Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2015 21:41 - Има прости решения на много от нашите проблеми /„Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре"- Игор Бунич
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1493 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Има прости решения на много от нашите проблеми – елементарни, но трудни[Роналд Рейгън.]                                                                                  
Роналд Рейгън беше идиот. Може да не ви се вярва, но доста голям – класически идиот, ако разбирате, какво имам предвид. Хванат в крачка с комунистическите увлечения на младостта си, превърнат в долен доносник, той беше прекаран през Бохемската кория. За да стане онова, което ни представяха – вечно ухилена кукла на конци, в чиято зализана коса се отразяваше блясъкът на треторазредните холивудски продукции. Та този „титан на мисълта“ казал:
                                                                                     image                                                                                           
„Между кориците на Библията са отговорите на всички проблеми, пред които се изправя човечеството.“

O sancta simplicitas![О, свещена простота!, лат.]

Така и нашенци упорито следват утъпканата пътека, водеща само към едно – към удавянето ни. Не проумяват, че вълци в овчи кожи точат зъби, за да ни унищожат и да пипнат земята ни.

Какво ви даде членството в Европейския съюз? Ежегодно обедняване с близо 690 милиона евро във вид на членски внос. И обогатяване на малцина от номенклатурата – с изпълнение на проекти по европейски програми, с постове в Европейската комисия, парламента и т.н.

По съветски образец Евросъюзът изгради своя бюрократична армия. Тя със зъби и нокти отстоява не само своите интереси, но и тези на работодателите си. За да стане по-ясно, как ние издържаме напълно ненужната цивилна армия от чиновници, ще предложа малко факти. Те хвърлят светлина върху средствата, които всеки гражданин на Европейския съюз къса от залъка си, за да обезпечава глезотиите на Еврономенклатурия.

„Чиновниците в Европейския съюз харчат по повече от 85 милиона британски лири [119 милиона евро или 233 милиона лева] годишно за специални кредитни карти, с които заплащат разходите си за храна и хотели, показват данните…

image

Около 13 000 служители на Евросъюза и свързаните с него агенции са снабдени с кредитни карти, с които плащат за своето настаняване и развлечения, докато са в командировка по служба, както и за лични покупки…

Издръжката на командированите щатни чиновници е изцяло за сметка на европейците в рамките на 83 лири дневно [117 евро, 229 лева], в зависимост от страната, където са изпратени. Тези средства са за храна и за „случайни разходи“. Те не включват заплащането на хотелите.“

Както разбирате, посочените суми са извън заплатите и премиите на евробюрократите – от председателя на Съвета на Европа – президента на Евросъюза, през председателя на Европейската комисия – министър-председателя, комисарите – министрите, и депутатите в Европарламента, дивизиите от съветници, секретари, преводачи и т.н., до обслужващия персонал на най-ниско ниво – „оператори на средства за хигиенизиране“, сиреч – чистачи!

    image       

За сравнение, през 2014 година размерът на средната пенсия в България е бил 338 лева. Той е нереално висок, тъй като е повишен от високите пенсии – според местните разбирания – на босовете от висшия и средния ешелон на комунистическата номенклатура и гвардията от лекета, които им служеха през годините от 1944 до ден днешен – партийните апартчици, явните и тайните милиционери, военните, държавната и част от общинската администрация, стопанските ръководители, банковите чиновници, комунистичеката върхушка в „науката“ и „образованието“, „заслужилите“ дейци на социалистическия реализъм в културата и пр.

Засега толкова. Още подробности за доволствата, на които се радва евробюрокрацията – друг път. Ала чудно защо нашенци са така примирени с тази и всички останали гигантски несправедливости? И само аз повдигам въпроса, за да си навличам обиди. Може би така ви е добре, доволни сте?

