Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2018 08:20 - САЩ, Великобритания и Франция атакуваха с ракети Сирия, Русия плаши с последици(видео)
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 458 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.04.2018 08:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

 

14APR2018  

Съюзниците САЩ, Великобритания и Франция атакуваха с ракети Сирия, след като Русия е била предупредена за удара. Това предадоха световните агенции. Ракетното нападение е нанесено към 4 ч. местно време, 4 ч. българско. 

Започнала е съвместна операция заедно с Великобритания и Франция, благодарим и на двете страни", каза Тръмп в изявление от Белия дом. Той обеща, че операцията ще продължи "колкото е необходимо" и докато Сирия не престане да използва химически оръжия.
Американският президент Доналд Тръмп  заяви, че САЩ, съвместно с Великобритания и Франция, са предприели военна операция срещу Сирия в отговор на извършената от сирийския режим химическа атака в град Дума на 7 април, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Силни взривове са чути в сирийската столица Дамаск, а от източната част на града се издигат гъсти стълбове дим.
Според американските военни се нанасят прецизни удари по "обекти от програмата за производство на химически оръжия на сирийския диктатор Башар Асад".
Доналд Тръмп заяви, че съдбата на режима в Дамаск е в ръцете на сирийците и предупреди Иран и Русия заради връзките им със Сирия.
"Каква е тази нация, която би искала да бъде свързвана с масовото убийство на невинни мъже, жени и деца?", попита Тръмп.
САЩ, Франция и Великобритания се бият "срещу варварството", заяви Тръмп, който окачестви като "чудовищни" химическите атаки на Асад. Той каза, че на 7 април в Дума сирийският президент Башар Асад е използвал химически оръжия и това е "значителна ескалация в употребата на химически оръжия от този много ужасен режим".
Британският премиер Тереза Мей също потвърди, че е наредила нанасянето на координирани и високоточни удари за намаляване на капацитета на сирийския режим за химически оръжия и възпиране на употребата им, предаде Ройтерс.

Мей увери, че тези удари нямат за цел намеса в гражданската война, нито смяна на режима.
"Действаме заедно с нашите американски и френски съюзници", каза Мей.
Според информационни източници от Сирия е ударен столичният квартал Барзах, където има научноизследователски обект.
Сирийският център за наблюдение правата на човека заяви, че освен този обект са ударени редица сирийски военни бази в Дамаск. Сред атакуваните са елитните сирийски военни части Четвърта дивизия и Сирийската републиканска гвардия.
Целта на операцията е възпиране на сирийския режим. Тя ще изпрати ясен сигнал на всеки друг, който смята, че може безнаказано да използва химически оръжия, заяви британският премиер.






Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4088523
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031