Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2018 09:26 - Владимир Буковский: Ако изпратят на Лубянка две крилати ракети, нивото на международния тероризъм ще падне с 80 %
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 646 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

Владимир Буковский

21MAR2018  

Не е изключено отравянето на екс сътрудника на ГРУ Сергей Скрипал да е опит за сплашване, с цел да бъдат свалени антируските санкции, коментира известният съветски дисидент 

80% от световния тероризъм се корени в руското ФСБ, твърди в ефира на "Радио Свобода" съветският дисидент  Владимир Буковский, коментирайки покушението над бившият шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му  Юлия.

„Това продължава от много години: нови покушения, убийства. Нека да направим експеримент. И аз съм готов да се обзаложа, че ако изпратят две крилати ракети на Люблянка, нивото на международния тероризъм ще падне с 80%“, убеден е той. 

Според Буковски в отравянето на Скрипал личи почеркът на спецслужбите на Руската федерация. В същото време  целта на тези, които стоят зад употребата на химическо оръжие във Великобритания, е „да вдигнат мизата“, поставайки света на ръба на войната, за да бъдат свалени санкциите срещу Русия, смята Буковский.
„Това е целта на путиновата власт и тя логично се вписва в предположението за покушение на Скрипал и убийството на Глушков (бивш зам.-директор на „Аерофлот“ Николай Глушков беше намерен мъртъв в Лондон на 12 март - Гордон) по време на избухналия скандал. Това е умишлено нагнетяване на ситуацията. Путин, както би казал народът, сега си блъска главата, че макар  да не са му обявили война, по-зле от това не може да бъде, казва правозащитникът.

На 4 март 66-годишният бивш руски шпионин Сергей Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия бяха хоспитализирани в Солсбъри със симптоми на отравяне. В болницата постъпи по-късно и полицейският инспектор Ник Бейли - първият, посетил дома на Скрипал. И тримата са

все още в критично състояние

В последствие стана ясно, че при покушението е бил използван разработен в Русия нервно-паравитичен препарат "Новичок". Това обяви в британския парламент министър-председателят Тереза Мей. Тя поиска Москва до 13 март да даде обяснение за случващото и ако това не се случи, Лондон ще счита инцидента като неправомерно използвана от Русия сила срещу Великобритания. Позицията на Мей бе подкрепена от Франция, САЩ, Германия и Австралия, както и от ЕС.
Москва отказа обяснения във връзка с инцидента и поиска да и бъде предоставен образец на веществото, с което е бил отровен Скрипал. На следващия ден Великобритания изгони 23 руски дипломати и преустанови двустранните отношения с Русия. 

По думите на британския външен министър Борис Джонсън, „твърде вероятно“ е заповед за използването на нервно-паралитичният препарат в Солзбъри да е била дадена лично от президента на Русия Владимир Путин. В Кремъл обаче нарекоха изявлението му „шокиращо и непростимо“ нарушение на дипломатическата етика. 
Фактор




Гласувай:
5



1. haralanov - Прав е Владимир Буковски
23.03.2018 10:21
Той, като руснак добре познава Русия и методите на мъчения на, които са били подлагани милиони нещастни руснаци на ,,Любянка".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086414
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031