Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2017 12:10 - Събарянето на руските и комунистическите паметници е неотложно
Автор: domograph Категория: Политика   
Прочетен: 1488 Коментари: 2 Гласове:
4



Само така ще се спасим от сиромашията, от корупцията, от простотията им и от наглите им претенции и господарско държане. Сиромашията и простотията ни идват от Русията им. С паметниците си те искат да ни оковат вовеки като руски роби. По-лошо: -  Като руски крепостни.
...................................................................................................................................................................
Матетериала по-долу е копиран коментар от блога на Иво инджев
Posted by sms | ноември 3, 2017, 19:26

Днес се навършват две години от смъртта на проф. Пламен Цветков – убеден демократ, родолюбец и патриот, един от малцината съвременни български историци, които искаха родната история да бъде освободена от митовете и идеологемите на времето, да я учим и разглеждаме от българска, а не от русофилска гледна точка.

Проф. Цветков беше сред малцината учени, които имаха смелостта да признаят, че у нас живеят две нации – едната се кланя на всичко руско и съветско, а другите се опитваме да бъдем българи.
През научния си път Пламен Цветков е публикувал над 15 монографии, 80 научни студии и статии и повече от 350 публицистични материала. Специално трябва да се отбележи двутомната му работа по балканска история, публикувана в САЩ през 1993 г., двутомната история под наслов „Европа през ХХ век“, обнародвана през 2002-2003 г., както и трудът „Светът на мегамитовете“ (2008 г.). Автор е също така на поредица от книги за средните и малките държави в европейската политика в навечерието на Втората световна война и на монография с предизвикателното заглавие „Славяни ли са българите?“.
Проф. Цветков беше и един от редовните автори на Faktor.bg, от самото създаване на електронното издание. Последното си интервю публикува във Faktor.bg за деня на Независимостта – 22 септември 2015 г.

Да почетем паметта на големия историк, като си припомним един от последните му коментари, писан за
Faktor.bg:

Партизаните са обикновени терористи, били са не повече от 1500

В България живеят две нации – едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а останалите се опитваме да бъдем българи

Случилото се на 9-ти септември 1944 г. със сигурност не е никаква народна революция или комунистическо въстание, а е много съмнително и дали е преврат.

Да си припомним накратко събитията: На 5-и септември без никакви морални, политически и други причини Сталин обявява война на България, след като правителството вече е взело решение да скъса с Германия. Реално той напада една държава, която вече е на страната на Обединените нации. Открай време държавата ни е била на пътя на експанзията на Русия към Цариград, Босфора и Дарданелите. Това е единствената причина, поради, която се предприема тази война. В нощта на 8-и срещу 9-и септември, група звенари, активисти на политическия кръг „Звено” нахълтват в министерството на войната и с любезното съдействие на тогавашния военен министър ген. Иван Маринов се самопровъзгласяват за правителство. Любопитното е, че министрите на това правителство на Константин Муравиев, което обявява война на Германия са арестувани чак на 16 септември, когато завършва операцията на Червената армия по окупирането на България.

Подобен оперетен спектакъл се разиграва и в Норвегия през април 1940 г., когато там нахлува германската армия, и едно лице на име Видкун Куинслинг заедно със свои привърженици се самопровъзгласяват за правителство. Не съм открил норвежки или друг историк, който да определя тези събития като преврат. Става просто дума за завладяването на една страна от армията на една тоталитарна система, от един тоталитарен вожд. В случая с Норвегия това е Хитлер, а при България – Сталин. И всеки завоевател си има своите помагачи и посрещачи. Когато провъзгласяват това прословуто правителство на Отечествения фронт, някои от министрите му даже нe се знаели, че са получили такива важни постове. Такъв е случаят с хора на Никола Петков, а Петко Стайнов също не е бил наясно дали е министър на външните работи. Това е просто една оперетна история.

Фактически става дума за завладяването на България от армията на един от най-зловещите диктатори на всички времена в историята на човечеството.

Що се отнася до митовeте за тази дата, за съжаление все още има хора, които честват този оперетен спектакъл, който бележи началото на една трагедия.

По заповед от Москва започва да се изтребва офицерският, политическият и духовният елит на страната. Но се намират хора, които приемат това за някакъв празник.

До скоро си мислех, че България е държава, в която живеят две нации – едните, които се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско и останалите, които се опитваме да бъдем българи.

Но след като една част от българите продължават да честват с тъпани, зурли, ядене и пиене тази позорна дата, както и избиването на 20 ранени германски войници в един санаториум до село Жабокрек от неколцина комунистически терористи, започнах да си мисля, че всъщност не сме две нации, а сме разделени на човеци и нечовеци в една държава.

