Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2016 12:33 - Ще ви кажа кое е резил за България, другарко Нинова - Бокова
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Чий кандидат е от днес Ирина Бокова?
Каква ще бъде реакцията на ЮНЕСКО към директора си тръгнал срещу собствената си държава?
Какво става с щаба на Бокова от служители на Външно министерство?
Кой ще финансира кампанията й?
АБВ, БСП, ДПС и ДС ще направят ли фонд за набиране на средства за да продължи Бокова кампанията си срещу България?
Или накратко: "КОЙ ще ни даде пари?" 

image На коя държава ще е кандидат? Кой и как роди феномена на пропагандата

Светослав Пинтев 

Правителството ще подкрепи кандидатурата на българския еврокомисар Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН на мястото на Ирина Бокова, съобщи днес премиерът Бойко Борисов. После обяви, че след днешното решение може да се очакват тежки компроматни войни. Още в следващия момент се разрази страшен вой от т.нар. ляво. Можете да бъдете сигурни, че някой на "Позитано" слуша какво му командват по „петолъчката“ от Кремъл и записва старателно Е, вече го прави по мобилен телефон, но няма друга разлика от 50-те години на миналия век.

И още утре ще започнат да ни давят в кална река от пропаганда в стилистиката на Жданов-Гьобелс, която нашите агитатори усвоиха отлично- нагла, арогантна и фанатична, пропаганда, която разчита на крилатия завет на споменатия по-горе националсоциалистически шаман на Третия Райх, че една лъжа повторена сто пъти става истина. 

Обърках се, че ще е утре, вече започнаха. Преди да успея да допиша горното изречение. Първата канонада току-що затрака. Разлетяха се осколки от всякакви скандали.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде сигнала по-рано днес. Като със сигнален пистолет.  Тя скочи на релсите като една нова Раймонда Диен. Поне със същата драматичност. Настоя да й дадат обяснения. „Поискахме министър-председателят и външният министър да дойдат в парламента и да представят аргументите и мотивите, с които МС е взел решение за издигане на кандидатурата на Кристалина Георгиева. За нас това е резил за България”, отсече тя .

Ще ви кажа кое е резил за България, другарко Нинова. Резил е, че изобщо беше номинирана Ирина Бокова, че правителството на вашия Пламен Орешарски наложи тази толкова спорна кандидатура, въпреки неистовия натиск на гражданите, които тогава бяха по площадите, въпреки  че в онзи момент правителството нямаше вече никаква легитимност, че нямаше право на такова важно решение. То де факто беше въвело военно положение в столицата на една европейска страна. Беше оковало София в метални заграждания, а въоръжената жандармерия се изсипваше от камионетките и се изправяше срещу народа, за да удължи още малко агонията на кабинета. Явно една от причините е била именно кандидатурата на Ирина Бокова. Някои казват, че тя е част от план за световна дестабилизация, чийто конци се дърпат от Кремъл. И за това е толкова скъпа на партията. Или просто това е част от меренето на мускули между суперсилите? От генералния секретар на ООН не зависят много неща, апропо. Важното за световните властови центрове е да наложат.И Москва си избра конче, както се е изразявал Ленин за Каменев.

Бокова не иска да се отказва от борбата за високия пост, щяла за я продължи на всяка цена, а БСП я насърчава неистово. Интересно на коя държава ще е кандидат тя, ако българското правителство  оттегля кандидатурата й?

Днес Пламен Орешарски, вече кандидат за президент, пък имаше безочието да каже по БНР: "Към юни 2014 година кандидатурата на госпожа Бокова изглеждаше практически безспорна в международен план. Ние също така имахме и своите външни консултации и между другото първите гласувания го показаха. На първите неофициални гласувания госпожа Бокова беше трета с всички шансове." В неговата глава, разбира се.

