Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2018 11:49 - „БУК”-ът все пак се оказа руски
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 3696 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 27.05.2018 11:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

 

27MAY2018   Димитър Иванов

Вече е ясно: малайзийският самолет "Боинг 777", изпълняващ полет МН 17 от Амстердам за Куала Лумпур, е бил улучен и свален от руска ракета 9М38-М1 от системата "Бук-М1". Противовъздушната установка "Бук" е докарана незаконно в Украйна и веднага след престъплението е върната обратно в РФ. От загиналите 298 пътници близо 200 са холандски граждани.
Пускът е осъществен от района на гр. Снежное, контролиран тогава от сепаратисти от самопровъзгласилата се Донецка „народна” република (ДНР). Безбройните алтернативни версии, фабрикувани от руското Министерство на отбраната, от Кремъл, от авиационния концерн "Алмаз-Антей" и от други източници бяха обявени за несъстоятелни.
Международното следствие, осъществено под ръководството на холандската Главна прокуратура, представи окончателния си доклад за причините и обстоятелствата около трагедията. В следствената група участват представители на Малайзия, Украйна, Белгия, Холандия и Австралия. Разследващият екип е идентифицирал 100 души руски военнослужещи и наемни сепаратисти. Заподозрените ще трябва да застанат пред Международен съд, подобно на либийските терористи, взривили пътническия Boeing-747 над шотландския град Локърби по заповед на диктатора Моамар Кадафи през 1988 г. 

„Героите”

Международната разследваща група стига до списъчния състав на дивизиони и батареи, до маршрута на машините и до лични данни на командири и войници от 53-та зенитно-ракетна бригада, дислоцирана в Курск. Само от открити източници и главно от социалните мрежи, където руските войници обичат да се хвалят и да поместват снимките си, последователите на Шерлок Холмс извличат точни и неопровержими доказателства.
Фаталният пуск е извършен от установка № 222. Първата цифра означава номера на дивизиона, втората – батареята, а третата – номерa на установката в батареята. Събран е пълен албум със снимки на войници и офицери от подразделението. Лицата на военнослужещите, които не са смятани за заподозрени в извършване на престъплението, са затъмнени. Разследващите специалисти обясняват, че редовите войници и офицери нямат вина за трагедията, тъй като са изпълнявали заповеди. Отговорността за престъпното решение носят старшите командири и началници начело с върховния главнокомандващ Владимир Путин.

Разкрита е и личността на командира на разчет ракетни установки "Бук" от 53-а бригада: старши лейтенант Константин Мишкин, награден с „Георгиевски кръст” четвърта степен за „подвиг или отличие в бойни действия на територията на други държави при опазване или възстановяване на мира и сигурността, за показан образец за храброст, самоотверженост и бойно майстроство”. 
След като Мишкин е идентифициран в социалните мрежи, профилът и данните му изчезват. От което разследващите доброволци стигат до извода, че старши лейтенантът е награден за предислоцирането на зенитната установка в Донецка област на Украйна.

Само факти

1. 16 минути след унищожаването на самолета в интернет се появява тържествуващо-иронично съобщение от самопровъзгласилия се за министър на отбраната на ДНР Стрелков-Гиркин:  "В района на Торез току-що свалихме самолет Ан-26, който се въргаля някъде около мина „Прогрес”. Предупреждавахме да не летите в нашето небе. Ето видео-потвърждение за поредния „птичкопад”. Птичката падна зад наша територия и не засегна жилищния сектор. Няма пострадали мирни хора”. 

image

2. След 40 минути сепаратистите си изясняват каква „птичка” са ударили и изтриват посланието на Гиркин. Но „ръкописите не горят”. Текстът вече е записан в десетки украински и чуждестранни компютри.
3. Към мястото на трагедията се втурват камиони и автокранове, които откарват тела и парчета от самолета към Донецк. В интернет веднага изтича информация за събитието, която също изчезва след броени минути.
4. