Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2015 20:52 - Шефове на РПУ-та протежират мощни бизнесмени
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 837 Коментари: 0 Гласове:
1



  image Методи Андреев

Има политическа воля за промяна, показа гласуването днес за промени в Конституцията. Професионализмът на магистратите, обаче е лично качество. Промените могат да доведат до правилна оценка и стимулирането им. Това каза депутатът от ГЕРБ Методи Андреев по БНТ.


Ето какво обясни той: В момента се предлага един модел, който не е използван. Желанието е нещата да станат по-добри и да изведат на преден план професионализма. Не съм краен оптимист. Става дума за процес. За да се справим с корупцията има две съставки-работеща съдебна система и политическа воля за битка. Не ми харесваше закона за борба с корупцията, но беше принципно дали искаме да има такава борба. Но мога да кажа, че ако един нероден представител не е гласувал, очевидно няма политическа воля. Наскоро в петък в НС гласувахме промените в НК. Тези, които не са подкрепили допълнението за давността, са или против или въздържали се относно Закона за борба с корупцията. 

Когато човек тръгне срещу една сработена система, става враг. Проблемите в полицията в Първомай са тлели от години. Ако съм оказвал политически натиск върху тях, защо не са написали един рапорт за това. Дълго време е работела тази група в Първомай. Самият шеф на ОД на МВР-Пловдив не е знаел за тази разработка. МВР е прескочил официалния представител на МВР в Пловдив. Значи не са му имали доверие. Обаждал съм се на този началник и съм му казвал да направи проверки в Първомай. А той ядеше едни шарани и пиеше с тях. 

Още по време на служебното правителство съм дал сигнал и имаше съмнение за нерегламентирани контакти и връзки на полицаите. Всички шефове на ОДМВР-Пловдив са знаели за това. Не съм прокурор, но съдът е решил да ги пусне от ареста тези полицейските шефове. Имам информация, че други полицейски районни управления действат по същия начин. Те са в моят регион. Става дума за протежиране на мощни местни бизнесмени. Със страх хората говорят за тези зависимости. В Първомай е имало мощни представители на партии, имало е и министър. Водещо влияние има бивш офицер на ДС, който е бил кмет на Първомай, сега е кандидат-кмет. Винаги така ще постъпвам, кой както иска да го възприеме. Там където ще има купуване на гласове, ще има подобни неща.



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4076454
Постинги: 2841
Коментари: 5909
Гласове: 5050
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031