Аборигени ли сме, та се радваме на мънистата, които Брюксел и Вашингтон ни подхвърлят. Съзнавам, че най-малко половината население носталгично извръща глави на североизток към Москва. Не ги ли заболяха вратовете – и едните, и другите, те са едни и същи – да се надяват на поредния „добър“ дядо Иван или Чичо Сам, може би…

Ще речете – можем да пътуваме свободно. Това дойде преди набутването ни в новия СССР. Не можело само с лична карта. Какво от това? Толкова ли е трудно да отидете до съответното посолство и да си купите виза? Вярно, някъде задават въпроси. Ами, ако се страхувате от мечки, не влизайте в гората. Не се залавяйте на тяхното хоро. Елементарно е. По рейгъновски е просто!

    image

Не плачат за нас, бъдете сигурни. Достатъчно беше да видя отношението към едно от Техните момчета, но обагрено с цветовете на нашенските носии. На всичко отгоре носещо фамилното име Сакскобургготев. А то не е кое да е.

През юли водещата се американска комунистическа телевизия CNN показа интервю на бившия Симеон ІІ с известната ирано-еврейска водеща с християнско малко име – Кристиян Аманпур. То беше разделено на две части. В нито една от тях не стана дума за българския народ, за дереджето у нас, за перспективите пред страната. Темите бяха две.

Едната – любопитната, как един цар става министър-председател – сиреч абдикира? Другата – кой, защо и как спаси „българските евреи“?

Познайте коя беше по-дълга? Тази за премиерстването на Симо е с времетраене 7:54 минути. Другата, за евреите, продължава… 12:56 минути.

Финалът на еврейската история беше безобразен. Водещата толкова безочливо се стараеше да накара Симеон Мадридски да се съгласи, че неговият баща цар Борис ІІІ е бил военнопрестъпник, че дори той – школуваният в ченгеджийниците, едва сдържа нервите си.

       image

Искам да подчертая, че ние не значим нищо за Братството, което ръководи живота на планетата. Останалото човечество – също все по-малко.

Онези, които вярват на конспиративните теории – на безумията и лъжите на политиците и на корпоративните медии – навярно се чувстват „интелектуалци“. Има правило, което гласи:

Никога не спорете с идиоти. Те ще ви свалят до тяхното долно равнище, и ще ви опердашат с идиотския си опит. Идиотът е непобедим!

Бъдете хора. Мислете.

Сега се връщам към началото на тази кратка поредица. В него споделих, че например споразумението за иранската ядрена програма е едно от най-важните събития на годината. Но не най-важното. За него, най-важното – накрая. Е, дойде му времето.

Ако се върнете в спомените си от последните месеци, загърбвайки злободневието на собствения си бит, какво бихте откроили? За мен – извънредни избори в Гърция, в Израел (с по-малко внимание), кризата на южните ни съседи – поне два месеца, Виенското споразумение между шестте и Иран. Това беше главното. То се развиваше на фона, с който сякаш обръгнахме – трагедии в Близкия изток, бежански вълни, събитията в Украйна, санкции спрямо Русия, катастрофи, убийства…

Не само ние, Европа, светът не забелязаха, подписването на споразумение за една програма, която от тук нататък ще определя нашите съдбини. Тя се нарича Транс-Тихоокеанско партньорство – ТТП. На английски: Trans-Pacific Partnership – TPP. Уж Европа се дърпаше, но Барак Хусеинович Обама я вкара в правия път.(Вижте илюстрацията.)

     image

„Измерването на точните ползи от ТТП е лукава работа. Не само за това, че търговските разговори все още са секретни. Критиците се оплакват от липсата на прозрачност. Обаче провеждането на преговорите на открито със сигурност щеше да бъде път към тяхното подкопаване. Правителствата ще имат няколко месеца, за да прегледат окончателното споразумение, преди да решат, дали да дадат своето одобрение.

Дори, когато подробностите са известни, пак ще бъде трудно да оценим неговото влияние и значение. Най-авторитетното проучване, обнародвано от Института по интернационална икономика „Питърсън“, пресмята, че до 2025 г. ТТП ще уголеми икономиките на 12-е страни-членки с 285 милиарда долара. Но както е с всеки икономически модел, действителността е по-сложна. Ползите могат да бъдат по-малки, ако премахването на митата и тарифите притъпи неговото влияние – Япония, например, все още се опитва да защити от внос своите „свещени“ храни, като ориза, пшеницата и говеждото. Но посредством неочакваните последици – да речем, ако виетнамската промишленост стане по-ефикасна – придобивките също могат да бъдат по-мащабни.“

