Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2015 20:00 - Ренета Инджова: Народът ни е съгласен да живее в лъжа и престъпления
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 777 Коментари: 2 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image Бившият премиер на България Ренета Инджова

С тази раздвоеност по отношение на убийството на бежанеца, българското общество за пореден път доказва, че е загубило представите си и идеалите за хуманизъм, които целият свят, сигурна съм, все още изповядва. Това каза пред Фрог нюз бившият премиер на страната Ренета Инджова.


Реакцията на Комисариата за бежанците към ООН е показателна за това, че все пак отвън се прави опит да бъдем спрени в онова, което ни е обзело-ксенофобията и омразата към хората. За съжаление те се изповядват и от видни наши национал- идеолози, които искат на всичко отгоре и награда за убийството. Аз питам такива като мракобесния с проявите си национален идеолог  Божидар Димитров,  как събира на едно място факта на уж случайното движение на куршума и необходимостта да бъде награден този , който е извършал необратима грешка? Искам да кажа, че с този акт на възхвала на едно уж случайно убийство, ние всъщност се нареждаме да кандидатстваме  в списъка на т. нар. терористични държави, които с властите и институциите си представляват опасност за света. И не че без визи ще ни пускат. Да не мечтаем за това да ходим в Америка. Може да се окаже, че страната ни ще бъде напълно изолирана и никой нито ще  влиза, нито ще излиза от тук. Тогава ще видим колко щастливо ще се подвизаваме в тази кочина, възмути се експремиерът. 

Стрелбата, довела до смъртта на бягащ човек не може да служи за оправдание, че по този начин е била защитена територията на България. Защото границите не са направени за това да бъдат убивани беззащитни хора, нито да се пренасят оръжия и контрабандни стоки пред тях. Те са, за да може да се приемат хора, които ще преминават, но които може и да останат. Приели сме Хартата за правата на човека, когато сме участвали в ООН и когато сме се присъединили към ЕС. Защо не поставихме граница на убийствата, които се извършват в страната?! Те не са ли в защита на населението? Защо не поставихме граница на всички битови убийства и тези между бандитите, на всички убийства, които политическият елит вече 20-години прикрива. Защо не сложихме граница на всички изчезнали от страната, поради това да се скрият от правосъдието. Това защита ли е на националната ни граница?! Въобще представата ни за тази бразда, която представлява граница, до кога ще бъдат такива, че ние да смятаме, че всичко е възможно да се прави вътре в границата с един народ. А когато трябва той да помогне на други, които са по-зле от него – границата да се издига, допълни тя. 

На въпрос какво би могло да се направи в тази ситуация, Ренета Инджова обясни: Цивилизованото в тази ситуация е МВР и граничните власти да поемат отговорността си. Оставките и наказателната отговорност са измислени в политиката именно за такива случаи, а не да ни говорят за случайни и неслучайни куршуми. Защото това не е игра на живот. Ние отдавна сме показали на света, че в България животът не представлява никаква ценност, а сега с онова което правим, искаме да покажем, че не трябва да ни смятат за държава и отвън. Ако ние продължаваме да сме глухи и за това, което представлява отношение и санкции на международните институции към нас, това ще означава, че ние ще се самоизключим отвсякъде. Не за първи път институциите си играят с българския народ и го заглавикват с каквито си искат обяснения. Но и той е съгласен да живее така-в лъжа и в престъпления.



Гласувай:
0



1. dartanjan - Защот хуманизъм (луцифрерианс...
18.10.2015 07:28
Защот хуманизъм (луцифрерианство), а не християство да изповядва обществото?
Може би защото престъпницте не могат да виреят в общество живеещо според Божиите закони и принципи.
цитирай
2. krumbelosvet - За кой народ говори Инджова?
20.10.2016 09:15
Тия нейни думи може да ги каже, и да ги ЦИТИРА, само смъртен враг на нашия народ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4087805
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031