Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2016 08:14 - В Европа всички говорят за речта на Плевнелиев, в Бимбилистан - за дупките в пикочния мехур на Митьо очите
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 906 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.06.2016 08:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 22:31
09.06.16 ЕП отпечата пощенски плик с лика на президента Посланието на президента Росен Плевнелиев за по-силна и интегрирана Европа, отправено от трибуната на Европейския парламент в Страсбург, беше широко отразено от световните медии.
 
В материал по повод обръщението на българския президент пред ЕП френското издание "Либерасион" поставя фокус върху призива на държавния глава Росен Плевнелиев лидерите на ЕС да не допускат дестабилизация на общността от страна на външни сили. "В проевропейскта си реч, силно аплодирана от евродепутатите, г-н Плевнелиев остро разкритикува Москва, която не подкрепя принципите на международното право. Русия цели да дестабилизира Европейския съюз, предупреди президентът на България и посочи, че украинската криза е сложила началото на един период на "студен" мир", пише "Либерасион".Думите на Росен Плевнелиев, че България неотлъчно застава зад принципите на Европейския съюз – единството, солидарността и върховенството на закона, са цитирани от "Евронюз". Медията акцентира и върху призива на държавния  глава страната ни да се присъедини възможно най-скоро към Шенгенското пространство. Ефективният начин, по който е опазила границите си по време на имигрантската криза, е посочен като аргумент на държавния глава за приемането на България в зоната без граничен контрол.
 
Агенция "Франс Прес" отбелязва посланието на Росен Плевнелиев, че Европейският съюз не бива да губи единството си и да позволи държавите членки да се интегрират на "няколко скорости".
 
В материалите по повод речта на президента пред ЕП световните медии поставят акцент върху изразената от държавния глава подкрепа за задълбочаване на сътрудничеството на ЕС с държавите от Западните Балкани, призива общността да даде тласък на нови интеграционни проекти и присъединяването на България към Шенгенското пространство във възможно най-кратки срокове.
 
Във фокуса на международните медии е и апелът на държавния глава ЕС да използва активно инструментите си, за да се противопостави на силите, които не се съобразяват с принципите на международния правов ред.
 
Европейският парламент отпечата пощенски плик с лика на президента Росен Плевнелиев. Това е традиция на институцията, чрез която се отбелязва участието на държавни глави в пленарните сесии на законодателния орган.



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4123659
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5107
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930