Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2015 21:06 - Туй русофилите, прекръстените комунисти, не виждат по- важно за България от фаворизирането на Путин. Серсемлъци
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 776 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.05.2015 23:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Групата за обществен натиск, реализирала през последните месеци няколко от протестите срещу руския произвол в Украйна и Крим, и обявяваща се против пропагандната война на Русия срещу България изпрати до медиите своя позиция, срещу провокацията пред посолството на Украйна в София. Ето текста на позицията:

Позиция на Група за обществен натиск

Димитрин Вичев, Христо Анастасов, Кирил Чуканов, Манол Глишев, Александър Малинов

„Кога най-после българската държава ще се защити от кремълската агресия?

На 17 май, неделя, пред посолството на Украйна бе извършена поредната провокация, инспирирана от Кремъл. Като всички подобни предишни неосъветски мероприятия и това беше триизмерно. От една страна, целеше публично дискредитиране на украинската държава и брандирането и като „фашистка”, подбуждаше криворазбрани псевдобългарски „националистически” страсти – от друга. Същевременно трета цел беше поставянето под съмнение европейската принадлежност на България и идентичност на Украйна. Трийсетина мними бесарабски българи, а всъщност бесепарски и атакаджийски представители на путинистката пета колона, предвождани от отговорния другар Белалов, „спонтанно” протестираха срещу някакво въображаемо погазване на нашите сънародници в Украйна. По щастлива случайност сборището беше конфронтирано от истински бесарабски българи. Отхвърляйки нелепата претенция на самозванците, те защитиха доброто име на Родината си Украйна и личното си и национално достойнство на българи. След получената подкрепа от неколцина български патриоти и демократи нашите сънародници от Украйна демаскираха категорично путинистката лъжа. На шайката рубладжии не им оставаше друго освен позорно да се разотидат.

Цялата трагикомична случка поражда един много съществен въпрос. При ясно заявената от страна на България подкрепа за целостта и суверенитета на приятелска европейска Украйна защо и как МВР допусна враждебна предварително подготвена акция от страна на фактор, представляващ заплаха за националната сигурност? За преднамереността на активното мероприятие несъмнено говори манипулативното отразяване на събитието от най-гледаната руска телевизия. Очевидно е намерението на Кремъл, възползвайки се от нашата съпричастност с бесарабските българи, да отвори нов украински фронт с импровизирането на още един регионален сепаратизъм в изтерзаната страна. Действието цели допълнителна дестабилизация на Украйна и не по-малко подриване на вътрешния ред и външната политика на Република България. Питаме се съответно какво точно прави по въпроса ДАНС, за да защити националните интерес и сигурност. Проблемът стои с още по-голяма тежест на фона на нестихващите напъни на Атака, БСП и „свободни” електрони със зависмост от ДС като „патриота” Велизар Енчев да дискредитират евроатлантическата принадлежност на България в услуга на чужда враждебна сила.

Очакваме от прокуратурата, МВР и ДАНС да изпълнят конституционните си задължения за защита на суверенитета и заявената държавна политика на страната ни“. 
1997.blog.bg/politika/2015/05/19/tui-rusofobite-prekrystenite-antikomunisti-ne-vijdat-po-vajn.1362733




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4130683
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5110
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930