Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2016 11:08 - За тези които незнаят - Евродепутатите от БСП и ДПС подкрепиха резолюция на ЕП за насърчаване на миграцията
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 651 Коментари: 1 Гласове:
0



 Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ. Подробностите в следващия материал.

 

На 25 октомври Европейският парламент приема спорна резолюция за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа. Документът е одобрен с 339 гласа "за", 333 - "против" и 25 - "въздържал се". Резолюцията е подкрепена от Партията на европейските социалисти и Алианса на либералите и демократите в Европа. Европейската народна партия гласува "против". 
Как гласуват българските евродепутати? 
Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали. 
Документът предвижда десетки мерки за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа, които държавите - членки на Европейския съюз трябва да предприемат. 
Така например в точка 30 от резолюцията се казва, че цитирам "трябва да се избягва създаването на изолирани квартали за мигранти, като се насърчава тяхната интеграция и възможностите за оползотворяване на целия потенциал, свързан с обществения живот". 
В точка 51 пък се твърди, че миграцията е призната в световен мащаб като мощен инструмент за устойчиво развитие, тоест тя е полезна. 
С резолюцията се забранява още на държавите от Европейския съюз да налагат културни ограничения на мигрантите. Залагат се и сериозни бариери пред връщането им в родните им страни. Освен това има специална точка, в която се твърди, че страните от Евросъюза трябва да приемат икономически мигранти, дори и такива, които бягат от родните си държави по климатични причини. Освен това се призовава Европейският съюз да набележи действия, които правителствата на страните - членки да предприемат за увеличаване на потенциала на миграцията като цитирам "фактор за развитие". 
Потърсихме евродепутатите от БСП и ДПС, за да разберем защо са подкрепили резолюция за насърчаване на миграцията, след като в България от БСП ежедневно се обявяват против бежанците и обвиняват правителството, че не правело достатъчно, за да ги спре. 
Ето какво например каза Илияна Йотова в сряда по повод на бежанците. 
Илияна Йотова: 
"Не случайно говорят вече за третия път на миграцията именно тук на българо-турската граница, сухопътното трасе за вътре в Европа. За съжаление сегашното правителство не може да се справи с тази криза - само я задълбочава." 
Свързахме се с евродепутата от БСП Момчил Неков, който каза, че искал първо да прочете какво пише в резолюцията, която вече е подкрепил и тогава да коментира. 
Момчил Неков - евродепутат от ПЕС/БСП: 
"Искам да погледна самия доклад, за да ви дам точна и ясна информация." 
След като се запозна с резолюцията, ето какъв коментар направи пред телевизия "Европа" Момчил Неков. 
Момчил Неков - евродепутат от ПЕС/БСП: 
"Вижте смущаващи неща има навсякъде, въпросът е че самата тема е доста чувствителна за българите. Това е резолюция по самата тема с бежанската криза. Резолюцията на ЕП относно правата на човека и миграцията от трети държави, тя е по собствена инициатива." 
От БСП казаха, че не се запознати с документа, който са подкрепили техните евродепутати. 
Потърсихме и евродепутатите ни от ЕНП, за да разберем защо те са гласували против резолюцията. 
Емил Радев - евродепутат от ЕНП/ГЕРБ: 
"Виждаме за пореден път как в България представителите на социалистите и на ДПС говорят едни неща срещу миграцията, срещу миграционния поток, да не се дават повече права в страната ни, а в един момент в ЕП с техните гласове и гласуването им за тази резолюция, на практика се дават все повече и повече права и се иска да се допусне свободно движение на мигрантите, към която и държава да искат да се заселят. Това са неща които българското общество не би одобрило по никакъв начин." 
Не открихме нито един от евродепутатите от ДПС за коментар, тъй като не отговарят на мобилните си телефони. 




Гласувай:
3



1. tomcat2 - DOOOOOOOOOOOOM!
09.11.2016 11:20
DOOOOOOOOOOOOM!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4112733
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5100
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930