Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2016 07:07 - Библията на ранната българска история
Автор: bajveso Категория: История   
Прочетен: 487 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Книгата за формирането на българите като народ се нарича се "Светът на хуните" и е издадена през 1973 г. Авторът е Ото М. Хелфен, роден през 1884 г. в Австрия. В периода от 1927-29 г. е участвал в археологически проучвания в Централна Русия, Сибир и Монголия и е работил в Берлинския университет и напуска през 1933 г. Емигрира в САЩ и работи като професор в Милс Коеж, Окланда, Калифорния (1939-47 г.), след което работи в Калифорнийския университет, Беркли от 1948 до пенсионирането си през 1961 г.

image

В своя огромен труд професор Хелфен проучва огромно количество документи в оригинал на различни езици. Той е пътувал с години за да проучва археологически разкопки от Унгария до Афганистан, от Непал до Монголия, и от Кавказ до Великата китайска стена. Той е бил впечатлен от живота и делото на хуните, и е посветил целия си професионален живот за тяхното изследване. В края на живота му офиса му е бил пълен от пода до тавана с документи и снимкови материали.

Книгата му е богато илюстрирана с редки снимки от личната колекция на автора и включва карта на Римската империя през хунския период. Познанията на професор Халфен за народите населявали Евразия, специално за хуните и хсиунг-ну са недостигнати от други историци. Неговата поготовка в различни дисциплини, включва философия и богати езикови познания от древногръцки до китайски, поради което не се е нуждаел от превод за да с запознае се древни свидетелства в оригиналната им форма.

Официалната ни историческа наука избягва да споменава за уникалния труд на Отто Халфен по темата за периода на сформирането на българския народ и причината е, че автора прави пълен анализ на древните исторически свидетелства и лично участва във важни археологически разкопки, като разгромява фалшификациите по отношение кой е произхода на древните българи. Книгата му безпощадно разгромява пантюркските и панславистките манипулации по отношение на произхода, езика и традициите на българите. Редица български историци заимстват от труда на Халфен, но тази книга все още не е преведена на български език.

Задълбочените анализи и предоставените материали в "Светът на хуните" неоспоримо отхвърлят доскорошните залитанията на световни историци по тюркско-монголския произхода на хуните, а продължаващите манипулации на корифеи от времето на СССР, все още ръководещи БАН, за предполагаеми славянски или тракийски корени на българите изглеждат комични.


Тагове:   хуни българи,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bajveso
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 27876
Постинги: 6
Коментари: 1
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031