Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2017 10:45 - И без руски уран в Белене има облъчени от изотопите на рашистка омраза
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 967 Коментари: 0 Гласове:
0



 BY ИВО ИНДЖЕВ  МАРТ 7, 2017  POST A COMMENT  

Множат се сюжетите с демонстрация на чуждомразието у нас, подклаждано от “патриотите”, за които омразата към различните, чуждите хора е по-силна от любовта към родината, открояваща се като най-нежеланата страна – домакин на бягащи нещастници в търсене на по-добър живот.

Капката преля в Белене. Нивото на омразата край Дунав се оказа още по-високо, отколкото в Шоплука.

Изглеждаше така, като че воят срещу едно сирийско семейство в Елин Пелин ( повтарям, ЕДНО семейство), няма как да бъде надвикан. Но в Белене се намириха и по-гръмогласни борци с още ЕДНО сирийско семейство.

Общото в двата случая, освен че става дума за едно отделно семейство, т.е. за пренебрежима и незабележима човешка величина сред стотици местни хора, е в това, че бежанците вече са били приютени и припознати като нормални хора: по-нормални от доста туземци, някои от които се натискат в политиката дори с криминални досиета или се опитват да станат “известни” на гърба на чуждото нещастие с ръмжащия си “патриотизъм”.

И друго общо има: сред подстрекателите на чуждомразието и в двата случая има овластени лица, които явно искат да се харесат на себеподобните си като насочват енергията им към най-слабите и беззащитните.

Картината в Белене обаче надгражда грозотата на този бабаитски ентусиазъм пради обстоятелството, че сирийското семейство е било подслонено от католически свещеник, който също е чужденец, но е дал пример за християнско съчувствие. Вместо благодарности и съдействие, отец Паоло получава смъртни заплахи…

А над всичко това издайничестки вече се вее руското знаме. Видя се в репортаж на Нова телевизия. Стоящ извън кадър младеж , загърнат с руското знаме ( защото ли камерата не беше пожелала да го демонстрира, та се наложи той сам да свърши тази работа с руското знаме в кадър, какво и кого щадят ?), връхлетя в обсега на обектива с крясъци, според които политиците са виновни за всичко.

И без да иска е прав: ако в България се оказваше съпротива на руските опорни точки в злостната пропганда в полза на всичко, което цели да ни откъсне от цивилизацията и да ни приобщи към евразийския рашизъм по манталитет, нямаше вече да се веят руски знамена насред грозните сцени като тази в Белене.

И без руски ядрен реактор, облъчването с вредни руски пропагандни емсии е свършило работа в това крайдунавско селища. Вижда се от рашистките мутации, горди да подражават на своите братушки. Те така са разбрали посланието на Путин в  Сирия: бой по сирийците, дори и да са невинни цивилни.

П.С. На стандартните призиви на примитивите под мотото “който харесва бежанците , да си ги приема в къщи”, няма да отговарям. Защото едни “харесващ бежанците” ги прие в Белене, но дори и това не му позволяват.

Share on Facebook




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4076627
Постинги: 2841
Коментари: 5909
Гласове: 5050
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031