Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 10:49 - Унгарската ядрена мафия си заплю място за смъртоносния боклук.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1235 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.07.2014 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Откритието е датирано от средата на миналата седмица и ни го поднася руската информационна агенция РИАНОВОСТИ, в материала си:

Атомная гордость Венгрии: "Пакш" готовится принять новые блоки

"Атомната гордост на Унгария: "Пакш" (единствената АЕЦ в страната - бел. Г. К.) се готви да приеме нови блокове"

image

През януари тази година Русия и Унгария подписаха междуправителствено споразумение за строителство, от страна на руската държавна корпорация "Росатом" на два нови блока в АЕЦ "Пакш".

По този повод кореспондента на РИАНОВОСТИ провежда дълъг и напоителен разговор с високопставен местен ядрен мафиот, съветник на шефа на АЕЦ-а, за светлото бъдеще на унгарската ядрена мафия. Но аз няма да ви занимавам с обичайните им глупости, защото имаме НОВИНА, уважаеми дами и господа. (Който иска да прочете целия материал да ползва линка, даден над горната снимка.)

Най-интересното е в самия край на материала! За ваше удобство ето го и него:

image

Цвета на превода ще съответства на цвета на подчертаването.

От друга страна до АЕЦ-а ("Пакш" - бел. Г. К.) е построена верига от здания, наподобяваща крепостна стена, за временно съхраняване на отработилото ядрено гориво.
До 1998 г. Унгария изпращаше отработилото си гориво обратно в Русия. Но от 1997 г. тук са построени 20 хранилища, в които сега се намират 8077 броя отработили горивни касети, разказва директора на държавната компания по управление на ядрените отпадъци PURAM Ференц Кереки. Отработилите касети първоначално престояват в басейни, на площадката на АЕЦ-а, а след това постъпват тук за сухо съхранение за период от 50 години. Планира се разширение на центъра до 33 хранилища. Всяко такова хранилище представлява сложно съоръжение със система за охлаждане и контрол.
По думите на Кереки, сега се провеждат геологически проучвания с цел изграждането на комплекс за окончателно погребване на ядреното гориво в аргилитови породи (вид подземни пластове - бел. Г. К.) недалеч от село Бода, в южна Унгария, където отработилото гориво ще се съхранява на дълбочина от 800 до 1000 метра. Предполага се, че след 2020 г. ще започне строителството му, а през 60-те години на настоящия век хранилището ще започне да се експлоатира. (!!!!!!!!!)
Разказа завършва с надеждите на съветника на шефа на АЕЦ-а, че варианта с погребването на ядреното гориво не е окончателен, защото в близките 20-30 години технологиите за преработването му и повторното му използване ще позволят реализирането на т.нар Пълен цикъл, както е кръстена и последната част на материала.
Ако зависеше от мен бих го уволнил този "съветник", защото е назад с материала със същите 20-30 години, но това си е дело на унгарската ЯМ. (Още в следващия материал ще ви покажа каква драма се разиграва между Япония и САЩ по повод преработката на отработило ядрено гориво.)

А сега нека се "разходим" до мястото, в което унгарската ЯМ смята да закопае своятя дългоживуща ядрена бомба, в наследство на целия европейски континент и неговите бъдни поколения.

image

С кликане върху снимката тя се увеличава и става по-лесна за четене. В долния десен ъгъл съм заградил координатите на селцето Бода, край което ще се разположи бъдещото ядрено гробище.

image

Самата АЕЦ "Пакш", със съответните и географски координати. По-съобразителните от вас могат да се възползват от услугите на Google Earth, за да определят разстоянието межде АЕЦ -а и селото Бода, което, ще ви подскажа, е малко над 40 километра.

В България също вече трябваше да започнат разговори и мероприятия по определяне и разработване на подобно ядрено бунище, но любимите на всички вас "политици", барабар с цялата кохорта на родната ядрена мафия, отлагат "удоволствието" до последния възможен момент. Когато той настъпи буквално "ще се пръснете от щастие".
Имайте търпение, уважаеми дами и господа, и не спирайте да им гласувате "доверие" и да се джафкате един друг заради тях - вашите обирджии и убийци!

Г. К.








Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9838087
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031