Ирина Бокова може да е много добра като управленец, в което леко се съмнявам, да върши чудесна работа за ЮНЕСКО. Нищо, че семейството и е символ на най- яростната номенклатура, но и това днес е бял кахър. Не става дума дори за това дали баща й наистина е убил карикатуриста Райко Алексиев заради шаржовете със Сталин. Децата наистина не трябва да плащат греховете на бащите. Освен, ако не са наследили някои от тях. А БСП и нейните представители, сред които е тя,   всяка секунда доказват, че носят основния - безпрекословното подчинение на волята на вожда, който седи в Кремъл. Независимо кой е, какъв е. Това е страшното.

Резилът наистина е голям, г-жо Нинова.Става дума за това, че българите не могат да вярват на един такъв кандидат, представител на една партия, която е доказала с кръв и терор васалната си вярност към Москва. Особено в днешната взривоопасна ситуация в света. Твърдението на пропагандата а ла Моника, която сега любезно наричат пиарство, че да не подкрепяш Бокова е истинско предателство,е не просто изключително глупаво, то е изключително нагло. Това е типично сталински похват, но никой там не се свени да го използва. А това показва ясно кои са.

Да припомняме ли, че Филип Боков, брат на Ирина Бокова, заяви от трибуната на Народното събрание, че партията му поема вината, но единствено с мезетата. Или нещо подобно. Подигра се просташки и арогантно с желанието на милиони хора БКП/БСП да каже поне едно:“Извинявайте“ за кървавото си почти половинвековно управление, да покаже, че се стреми да промени нещо. Да не говорим за това, което партията и верните й преторианци от ДС направиха с държавата ни след 1989 г.  То е не по малко престъпно, но това е друга страшна тема.

Много по-късно Филип Боков заяви пред „24 часа“:"И накрая няколко думи за често цитираната моя реплика за "вината и мезетата". Тя беше предизвикана от негодуванието ми, че тогава - през 90-те години, се искаше синовете да се извиняват за бащите си." 

Всъщност - единственото, което искаме е да не постъпват като бащите си. Да не ни привързват пак към галопиращата към пропастта колесница на Москва, да не ни карат да плащаме още за АЕЦ "Белене", за една чудовищна бъдеща бомба, която може да ни унищожи до крак,  струваща милиарди. Много ли искаме?

Глупаво е да се твърди, че някой иска да отмъщава на децата на политическите властелини от социализма. Те са във властта, те са лидери са на европейската левица, смучат европроекти като мощни прахосмучки. Не, ние просто с очите си виждаме, че те винаги са готови да да паднат "на колени" пред Путин, както разбунтуваните мужици са направили пред цар Николай Първи, когато той им го заповядал с тези думи. Но нашите, разбира се, не се бунтуват. Виждаме и с просто око какъв огромен натиск се упражнява, за да е именно Ирина Бокова шеф на ООН. Само слепците не знаят защо. Политологът Огнян Минчев каза, че  сегашното правителството е било „подложено на арогантен натиск“ да номинира Бокова и е демонстрирало слабост и нерешителност, докато зад кандидатурата на Кристалина Георгиева стоят ключови фактори в ЕС.

„От друга страна, натискът, който могат да оказват върху България от Москва, винаги е бил изключително арогантен, изключително мощен. И сега, когато трябва да плащаме тези два реактора, очевидно е, че той има много по-големи шансове за успех. За съжаление, две кандидатури на две българки, които сами по себе си са изключително позитивни личности, интелигентни и с възможности, стават жертва на тази институционална слабост на българското правителство и на бруталния начин, по който различни международни фактори се опитват да въздействат върху решенията му“, обясни той. Ето това е проблемът. Всички го знаят, но БСП крещят, че смяната на Бокова е предателство, резил и т.н.. А предателство е именно това, което правят те. И рано или късно лидерите на БСП, цялата върхушка около тях, трябва да бъдат наказани, за да има бъдеще пред нашите деца. За да не се появи утре някой Боков-внук, който да ни се изсмее, че през 21 век партията му пак ни е направила роби на една чужда политика. И да ни обясни, че напълно са поели вече вината, с всичките мезета, одрани от кървавото тяло на този злочест народ. Това е резил.

:)






Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085291
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031