Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2016 13:43 - Кремъл е в паника, последното му оръжие е ядреният шантаж
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1074 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Андрей Иларионов

Ултиматумът на Путин няма да повлияе нито на политиката на САЩ, нито на НАТО, нито на Запада като цяло, прогнозира Иларионов

„След като Докладът на независимата комисия потвърди, това което всички знаеха – че през 2014 година малайзийският Боинг е бил свален от проруските сепаратисти с ракетна установка „Бук”, предоставена им от Москва, Кремъл изпадна в изключително тежка ситуация”, коментира пред Радио „Свобода” бившият съветник на Владимир Путин Андрей Иларионов.

Според него, Кремъл е в паника и единственият инструмент, който би могъл да ползва в тази тежка ситуация е ядреният шантаж.

С това Иларионов обяснява и изявлението на Москва, че ще прекрати едностранно споразумението със САЩ за унищожаването на обогатен плутоний за военни цели, а по-късно постави и конкретни условия, за да поднови ангажимента на страната си по договора.

„Първото условие е САЩ да съкрати своята "военна инфраструктура и контингента войски" в държавите, станали членки на НАТО след 1 септември 2000 г. Съкращаването трябва да достигне нивата, на което е било военното присъствие на САЩ в тези страни в деня на влизане в сила на споразумението”, поясни експертът.

Faktor.bg припомня, че става въпрос за военните бази и оборудване на САЩ в България, Румъния и трите балтийски републики, които бяха приети в алианса през 2004 г.

„Условието е САЩ да се откажат от "неприятелската" си политика към Русия, което да се изрази в отменяне на закона от 2012 г. (Закона "Сергей Магнитски") и насочените срещу Русия текстове в американския закон от 2014 г. в подкрепа на свободата в Украйна, както и в отменянето на всички санкции срещу руски юридически и физически лица.

Освен това в руския законопроект се предвижда САЩ да изплатят на Русия обезщетения за понесените от нея щети от американските санкции и от принудителните руски контрасанкции.

Ултиматумът на Путин няма да повлияе нито на политиката на САЩ, нито на НАТО, нито на Запада като цяло”, прогнозира Иларионов.

„Това само ще влоши ситуацията вътре в страната, ще се отрази негативно на руския народ, който и без това вече е притиснат от санкциите заради анексирането на Крим и контрасанкциите въведени от Кремъл”, смята политологът.

Според него, отношенията между САЩ и Русия са достигнали до такава ситуация, от която изход може да бъде намерен само ако политиката на Вашингтон се „обърне на 180 градуса или бъде сменен режима в Кремъл”.




Гласувай:
6



1. planinitenabulgaria - Путин е в цугцванг, той няма разумен ход.
06.10.2016 14:06
По всяка вероятност краят му ще бъде същият като този на Кадафи. Той няма ресурс да водии война в Украйна, в Сирия и другаде по света, какво му остава - да подмята ракети. А докато ги подмята какво ще ядат руснаците? Америка, която има многократно по-съвършенни оръжия от неговите и богатата Западна Европа на това подмятане ще отговорят с преместването на най-важната част на организма им от единия крачол в другия. Плутоний ще складира Путин, но да не забравяме, че той умело работи и с литий, напомням за Литвинов. След свалянето на южнокорейския Боинг така стана, че Андропов, тогавашният бивш шеф на КГБ и на държавата го умряха набързо и стана перестройката, когато се затегна работата със самолета, който Кадафито свали над Локърби, нещата в Либия бяха опущени, Кадафито бе гръмнат със собствения му златен пистолет. Същият този сценарий, смесица между това, което стана и става в Югославия и Сърбия сега, в Либия и Сирия го чака и Путин.
Колкото и да подмята ракети, това няма да му помогне. Нито хибридните му войници в нета. Ако избяга и се скрие както Януковеч, това ще е спасението му. Така млиардите му долари в офшорки, като тези, скрити зад челиста му Сергей Ралдугин ще си останат...
цитирай
2. krumbelosvet - Нека им
10.12.2016 13:43
Колевм бди!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4114140
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5100
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930