Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2017 14:30 - Кремълският експеримент не успя - привържениците на евразийската менажерия са малцинство
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1061 Коментари: 8 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image 05APR БСП се опитва отново да си нахлузи бомбе вместо будьоновка, а в Русия ще трябва да преценят доколко може да се вярва на българските социалисти

Иван Ибришимов

Много нещо се изговори за ролята на Русия в българските избори, за инструкциите изпратени на БСП от института на генерал Решетников в Москва, за прилагането им тук и ролята на рубладжийските тролове за хибридното им разпространение...

В действителност инструкциите не съм ги виждал и сигурно ако ги е имало, достъп до тях са имали твърде малко хора. Останалите просто са били инструктирани по подобаващ начин. Но има

 факти, които просто не могат да бъдат отминати

 БСП изгради кампанията си върху открит популизъм във вътрешен план и масирана антиевропейска, антинатовска и проруска риторика във външен. Броени дни преди датата на вота и след гафовете на г-жа Нинова и младите Симов и Зарков, изглежда на „Позитано” 20 се усетиха, че манджата им е пресолена и рязко обърнаха посоката, като изкараха едва ли не, че БСП е вкарала България в НАТО и в ЕС.

Ден след като загубиха, цяла плеяда изявени кадри на партията, сред които блестят С. Станишев, К. Нинова, К. Паргов, Ж. Бойчев и други рубинени светила, признаха грешката си, с което доказаха по категоричен начин, че

 посоката Евразия не е по вкуса на българите

  Но премълчаха друго – че лъгаха безсрамно със скалъпените данни от русофилите на Н. Малинов и на разни Кънчо-Райчевски агенции, според които между 60 и 80 процента от българите били русофили, а над 70 на сто от тях предпочитали в случай на военна криза, да бъдат защитавани от Русия, а не от НАТО.

Точно тук сметката им излезе меко казано крива. Дори да приемем, че всички гласували за БСП са русофили, което силно ме съмнява, това са малко под 28 процента от избирателите. Нека си добавят и необходимата доза атакисти, представители на АБВ и други разни носталгици по соца, пак ще го докарат със зор до 35 . А останалите до сто?

От тук следва, че ако инструкциите за проевразийската и антиевроатлантическата кампания наистина са дошли от Москва, то

 в Кремъл са били опасно заблудени

  от петата си колона у нас. Е, може да са доста разочаровани от резултатите, но сега вече и там знаят реалното съотношение на настроенията и силите в нашето общество.

Затова със страшна сила увисва въпросът – вярвали ли са наистина в щаба на БСП на данните, които оповестяваха или са заблуждавали умишлено и собствените си избиратели, и височайшите си задгранични покровители? Първите с цел да им се харесат за вота, а при вторите и с меркантилни цели, които никога не могат да бъдат изключени в контекста БСП - Русия.

Така или иначе, сега върхушката на БСП се опитва отново да си нахлузи бомбе вместо будьоновка, а в Кремъл ще трябва да преценят доколко може да се вярва на българските социалисти или трябва да потърсят нови пространства за експериментите си. Те няма да се откажат лесно. Я какъв имперски паметник се опитват да ни пробутат, пак по русофилска линия!




Гласувай:
8



1. apostapostoloff - Изборите бяха едно
05.04.2017 15:55
преброяване на дивите зайци. От тях стана ясно, че в страната ни има около 900 000 кръгли идиоти. Очакван резултат- медицинските статистики говорят за това, че 48 % от българите имат психически отклонения.

А на московските диверсанти ще кажа едно: опять кукиш, товаришчи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4105773
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5097
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930