Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2017 19:43 - Червените свине чакат московското ехо след американския шамар
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1330 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Резоньорите у нас чакат московското ехо след американския шамар BY ИВО ИНДЖЕВ  ФЕВРУАРИ 14, 2017  POST A COMMENT  

Новината, че Майкъл Флин, съветникът на президента Тръмп,  беше принуден да подаде оставка заради нерегламентирани контакти с руския посланик във Вашингтон, е продължение на дългата и обвита в спекулаци очаквана “любовна афера” по трасето между Белия Дом и Кремъл. Ето , че най-после нещо конкретно се случи и то съвсем не е в полза на онези, които пиша шампанско в Москва в чест на победилия Тръмп.

Би било прибързано да се правят обобщения, а и работа на американските наблюдатели е да наблюдават отражението на скандала върху самата американска политика. Моята скромна цел в следващите няколко реда е да “преведа на български” горната новина.

Ще оставя да се порадват онези, които предричаха, че Тръмп няма да се обича с Путин или поне не толкова, колкото го правеше на думи в кандидатпрезидентската си кампания. Нека да са познали ( на този етап).

По-интересно е какво се случва в редиците на резоньорите у нас, които припознаха Тръмп за свой човек само заради това, че в Москва го представиха като (почти) сигурен борец за отменяне на санкциите срещу Русия. Бих могъл да цитирам няколко еуфорични изблика в това отношние- като на новоназначения за водач на червена листа Тома Томов, размечтал се да види как Тръмп и Путин се сближават толкова ( колкото му се иска), след което “русофобите” в България направо ще пукнат ( я от яд, я от глад). Но не си заслужава да се припомня очевидното злобеене на фантазиращите си някакво повторение на съветско-американското сътрудничество срещу нацизма, чийто съвременен аналог за нашите другари и другарки е непоносимият за тях либерализъм.

Засега, на този ранен етап, резоньорите на шума от американския шамар са притихнали в очакване да видят, дали техният Путин няма да обърне и другата буза. Ще почакаме и ние. Зрелището си заслужава чакането- още повече, че времето никак не работи в полза на самодържеца, който през 2014 г. се надсмиваше над западните санкции, но днес е готов на всичко само и само да отслаби хватката, която сам предизвика с нищо  непредизвиканата руска агресия срещу Украйна. Фактът, че борбата срещу санкциите се е превърнала в абсолютен приоритет на руската външна политика и произтичащата от нея пропаганда ( видно и от напъните на услужливите български резоньори да дадат своя принос в подкрепа на Путин ), издава вътрешната паника в Кремъл.

Share on Facebook




Гласувай:
1



1. planinitenabulgaria - И новопредставеният ни президент
14.02.2017 20:15
като водеше разговор с шефа на НАТО изтъкна, че и Тръмп мислел като него...
Тази история обаче ще има продължение. Тя показва, че Тръмп е непредвидим и че е риск за световния ред. Нищо чудно Ким Чен Ун да тресне Южна Корея и Япония, а Путин - Балтийските държави, ако тези диктатори се почувстват насърчени от политиката на Тръмп, която може да доведе до нова "Ялта". И до Мексиканска и европейска железни завеси.
цитирай
2. morskipesni - Новата Ялта е неизбежен формален акт
14.02.2017 20:40
За това, което ще се случи преди официализацията "де юре", и най-реакционните фашаги-мам'риканоиди не се догаждат.. или отчасти.
цитирай
3. kolevn38 - Нова Ялта съществува само в мокрите сънища на бандата на Путкин и на българските червени свине
14.02.2017 21:18
morskipesni написа:
За това, което ще се случи преди официализацията "де юре", и най-реакционните фашаги-мам'риканоиди не се догаждат.. или отчасти.


Иначе безвъзвратно изтичате в мръсния канал на историята, гнусни чуждопоклонници!
цитирай
4. getmans1 - Бай Колев мисля си, че май ще изляза ...
14.02.2017 21:35
Бай Колев мисля си, че май ще изляза прав дето пророкувах нещо, май доста ще се забавляваме с разочаровани „червени муцуни и муцунки“ макар, че не съм сигурен дали има симпатични червени муцунки!
цитирай
5. kolevn38 - Ние винаги сме и излизаме прави, Гетс :)
14.02.2017 22:05
getmans1 написа:
Бай Колев мисля си, че май ще изляза прав дето пророкувах нещо, май доста ще се забавляваме с разочаровани „червени муцуни и муцунки“ макар, че не съм сигурен дали има симпатични червени муцунки!

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085906
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031