Ако споразумението е нещо добро за човечеството, няма да го пазят в тайна. Това знам аз. Например Джулиън Асанж, който основа и коландри “WikiLeaks”, предложи награда от 100 000 евро на онзи, който извади на светло текста на Споразумението за Транс-Тихоокеанското партньорство за търговия и инвестиции – ТПТИ, както го обяви. Той заяви пред парижкия всекидневник “Le Monde”:

 image

„Тайната на ТПТИ заплашва бъдещето на европейската демокрация. Хора с определени интереси се възползват на драго сърце, както видяхме при неотдавнашната финансова обсада на гръцкия народ. ТПТИ влияе върху живота на всички европейци и въвлича Европа в дългосрочен конфликт с Азия.“

Според твърденията, Асанж се е съюзил с доскорошния гръцки финансов министър Яни Варуфакис. За какъвто и да смятате този нарушител на протокола, „ляв“, „ексцентричен“, всякакъв, той им акъл в главата. И оцени отношението на Европейския съюз към родината му и спрямо Споразумението за Транс-Тихоокеанското партньорство за търговия като „поражение за Европа“.

Без да издавам своите източници, които са далеч зад граница, предупреждавам: Една от първите стъпки на ТТП ще бъде насочена към стабилността на банковата система в Европа и на доходите на Стария континент и в САЩ. Като ще последва най-опасната мярка – забраната на заплащането с пари в брой. Картите – кредитни, дебитни и пр., ще станат задължителни. От там до имплантирането на чипове има само една стъпка.

Ако си направите труда и се върнете към лекцията на бившия президент на Световната банка, евреина от Австралия Джеймс Уулфенсън, член на Тристранната комисия и участник в ежегодните сбирки на билдербергите, ще се уверите, че Те ни предупреждават. Но ние нехаем. Или си мислим, че нищо не зависи от нас.

Споразумението за Транс-Тихоокеанското партньорство за търговия е етап от ликвидирането на познатите Европа и САЩ. Световната революция е приключила с тях. Сега целта й е завладяването на далечния изток на Азия. Разбира се, те няма да изчезнат, а ще бъдат променени – етнически, културно, икономически. Пък и целият процес ще отнеме време. Ала тази част от света, във вида, в който сме свикнали да я виждаме, е обречена.

image

Европа продължава да страда от комплекса, наречен План „Маршал“, от една страна. И от още един – съветска заплаха, от друга. Имам предвид не само народите, но и значителна част от политиците, които са попаднали в тази сфера – нека се изразя така – случайно. Макар да не е точно. Искам да кажа, че не са извървели дългия път на кариерата. Той силно замърсява, без да личи външно.

Обикновено започва от училищната или студенстката скамейка. От съответните младежки организации – ниско стъпало на тайните общества. В тях изпробват характерите: готовността за служене, пригодността на младежите да се отказват от нравственните ценности и да ги заменят с материални – с вещи. До степен, да не преживяват особени вълнения, когато се наложи да продадат и майките си.

Насетне душите стават груби, закърняват, стопяват се… Това е. Другото е идеология, което означава – пропаганда, промиване на мозъци, превземане и завладяване на масовото съзнание.

Най-точният белег, по който можете да отсъдите, дали една икономика – независимо от това как ще я наречете: феодална, на държавния или частнособственическия капитализъм – е строителството. Когато то преживява бум, значи и стопанството е във възход.                                                                                                                         image          

Строителството в Европа и САЩ, даже в Китай, е притихнало. Което е гаранция, че съответните икономики са в застой.

Колко пъти съм писал и говорил, че ни лъжат? Омайват ни, отвличат вниманието на хората, промиват масовото съзнание, само и само да прокарват своите решения за напредването на новия световен ред. Със следващия пример ще завърша тази кратка поредица.

От близо година слушам и чета, как Великобритания излиза от кризата и се възстановява. Ако човек повярва, ще помисли, че бежанците имат право – там е бъдещото Елдорадо. Но както мнозина мислещи хора знаят, истината е различна. А човек не бива да се доверява сляпо на правителствата, политиците и на влиятелните медии.

