Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2016 07:02 - Провокацията на генерал Решетников и червените кучета на Павлов
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 747 Коментари: 0 Гласове:
-2

Последна промяна: 02.12.2016 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Руският генерал от разузнаването Леонид Решетников, който ръководеше операциите за дестабилизиране на България, направи на пръв поглед необичайно изказване пред една руска телевизия. Той заяви за новоизбрания президент на България генерал Радев: „Дори да му се иска да заяви излизане от НАТО, той не може да го направи, защото го издигна преди всичко, макар самият той да не е член, Социалистическата партия и 40 процента от гласовете от 60-те процента, гласували за него, са на социалисти. Соцпартията не издига лозунг за излизане на България от НАТО. И той, като човек издигнат от тази социалистическа партия, разбира се, не можеше на тези избори да издига лозунг за излизане от НАТО. Затова и той това повтаряше”.

image

 

Ето това каза Решетников в онова интервю, а как беше разбрано у нас. Веднага услужливо го „атакуваха” познати „кремлинолози” с още по-познатите шаблони. И според мен Решетников искаше, да не кажа, заповяда тази реакция. Вместо да помислят и да анализират защо генералът влиза така с бутонките в българската политика, казано на футболен език, започна се с елементарните изводи, че Решетников, ей така случайно, се е изпуснал. Ама този човек не е в детската градина, нито има политическо разстройство, че просто да се изпусне...

 

Един от българските анализатори побърза на практика да му даде рамо, макар че иначе за парлама го атакува остро. „Предупреждавам за слабохарактерните – написа високоумно той, – това не е най-стряскащото, което можете да чуете при подобни редки откровения от страна на „хората” зад кадър в Москва, които организират и насочват стрелите на своята хибридна война към нас. Обикновено те са много по-сдържани, но изглежда еуфорията от победата на Румен Радев ги е накарала да „развържат уста” и осветят процеси, които трудно излизат на повърхността.”

 

И нашите хора се скъсаха от ръкопляскания, защото нататък текстът действително беше антипутинистки. Ама като си базирал тезата си на пълната глупост, че Решетников бил омаян от победата на Радев и затова е дошла тази словесна диария, целият анализ пропада. Или някои смятат, че Решетников е дементен и не може да се контролира?

 

Въпреки множеството внушения, че въпросният анализатор е реактивиран руски агент за влияние, не бих си позволил да го подозирам в това и категорично отхвърлям подобни подмятания – просто позицията му в случая е без равнище на достоверност именно заради твърдението, че Решетников се е изпуснал случайно.

 

Друга теза на същия анализатор дни преди това беше също толкова нелогична. Първанов и Нинова били отишли в Москва и там ги били инструктирали как да действат заедно. Ама те след това си избодоха очите по времето именно на президентските избори, които бяха спечелени от генерал Радев. А Първановата АБВ беше определена като стратегически партньор на партията на Путин „Единна Русия”.

 

Коя от тези разминаващи се версии е вярната? И какво целеше всъщност Решетников? Жълт картон за Нинова? Или играеш, или друг ще те смени и толкоз? Нали това е просто и логично? Дали обаче руската операция не беше насочена главно в подкрепа на „националистите”? Или беше даден последен шанс на БСП? Изглежда и двете. Защо иначе тази безапелационна подкрепа към генерал Радев за сметка на БСП?

 

Самият Радев беше вкаран в капан – от Москва му изпратиха данайски подарък, който на практика го дискредитира пред съюзниците. А това постави в лоша светлина и България. И неопитният политически бъдещ президент съвсем се обърка и вместо да защити достойнството си на български офицер и патриот, изпадна в глупавото положение да се сравнява с Ирина Бокова. И да търси врагове в родината си, а да мълчи за руската провокация срещу него. А нормалната реакция беше категорично да отхвърли кагебистките внушения.

 

И докато още засъхваше мастилото от грешните анализи на интервюто на Решетников, той даде второ интервю, вече пред българска медия, където руският генерал повтори същото. Цялата дезинформационна теза за случайното изпускане поради еуфорията от победата на Радев отиде на кино.

 

Решетников потвърди категорично първоначалното си изказване. И за съжаление успя. С един куршум или с две интервюта Решетников постигна много за всяване на недоверие към българските институции, даде повод на западния печат да постави под съмнение българското членство в НАТО и лоялността на бъдещия президент към България и съюзниците, подигра се на БСП, даде рамо на „националистите” и вкара нашенския дебат в първосигналната игра, позната като „кучето на Павлов”. Добре свършена работа преди пенсиониране, драги Леонид...
Автор: Константин Мишев

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085159
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031