Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2018 09:57 - ИМА ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ИМА И НАКАЗАНИЕ
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1345 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 27 февруари 2014 г. руски командоси във военни униформи, но без опознавателни знаци, въоръжени с автомати „Калашников” и гранатомети, превзеха сградата на парламента и на правителството на Автономната република Крим, неделима част от независимата държава Украйна. Това бе терористична атака.Нахлувайки в сградата на Върховния съвет и на Съвета на министрите, те издигнаха знамето на Руската федерация. Така започна руската агресия срещу Украйна. Постепенно бе окупиран целият полуостров Крим. И докато светът все още не можеше да асимилира случващото се, а Общото събрание на ООН мъдруваше върху Резолюция 68/262 наречена „Териториалната цялост на Украйна“ , терористите организираха „референдум”.

Направиха го само 17 дни след инвазията, „по бързата процедура” и под дулата на автоматите. На 16 март 2014 г. този незаконен "референдум" бе проведен. Резолюцията на ООН осъждаща агресията на Русия бе приета едва на 27 март на 64-та сесия на Общото събрание. Агресията срещу Украйна бе най-отвратителното и варварско действие на Кремъл след нападението срещу Финландия, Полша, Литва, Латвия и Естония през 1939-1940 г., и след агресията срещу Молдова (1990) и Грузия (2008) . Като тип военна агресия руската инвазия в Украйна не се различава съществено от окупацията на България от съветската армия през 1944 г. В нашия случай има обявяване на война, а случаят с нападението срещу Украйна е още по-варварски – агресия и окупация без обявяване на война. Някои методи са по-различни – няма ги „отличителните знаци”, но същността е тази, която познаваме от собствената ни история – територията се окупира и се поставя под тотален контрол. Следва присъединяването ѝ към държавата окупатор. Така България бе присъединена към "социалистическия лагер", а в момента Крим е "присъединен" към Евразийския съюз. В България има два официални опита за пълно ликвидиране на националната независимост и присъединяване към СССР. В случая с Украйна решението за "присъединяване" взима еднолично новият руски Сталин – президентът Владимир Путин. В това отношение той е цинично откровен. Разликата е само в скоростта на действието окупация. Със сигурност и Хитлер, и Сталин са завидели на Путин.

Т.нар. „референдум” в Крим бе тотално манипулира, а резултатите му бяха фалшифицирани. Това е логично, защото той е проведен в условията на чужда окупация и без санкцията на единствения орган, който може да го разреши – парламентът на Украйна. 
Месеци след престъпния референдум Русия упорито отричаше своето „участие” в „украинския конфликт”. След това президентът Владимир Путин призна публично, че окупацията е дело на „руски военнослужещи, които са действали много коректно, но и решително и професионално”. И за да даде сто процентов пример за политическа наглост обяви денят 27 февруари за ДЕН НА СИЛИТЕ ЗА СПЕЦИАЛНИ ОПЕРАЦИИ.

Днес, четири години по-късно, никой вече не се изненадва на руската наглост и цинизъм. Приема ги като типични. Единствено се спори дали това е болшевишки синдром или традиция от„царско време”.

Месец след руската агресия срещу Украйна и окупацията на Крим, на 27.03.2014 г в Общото събрание на ООН 100 държави гласуваха Резолюция 68/262 , която потвърди задължението на световната общност към териториалния интегритет на Украйна в международно признатите ѝ граници и подчерта невалидността на Кримския референдум. Сред държавите подкрепили Резолюцията бе и България. Само 10 държави подкрепиха Русия. Добре е да се припомни кои бяха те, за да не се забравя кои държави могат да паднат толкова ниско, че да подкрепят Путин. Такива държави бяха Армения, Беларус, Боливия, Венецуела, Зимбабве, Куба, Никарагуа, Северна Корея, Сирия и Судан. Логичен бе и следващия ход на на нормалния свят – налагането на санкции на руски политици, общественици и бизнесмени,които са подкрепили политиката на Кремъл за анексиране на чужда територия и така са нарушили международното право.

Естествено е, че България, като част от нормалния демократичен свят, подкрепи въвеждането на санкции. А още по-хубаво е, че тези санкции ще бъдат продължени по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Новите и още по-строги санкции ще бъдат като честитка за Кремъл по случай 3-ти март – денят в който през 1918 г. болшевиките капитулират пред България. . Всъщност руснаците вече си знаят урока. Има ли престъпление, има и наказание! Ако това ви звучи твърде литературно, нека го кажем простонародно – преял ли си, ще повръщаш! Така – не бе толкова отдавна,че да забравим, руснаците трябваше да повърнат целия СССР. Зор видяха, но го повърнаха. И сега ще е така.

image

 

    Александър Йорданов Александров image    



Гласувай:
4



1. krumbelosvet - .
05.01.2019 06:41
.
Кървавият Майдана е престъплението. "Почтателите на Европа" извадиха очите на млад полицай и го оставиха без медицинска помощ да лежи между баликадите. НИКОЙ не се намери да бъде ЧОВЕК.!!! Това е то ТЕХНОЛОГИЯТА на ЦВЕТНИТЕ РЕВОЛЮЦИИ, made en USA. С жестоко ПСИХОГРОННО идиотизиране... Така бяха идиотизирани и нашите ПОДСКАЧАЩИ МИТИНГИ. Сигурно и колевн38 е подскачал...
цитирай
2. krumbelosvet - ПП: О, авторът бил Ал Йо
05.01.2019 06:47
Достоен за колевн38. Той се провикна от трибуната на Великото Народно Събрание "...ояли се и осрали се...". Няма срам ни от народ, ни ОТ ДЕцАТА СИ, спаси ги Боже от вносната идиотия на баща им.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4089183
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031