Оказа се, че:

„Безработицата нараства вече втори месец…

През второто тримесечие безработните са се увеличили с 25 000. За първи път от две години насам има такова последователно покачване на броя на трудово незаетите…                                                                                                                       image              

Самото равнище на безработицата беше променено през последните месеци – 5,6 на сто. Но то бе окуражително по-малко от онези 6,3 процента през миналата година.

Обаче от гледна точка на паричната политика е по-важно, че нарастването на заплатите показва признаци на забавяне. Сравнението в заплащането на работниците във Великобритания между април и юни 2015 г. със същия период година по-рано разкрива, че то се е увеличило с 2,4 на сто, включително добавките, и с 2,8 процента без тях.

В сравнение с нарастването през миналия месец от 3,2 на сто в това число с допълнителните плащания и 2,8 без тяхното участие.

Забавянето в нарастването на заплатите може да показва, че в икономиката съществува по-голямо „отпускане“. А освен това то значи, че увеличаването на лихвените проценти следва да бъде спряно и върнато назад.“

Ако използваме за илюстрация заглавието на известен роман от миналото, не само Великобритания, а цяла Европа, САЩ и Китай „се изкачват нагоре по стълбата, която води надолу“.

Пекин девалвира юана и съсипва американските и западноевропейските компании, в които няма дялове. Цяла седмица курсовете на акциите им падаха с нормални проценти! Мярката вдига бариери пред износа от тези страни. Забавянето на китайската икономика, за което интензивно съобщавах през декември 2014 година и през миналия януари, като добавях прогнози на американски икономисти, бива използвано за предизвикване на спад на цените на енергоносителите. Трагично е положението в стоманопроизводството и в доста други отрасли.                                                                                      image        

Рано или късно, започналата необявена валутна война ще доведе до отпадането на осакатения долар като световна резервна валута. Както и до изчезването на еврото. Не бих заложил и пени нито на САЩ, още по-малко на Европа. Те изиграха своята роля. Със своята тъпота, егоизъм и летаргия народите им заслужиха участта си и не предизвикват никакво съчувствие у мен.

През ХІХ и ХХ век Европа даде около 80 милиона жертви на войни и революции. А населението й не проумя нищо и все така трепери за живота си, който прогресивно ще се влошава. Най-изумителното в цялата негова идиотщина е готовността му да се жертва, когато тръбата на Интернационала го призове – война след война за богатството и просперитета на съответните върхушки. Но не е готово да пролее и капка кръв в битка за своята собствена свобода, достойнство и благоденствие, за поколенията си.

Философията: харча, пазарувам, значи съществувам, остава непонятна и неприемлива за мен. Подобен вид непрозорливост, нелогичен и необясним едностранчив страх, духовна нищета – направо казано – безумие, съзнанието ми не е в състояние да побере.

От началото на настоящата световна икономическа криза досега ръстът на китайската икономика крепеше световната. (Вижте илюстрацията.)

          image

Това свърши. Обикновеният идиот – у нас и по света – не е в състояние да го разбере. Той е претъпкан с идеологеми и заучени фрази от типа “think positive” – „мисли положително“. И макар да е предател, доносник, нагаждач, който одумва и клюкари околните си, се смята за… „личност“. На всичко отгоре – „позитивна“! Понеже – вие да видите – при все, че е безчестен мискинин, повтаря банални мантри от споменатия сорт – „мисли положително“. Така, захвърлил зад гърба си сторените през деня гадости и гнусотии, се просва на кревата с празната вяра, че чифутският свят е и негов…

Роден идиот, той е отгледан като идиот, живее идиотски и ще пукне, демонстрирайки съвършената си идиотщина.

Настъпват други народи. Привидно по-невзрачни, но образовани, изпълнени с енергия и амбиция. Бъдещето принадлежи на тях, но пак под контрола на интернационалното Братство. Новият световен ред напредва. В него ще има място само за Номенклатурия и за малцината едновременно умни и умеещи да се нагаждат. Да лижат задници, както свикнахме да казваме.

„Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.“[Игор Бунич – „Златото на партията“, ]

Който разбрал, разбрал…                                                                                                                         diagnosa.net/         
                                                                                                



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685986
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031