Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2017 14:23 - Предложението на варненския социалист И. за създаването на нова партия на ограбените
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.06.2017 14:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Предложението на варненския социалист И. за създаването на нова партия на ограбените

Регенсбург, 19.06.2017, 12:50 (средноевропейско време)

Аз съм последният, който прочете това интересно предложение.

Освен това са го прочели и моите познати - Огнян Къчев, Януарий Вичев, Светлана Такева, Ruslan Vlaev, както и R.S., P.S., Ж.Г., D.T., В.С., D.V., S.L., А.Ш.

Харесали сме го 3-ма: Георги Андреев, който не го е чел и П.С., за когото е отбелязано, че го е чел, а след това и аз.

ТЕКСТ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО:

„Призовавам всички верни и отговорни членове и симпатизанти на БКП, БСП и Антифашистки Съюзи, синове, дъщери, внуци, роднини на Партизани и ятаци от всички краища на България да се обединим в едно и си вземем партията БСП в наши ръце, в чисти ръце - тя е наша, а не на едрия монопол, девето септемврийчета, капиталисти, фашисти, Бранници и олигарси.Нека последваме примера на другарите - внуци, дъщери, синове, и роднини ,симпатизанти и членове на партизани и ятаци от Камчийската долина от партизански отряд Народна Дума и Васил Левски обл.Варна да се обединим с тях и бъдем едно цяло.Да организираме митинги и протести пред централата на БСП в София на Позитано 20 и пред всички областни и градски центрове на БСП в страната .Да направим реформата в БСП така, като трябва, да изберем правилните хора за ръководители на БСП в всичките й структури и звена. Нека БСП наистина да бъде социална партия, милееща за народа си. А не партия на Олигарси и едри монополисти, целящи унищожението на Българската нация.“

МОЯТ КОМЕНТАР:

1. Трудно ще е на 5 хиляди души да превземат обратно БСП с нейните 50 хиляди формални членове, тъй като те са мнозинството, което си е избрало свой път на развитие и процъфтяване.

2. Защо браниците и олигарсите трябва да бъдат писани с главна буква, едва ли затова, че са важни за новопредлаганата партия.

3. Доколкото разбирам от текста, основа, т.е. социална база на новата партия, ще бъдат членовете на семействата на партизани, ятаци и борци против фашизма. Но колко са те и какъв процент от сегашната БСП. И всички с чисти ръце ли са.

4. От текста не се разбира, каква е новата програма на евентуално възстановената БКП. Единственото, което става ясно, е това, че ще има протестни митинги пред Позитано 20, а срещу централата на ГЕРБ или другите, които признават, че са десни, ще се протестира ли.

5. Възможно ли ще е на обновената примерно партия, да води парламентарни борби или ще й се наложи да се бори само на улицата и в интернет.

6. Към кое политическо семейство в Европа или света ще принадлежи новата партия и кои партии в други страни ще са и сродни и с подобни програми.

7. Пожелавам успех на новата партия, защото и аз не искам духовен началник да ми е г-н Станишев, син на др. Станишев!

P.S.: На разположение съм на всички, които искат да обновят тази БСП ...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5259545
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031