Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2018 21:30 - Славяни ли са българите?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 3686 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 16.10.2018 21:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Автор: Костадинов image

Съвременните фалшификатори стигнаха дотам, че посегнаха и на историята на Паисий Хилендарски – тя не била славянобългарска, а славнобългарска… Това какво е написал Паисий собственоръчно на първата страница въобще не ги интересува.

Извинявам се за абсурдния въпрос, и то точно на днешния ден – празникът на славянската писменост и българската просвета и култура, но няма как. Просто както винаги този свят български празник се превърна в дежурния повод на куцо, кьораво и сакато да се упражнява по въпроса за неславянската принадлежност на нашия народ, който бил тракийски, арийски, ирански, афганистански и всякакъв друг, само не и славянски. В една дискусия с представител на това закърмено от модерната псевдоисторическа интернет-проза илитератско съсловие последният ме „съкруши“ с уникалния довод, че всеки, който твърдял, че ние българите сме славяни, бил русофил и следвал политиката на Путин.

Ето защо реших да се разровя малко назад в историческите извори и открих няколко впечатляващи примера за това колко дълбоко в нашата история са заровени русофилията и путинизма. Да започнем с отявления русофил Черноризец Храбър, автор на „За буквите“. Още в първото изречение той казва: „Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки.“ Срамота! Не говори за славяни, а за българи, при това славяни (и производните на тази дума) се споменават 12 пъти, докато българи се споменават само веднъж (в титлата на българския княз Борис). Русофилията на Черноризец Храбър е наистина брутална, защото той пише съчинението си вероятно около 893 г., а Киевска Рус е създадена през 882 г. Значи държавата им едва що се е появила на белия свят и хоп, в България вече има русофили. Но да продължим с друг путинист, автора на „Апокрифен български летопис“ от XI в. Той навсякъде пише за българи в своето произведение, само че за първи български цар той посочва цар Слав. Ужас! Вероятно и автора се е ужасил от написаното от себе си, и то дотолкова, че не си е написал името, и затова летописът е апокрифен и анонимен. Върхът на русофилията и путинизма обаче е достигнат от Паисий Хилендарски, който дръзва да нарече книгата си „История славянобългарска“. Наистина нямам думи! Не тракобългарска, не иранобългарска, а славянобългарска!

  • Сега обаче, ще ме извините, спирам с иронията, защото колкото и да се опитвам да се шегувам, ситуацията въобще не е смешна. Да, славяни сме, нещо повече – България е създател на една от 12-те цивилизации в историята на човечеството, славяно-византийската (наричана още и славяно-православна). Отричането на славянския произход на български народ на практика отрича самият български народ като такъв, отрича културата ни (която е преимуществено славянска), езикът ни (който е преимуществено славянски), историята ни (България е най-старата държава в Европа и първата славянска държава). Целта на този текст не е да доказва очевидното, затова ще си позволя да цитирам само още едно изречение от „Сказание за Сивила“, средновизантийски сборник с „пророчества“ за бъдещето на различни народи и държави: „Славяните, сиреч българите, са добри, гостоприемни, истинни, беззлобливи, любящи чужденеца и християнството. Те ще запазят и предадат при Второто пришествие правата вяра на Господа.“ А що се отнася до отричащите собствения си произход и хулещите собствената си история, мога само да им кажа едно – „О, неразумний юроде…“

п.п. абсурдното заглавие, колкото и да не е за вярване, е заглавие на книга, издадена от покойния български „историк“ Пламен Цветков. В нея той се опита, но така и не успя (естествено), да докаже как българите нямат нищо общо със славяните. А причината за отричането на славянския ни произход, и преди, и сега, макар и леко поприкрита с уж „патриотични“ одежди, е само една – да разграничи максимално българския народ от руския, да откъсне, отреже и унищожи всички дълбоки връзки, свързващи България със славянския свят. При условие, че славянската цивилизация е създадена от българския народ, при условие, че половината славянски държави и култури са дъщерни на българската (включително и руската), това представлява ни повече, ни по-малко висша форма на национално предателство.


 

Ето как изглежда почеркът на Паисий в неговата чернова на „История славянобългарска“. Отчетливо се вижда и заглавието, с което започва и текста от първа страница.
 



Тагове:   Славяни,   българи,   Паисий,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Поздравления за
15.10.2018 21:33
постинга! Голям+ от мене!
цитирай
2. barin - Здравей, Радостина. Има имена, ...
21.10.2018 12:01
Здравей, Радостина. Има имена, като Слав, славинии, които сочат към славяни, но за славяни се говори в по-късни времена. Особено, когато руснаците при цар Петър I си преиначават историята. След Втората Световна война се засили славянския елемент. Въпреки това държавата се нарича България, което означава, че "прабългарите" на Аспарух са били много. Император Константин Погонат изпраща голяма войска срещу нас през 680-681 г. при Онгъла. Известно е, че Източната Римска империя изпраща войска, близка по численост на неприятелската. Като се сравнят езиците с другите славянски народи: при българския членуването е отзад на думите; няма струпване на съгласни, като в полския и чешкия; външно не приличаме на тях; руснаците говорят меко, ние твърдо. Не сме тюрки, защото при техните езици няма родове. Oт трите теории тюркската има най-малко поддържници.
Поздрави!
цитирай
3. radostinalassa - Аз мисля, че славянин означава слава на ин и ян
21.10.2018 12:30
Под славяни се разбират много народи , които говорят на изначалният език на Земята. Това е бил древен санскрит. Слушах как индийски деца повтарят числата от 1 до 10. Тези думи приличат много на нашите.С име славяни е било само едно племе. Става дума за славянският език. Не е възможно арийците да са се появили през 6 век. Това объркване на хората с името славяни се прави нарочно с цел народите да не знаят славната си история , и да се смятат за млади народи.
Генетичните изследвания ни показват истината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13128370
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години