Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2018 11:51 - Студената война става гореща, 200 руснаци се връщат в ковчези от Сирия
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 752 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 12.02.2018 11:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Илиян Василев: Студената война става гореща, 200 руснаци се връщат в ковчези

Путин ще търси реванш от унижението, дори не може да погребе по достойнство загиналите

  image

Илиян Василев

12FEB2018  

Близо 200 руски войни са били убити последния петък в Сирия, след като са атакували кюрдски позиции в района на Ефрат. Руските медии масово мълчат за трагедията, защото в Москва вече започнаха да пристигат ковчезите, а това е изключително компрометиращо за президента Путин по време на президентската  кампания. Според изданието Рускиий мир, различни източници посочват между 200 и 600 убити руски военни при сблъсък с американската армия. Загиналите руски войни са от частната армия „Вагнер груп”(виж ТУК, кои са тези елитни войни, б.р.). Ето как анализаторът Илиян Василев коментира кървавата трагедия: „Това е най-важното развитие в обстановката в Сирия от началото и с далеко отиващи последствия за световния мир и сигурност, в това число и за България.

Путин се опита да приложи кримската тактика в Сирия и повече от 200 руснаци се оказаха товар 200 /ковчези/. Няколко пъти са ги предупреждавали да не нападат кюрдските сили за самоотбрана, още повече, че знаят, че те имат американски съветници. Получават отговор, че атакуващите кюрдите сили не включват руски войски и не знаят кой атакува. Което освобождава американските части от задръжки. Още два пъти ги предупреждават и ..... вижте какво правят елитните части на частната армия Вагнер. Някой в Москва си мисли, че със зелени човечета могат да спечелят истински битка. И забравиха разликата между Матис и Тилерсън.
Следете развитията по нататък - студената война, вече е гореща. И фронтът и минава през България. Путин не може да отговори в Сирия, ще търси реванш от унижението. Сега дори не може да погребе в Русия по достойнство загиналите в негово име в руски войници. Защото обяви операцията в Сирия за приключена и за успех. 
Частната армия „Вагнер” реално се командва от ГРУ.”



Тагове:   кайма,   Вагнер,   сащ,   путин,   Россия,   США,   Тилърсън,


Гласувай:
6



1. staler - Василев, купи си пуканки и гледай, ...
12.02.2018 16:29
Василев,купи си пуканки и гледай,ще е интересно.....
цитирай
2. kolevn38 - Нищо няма да направят кремълските тупани, няма да посмеят. Какво последва след като турците свалиха руският самолет - нищо
12.02.2018 19:27
Забраниха на руснаците да ходят на почивка в Турция. Смешно... Истината е, че в Кремъл не им пука за тия нещастници от Вагнер - жертвали са ги без да и мигне окото, неведнъж съм писал, че човешкият живот в Русия не струва и пукната пара. Преведи си руската статия, която постнах по-горе да изясниш за себе си какво точно се е случило. А идеята е била да завладеят районите около Дейр-эз-Зора, където се добива нефт. Защото руснаците и сирийците нямат пари за да финансират тази война, нито пък да възстановят разрушеното. Но кюрдите с американците вече са били там. И руснаците изпращат Вагнер - частна армия /неофициално подчинена на ГРУ/. Това са изроди, определено добре обучени и смели, воювали в Чечня, в Украйна и т.н. Хора, отишли да се бият за пари, някои защото просто им се воюва - авантюристи, обичащи кръвта и мечтаещи да се срещнат лице в лице с "проклетите пиндоси" - жадуващи да им покажат как се воюва. Е, показаха им - американците са ги подпукали с HIMARS /система подобна на ГРАД, но съоръжена с високоточни ракети/, след което са им пратили два вертолета и един F 22 Raptor за да ги пази, и са ги довършили с АС 130 - направо са ги направили на кайма, размазали са ги като маче у дирек. Убитите са поне 217 човека, а ранените до 600 - останали са неунищожени един танк и един БРДМ. Та така, навоюваха се ихтамнетите, подървиха се на хамериканците, поразхуяриха се напред-назад и сега се прибират разфасовани и смлени във вид на груз 200.
Но коментирайки тези събития трябва непременно да споменем как е започнало всичко: Кюрдският офицер, имащ задачата да се свързва с руснаците за да координират и пресичат евентуални стълкновения и да се избягва пряк сблъсък между руснаци и американци, три пъти се е обаждал и е питал готвят ли атака и ако да, то по-добре да не започват нито едните, нито другите. Три пъти руският офицер отрича да подготвят каквото и да е. От своя страна американците офицери са предприели аналогичен опит и отново руските им колеги отрекли да подготвят нападение...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4087276
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031