Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2018 08:40 - Учените твърдят, че християните, които вярват в Библията, имат "увреждане на мозъка"
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 2967 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Учените твърдят, че християните, които вярват в Библията, имат "увреждане на мозъка" https://yournewswire.com/scientists-christians-bible-brain-damage/

30 май 2018 г. Бакстър Дмитрий Новини , САЩ 9

image

Учени от Северозападния университет продължават своята война срещу християнството, като публикуват изследване в списанието " Невропсихология",  в което се посочва, че християните, които вярват в Библията, имат форма на "мозъчно увреждане".

Според учените, благочестивите християни имат по-малко когнитивна гъвкавост и хората с увреждания в определени области на префронталната кора са по-склонни да се превърнат в християнството като възрастни.

С други думи, науката сега се опитва да каже, че онези, които вярват в Библията, са увредени от мозъка.

Изследването беше ръководено от Йордан Графман от Северозападния университет и използва данните от ветераните от Виетнамската война. Ветераните бяха избрани, защото голям брой от тях имаха увреждане на областите на мозъка, за които се предполага, че играят критична роля във функциите, свързани с религиозния фундаментализъм. CT сканиранията са взети както от група здрави ветерани, така и от гореспоменатата група, освен това мнозинството от тестваните са идентифицирани като християни.

Кристиан вестник съобщава : Учените, провели изследването смятат, че придържането към религиозен фундаментализъм е резултат от някаква форма на увреждане на мозъка, било чрез мозъчна травма, психическо разстройство, към алкохол или наркотици, или просто конкретен генетичен профил. Също така, учените вярват, че в близко бъдеще, чрез различни видове умствени и когнитивни упражнения, може да бъде изкоренено придържането към религиозния фундаментализъм.

Науката все още трябва да опровергае възможността на Бога и в резултат на това прибягва да призова тези, които се придържат към вярата, да бъдат повредени.

Навсякъде по света има около 2,3 милиарда християни, според изследователския център на Пеу, повечето от които се придържат към основното убеждение на Бога и моралния абсолютизъм, както е описано в Библията, която се смята за религиозен фундаментализъм. Според гореспоменатото проучване и общото описание на религиозния фундаментализъм, очевидно всички те се считат за някаква форма на увреждане на мозъка.

Изследванията в такива случаи бяха невероятно предубедени, защото темите бяха всички ветерани. Как може да се направи обобщение за всички фундаментални християни, без да се включи голямо разнообразие в рамките на проучването? Изучавайки само ветераните от Виетнам, мнозинството от които са се сблъскали с травми в определена част от мозъка, психолозите се опитват да се свържат с вярванията си, резултатите лесно могат да бъдат интерпретирани, за да кажат, че християнски фундаменталисти имат мозъчни увреждания. общността, която е останала извън проучването? Защо не бяха фундаментални християни, които не бяха се сблъскали с травма или с военната травма, включена в изследването?

Удивително, вместо да вярваме в създател, науката би ни накарала да вярваме, че човечеството произхожда от прах от кометата, марсианците и е или е еволюирало от абсолютно нищо. Науката има един сериозен проблем със своята решимост, че Бог не съществува, те нямат доказателства за последното, а по-скоро еволюционистите използват индоктриниране, войнствена идеология и деморализираща методология, за да заличат всяка останала благоприличие.

Един въпрос, по отношение на аргумента на сътворението срещу еволюцията, ако човечеството еволюира последователно от нищо, откъде произхожда разузнаването?

Независимо от позицията си по споменатата по-горе психологическа материя, ако определите вашите морални задължения да поддържате прости закони, като например да не убивате и да не крадете, моля, знайте, че произхода им е резултат от придържането към Библията или това, религиозен фундаментализъм Придържането към тези прости Библейски точки се превежда в закони, които все още се изпълняват по целия свят днес. Откривайки произхода на съвременното общество, намираме, че моралността, която обхваща нашата правна система, е определена точно от Библията.

Източници

Боби Азарян. "Учените установиха връзка между увреждането на мозъка и религиозния фундаментализъм". , (2018):. ,

Жонг, Кристофори, Булбулия, Крюгер, Графман. "Биологични и когнитивни основи на религиозния фундаментализъм." Невропсихология. , (2018):. ,

Пю. "Променящият се световен религиозен пейзаж". , (2017




Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. lexparsy - Аз мисля че един психоаналитик, ...
24.06.2018 02:36
Аз мисля че един психоаналитик, само че не „когнитивно“ законспириран в тази каста на псевдо „учени“, (които вече явно и неприкрито всекидневно и „научно“ манипулират съзнанието ни) би доказал само от „когнитивно“ изложените факти че въпросните учени не са с увреден, а просто нямат мозък.
Не бе, те мозък имат, но е чип без съзнание, и е контролиран от някакво странно нечовешко такова :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742151
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031