Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2018 18:53 - Организаторите на Луковмарш скочиха срещу еврейските организации, очернящи ген. Христо Луков https://news.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 349 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 14.02.2018 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Организаторите на Луковмарш скочиха срещу еврейските организации, очернящи ген. Христо Луков

Автор:Андриян Георгиев

14.02.2018

  image

Българският национален съюз (БНС) защити ежегодно провеждания от тях и други националистически организации "Луковмарш", като на специална пресконференция се опитаха да оборят твърденията, че проявата е неонацистко сборище, привличащо нацисти, фашисти, крайнодесни елементи и др. подобни.

"Няма такива факти", отсече Пламен Димитров от БНС, допълвайки, че в историята на провеждането на "Луковмарш" винаги са присъствали държавни органи, включително полиция, които са следили за законността и случващото се на шествието.

"За 15 години, откакто започна провеждането му, няма за какво да се хванат. Няма друга ежегодна публична проява, на която толкова да са спазвани законите", увери Димитров.

image

Да не се спекулира с Луковмарш, призова зам.-външен министър

Политически партии да не извличат съмнителни дивиденти

Човекът на БНС отрече, че евреите са тема на "Луковмарш", като се впусна в защитна пледоария по отношение на ген. Христо Луков, в чест и памет на който се провежда мероприятието.

За БНС ген. Луков е български герой, който е бил убит на 13 февруари 1943 г. Националистите категорично отхвърлят "яростните атаки" на някои еврейски организации, които те обявяват за противници и които през тази година стигнали толкова далеч, че дори се "гаврят с паметта на ген. Луков".

"Еврейските организации твърдят, че Луков е виновен за депортираните в лагерите на смъртта евреи от Беломорието и Вардарска Македония по време на Втората световна война. Това е абсурд", отсече Пламен Пламен Димитров.

БНС са категорични, че ген. Христо Луков не е антисемит, като един от доводите им е, че е имало евреи сред личните му приятели. По думите на Димитров, Луков е записвал в дневника си рождените дни на негови приятели евреи, за да ги поздравява, а от своя страна еврейската общност у нас го е поздравявала.

"Щеше ли да е възможно това, ако беше яростен антисемит", запитаха националистите.

Отговаряйки на въпроса дали ген. Луков е бил нацист и инструмент на нацистка Германия, Пламен Димитров посочи, че генералът е бил човекът, който осуетява придобиването от страна на германците на дружеството "Петрол", като той дори спомогнал българската държава да придобие това дружество.

"Христо Луков след среща с германския посланик в София казва, че България има собствен път и ще се ръководи от собствените си интереси", подчерта той.

Пламен Димитров потърси и отговора на въпроса защо от еврейската организация "Шалом" толкова много нападат ген. Луков. В тази връзка той припомни, че Виолета Якова е физическият убиец на генерала, която е еврейка и комунистка, член на бойна група на БКП и партизанин.

По думите му, "Шалом" е била въвлечена в терористичната дейност на БКП преди 9 септември 1944 г., като според него евреите били спомогнали за извършването на чудовищния атентат в църквата "Св. Неделя" на 16 април 1925 г., който и до днес е най-големият атентат в българската история и един от най-големите в световната история. Димитров допълни, че по времето на т. нар. "народен съд" половината от т. нар. "съдии" са евреи.

"Комунистическата инквизиция (Народният съд) изтребва цвета на българската нация. Именно за да избегнат да им бъде търсена отговорност за тези престъпления, "Шалом" и подобни се опитват да очернят ген. Луков", убеден е човекът на БНС.

Според Пламен Димитров допълнителна мотивация за заклеймяването на Луков въпросните еврейски организации черпят също така от получаването на външно финансиране, за да водят борба срещу фашизма и антисемитизма, като по тази причина си измисляли очернящи неща за него.

"Еврейските организации прокарват различни лобистки интереси, които са в разрез с тези на обществото. Те са агенти на чуждо влияние и трябва да са обект на интерес от ДАНС", настоя националистът.

image

Световният еврейски конгрес призова България да забрани Луковмарш

175 000 души по света и 2000 български евреи са се подписали под петиция

По повод призива на Световния еврейски конгрес България да забрани "Луковмарш", който според тях е неонацистки, както и събраните над 175 хил. подписа в петиция, призоваваща Бойко Борисов да отмени проявата, Пламен Димитров коментира, че това била една електронна подписка, която всеки можел да подпише колкото си иска пъти, а също така за подписването ѝ призовавал манипулативен клип, който подвеждал подписалите се.

"Нашите противници не искат да влязат в открита битка с нас, защото не могат с факти да застъпят тезите си. На основанието на откровени лъжи искат държавата да нарушава законите и да забранява Луковмарш. Това е тоталитаризъм. Искат да забраняват всеки, който не се вмества в идеологическите им рамки. Тези хора обаче рано или късно ще носят отговорност за действията си", закани се Пламен Димитров.

От своя страна Звезделин Лазаров от Софийската адвокатска колегия обърна внимание на действията на Софийската община и опитите ѝ да забрани провеждането на мероприятието. По думите на адвоката, кметицата Йорданка Фандъкова се е опитала да промени характера на заявеното от организаторите мероприятие, променяйки маршрута му, за което тя нямала правомощия.

"Беше изпратено писмо до Фандъкова по мой съвет с молба да предложи нов маршрут. На 23 януари беше изпратено второ писмо кметицата да се съобрази с решение на Административния съд, разрешаващо провеждането на Луковмарш. По предложение на МВР е постигнато съгласие Луковмарш да се проведе по друг маршрут и друго време. Спорно е, че МВР може да предлага такова нещо. Това са неправомерни действия, ако се случи. Дано не е хитроумен ход от Софийска община за препятстване на организаторите да проведат мероприятието си. Ако Луковмарш нарушава закона, право на правоохранителните органи е да предприемат мерки", обясни адвокат Звезделин Лазаров.

Според него работа на правоохранителните органи е да не бъдат допускани лица, известни на властите с нацистките и фашистките си прояви. "Присъствието на ултраси на мач не е повод да се отмени мачът", направи аналогия адвокатът.

image

Към 500 души се събраха за "Луковмарш", шестват без разрешение

Всеки бил проверен за лични документи

БНС обявиха, че веднъж вече са осъдили Софийската община за прекратяването на "Луковмарш" през 2016 г. "Всички действия на общината срещу нас противоречат на закона. И Фандъкова продължава да не спазва българските закони", подчертаха националистите.

"Луковмарш" е насрочен за 17 февруари (събота) от 17:30 часа, сборният пункт е пл. "Независимост" пред бившия партиен дом. От БНС отказаха да споделят точния маршрут на шествието, като само отбелязаха, че крайната му точка е къщата на ген. Луков, пред която той е застрелян. БНС очакват около 1500-2000 души да присъстват на проявата.




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. haralanov - .........
16.02.2018 23:07
НАЛАГА СЕ ОТНОВО ДА ПОВТОРЯ: ФАШИСТИ В БЪЛГАРИЯ СА БИЛИ САМО КОМУНИСТИТЕ

Фашизъм има там, където има срастване между партия и държава.Това е т.нар. "класическо" определение. Срастване между партия и държава в България няма преди 09.09.1944 г. Такова срастване има след 09.09.1944 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696208
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031