Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2018 06:21 - Защо българските зрители не видяха как Кирил се кара на Румен Радев
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1571 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 07.03.2018 06:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кадрите са публикувани без администрацията на българския президент да е предупредена
Иван Бедров

Повече от денонощие след като патриархът на Москва и цяла Русия Кирил си замина от България, администрацията му публикува видео от срещата между него и българския президент Румен Радев.

Кадрите са впечатляващи, защото показват как Кирил буквално се кара на Румен Радев заради това, че в България се говори за подвига на войници и от други националности, а не само руснаци.

image Как руският патриарх се кара на българския президент (ВИДЕО)

Публикуваните кадри от срещата са подбрани така, че показват само части от изказването на руския патриарх, но не показват реакцията на президента. Впечатлението е еднозначно – патриарх Кирил унизява държавния глава на независима България.

Защо не видяхме тези кадри по българските телевизии?

Отговорът е много прост – защото камерите на българските телевизии не са ги заснели.

Ето какво се е случило:

Руският патриарх е на тридневно посещение в България и телевизиите отделят огромен ресурс за отразяването му – това означава репортери, оператори, шофьори и други технически лица. Затова е важно да си планират пестеливо ресурсите.

Администрацията на президента Румен Радев информира предварително медиите, че на срещата от 15 часа в неделя ще бъдат допуснати само оператори и фотографи за протоколни кадри и няма да има изявления. Протоколни кадри означава снимащите да бъдат допуснати в залата в първите няколко минути, в които официалните лица все още се поздравяват. Практиката е веднага след това медиите да бъдат помолени да напуснат залата. Така е станало и този път, а някои от телевизиите дори не са изпратили оператори – вече са разполагали с достатъчно кадри на руския патриарх, а към онзи момент е предстояло и да го изпращат на летището.

Кой тогава е снимал?

Кадрите, които разпространи Московската патриаршия, са направени от неин оператор. От прессекретариата на президента Румен Радев уточниха, че в залата са били само и единствено екипите на официалните лица – т. е. техни фотографи и оператори. По наша информация, операторите на руския патриарх са били двама – по един от двете страни на масата. Публикувани бяха кадри обаче само от единия оператор, които показват какво говори Кирил. Спестени са ни кадрите от другия оператор, които биха показали какво е отговорил Румен Радев.

В прессъобщението българският президент е цитиран да казва:

Така както църквата се бори за душата на всеки човек, така и ние сме признателни към паметта на всеки воин, сражавал се в руската армия под знамената на император Александър II и загинал за българската свобода, независимо от неговата националност."

В онзи момент обаче публиката не знае в какъв контекст са произнесени думите и че всъщност така Румен Радев отговаря на острите нападки на Кирил.

image Руският патриарх си замина обиден: благодарили сме не само на руснаци

Зададохме на прессекретариата на президента и още един въпрос: Било ли е уточнено между екипите дали тези кадри ще се публикуват, както се прави обикновено?

Вие сам си отговорихте на въпроса“, гласеше отговорът.

Случаят напомня на срещата между американския президент Доналд Тръмп и руския външен министър Сергей Лавров във Вашингтон през месец май 2017 г. На срещата присъства и бившият руски посланик Сергей Кисляк, чието име е замесено в разследването на намесата на Русия в изборите в САЩ.

image Не забравяйте ухилените снимки на Тръмп с руснаците

Заедно с тях в Белия дом влиза и фотограф, представен като член на екипа. Медии не са допуснати. По-късно се оказва, че фотографът е от ТАСС и руската агенция публикува снимката без Белият дом да е дал съгласие за това.

Случаят с Румен Радев и руския патриарх е подобен. Има неписани правила, но пък очевидно не всички ги спазват. Уроците са очевидни, стига да има кой да ги види.

Анкета:

Как оценявате изказването на руския патриарх Кирил?

66% Недопустима намеса и неверни твърдения  
21% Ние сме си виновни, че така сме ги свикнали  
7% Прав беше да ни припомни истината  
6% Дори и да има право, но не е това начинът  
1% Не ме интересува   Общо гласували: 2573









Гласувай:
6



1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
07.03.2018 09:53
Абсолютно недопустима намеса, в която ясно личи истинското нагло, надменно отношение на руската феодалната империя към Независима България и стремежът към изопачаване на историческите реалности. Отношение на феодал към крепостни...
цитирай
2. krumbelosvet - .
27.12.2018 12:07
.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4076777
Постинги: 2841
Коментари: 5909
Гласове: 5050
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031