Не може да празнуваш едно събитие, което от всяка гледна точка си е престъпление срещу човечеството. За съжаление това е част от нашия несполучил мирен преход, с цената на който комунистите и кадрите на Държавна сигурност си запазиха влиятелни позиции в обществото до днес. В БСП няма нищо социалистическо, след като тя почита и се клани все още на Ленин и Сталин. Но трябва да напомня, че това е същата комунистическа партия, която е дисциплинирана секция на Комунистическия интернационал, а през 1990 г. се преименува на социалистическа, запазвайки същността си.

Комунистическата пропаганда действа на принципа на Гьобелс, даже много по-ефикасно. Всяка лъжа да се повтаря толкова пъти, докато стане истина. Комунистическите терористи, нарекли се партизани, по мои скромни сметки, до нахлуването на Червената армия у нас не са били повече от 1500 човека. Защото така наречената с гръмкото име Народно-освободителна въстаническа армия всъщност е името на партийната милиция на БКП. Те се делят на бригади, отряди и чети. Една чета е била не повече от 3 – 4 човека, отрядът от 15 – 16, а бригадата от максимум 100 души.

Събирайки всичките им бойни единици, които се знаят по места се получава цифрата 1500. Тя също е малко надута. Тези партизани идват със щиковете на съветската армия и благодарение на службите на Берия. Те са били една петта колона на СССР в България, но след 1944 г. започват да пренаписват историята в духа на Министерството на истината на Оруел. Основната им цел е да посочат, че идването им на власт е закономерно и заслужено.

От тук идват и всичките фантазии, че са продължители на партията на Благоев. Но те реално не са преките предходници на БКП. Защото това, което прави московската агентура след болшевишкия преврат от 1917 г. е да превземе тази партия отвътре. Това е засвидетелствано и документирано.

Димитър Благоев изведнъж казва: “Вие ми съсипахте партията”

Той не е бил съгласен да се влиза в Коминтерна, но някак си го е преглътнал. Но категорично не е бил съгласен да се подчиняват на Москва и да вдигат този метеж от септември 1923 г.

Това е моментът, когато групата на Благоев се превръща в секция на Коминтерна. От там нататък това вече не е партия в истинския смисъл, а дисциплинирано звено в строго централизирания Комунистически интернационал, който е създаден като световна пратия.

А целта му е с терористични действия да подготви почвата за съветизацията на целия свят. Това е всъщност и сегашната БСП.

След 9-ти септември 1944 г. всъщност в България се установява марионетен съветски режим, тоест нищо не се прави тук без да се реши и разпореди от Москва. През октомври 1944 г. БКП прави първия си пленум и изведнъж бият тревога – оказва се, че общо членската им маса е доста под 10 хил. човека. И се тръгва към масовизация на партията. Почват да се привличат кадри.

Всеки терорист и разбойник, който се е докоснал до пушка се обявява за активен борец и противник на царския режим и т. н.

Едновременно с това се преплита и роднинската връзка. Активисти на партията започват да пробутват свои близки като помагачи, съратници, ятаци и бойни другари, защото усещат, че чрез признаването им за активни борци ще получават привилегии, имунитет от новата власт.

Така от небитието се появиха до 1990 г. близо 200 хил. активни борци, а наследниците им се оказаха днешните господари на България.
..................................................................................................................................................................
И тези все още господари на България, нацвъкаха като кокошки цялата ни земя с музеи, монументи, паметници, бюстове и плочи с които да възхваляват престъпленията и предателствата си към българския народ и България.

А за да увековечат слогуването си на Русия и оставят това като позорна дамга върху челата на следващите поколение българи, същите тези градиха и изграждат паметници на окупаторите, поробителите и убийците на българския етнос - чудиовището хранещо се с народи СССР и неговите не по-малко зловещни, но дори по-хищни наследници - днешната Русия.

Мине не мине време и днешните ни нови-стари властници се заиграват около тези маркери на позора на българската нация и държава и се гаврят с останалите у българите чувства за национална гордост и човешко достойнство.Те няма да ни оставят на мира.

Единственият изход от наглата им пропаганда и подигравателна манипулация около паметниците им, е да се съборят всичките им паметници, монументи, музеи, бюстове и плочи и се заровят из най-близките дерета заедно със сметта. Защото и русофилите и комунистите са измета на човечеството. А българските русофили и комунисти са екскрементите на българския народ.

Само тогава ще се отървем и от простотията с която ни заливат и от сиромашията която ни натрапват. Простотията и сиромашията ни са от Русията им.



Тагове:   ДПС,   БСП,   путин,   комунисти,   МОЧА,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. batogo - !!!:))) За жалост точно такава е истината!
13.11.2017 12:36
"В България живеят две нации – едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а останалите се опитваме да бъдем българи."
цитирай
2. bojil - Разбира се, че е крайно неотложно!
17.11.2017 16:47
Разбира се,че е крайно неотложно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: domograph
Категория: Политика
Прочетен: 38888
Постинги: 23
Коментари: 21
Гласове: 1606
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031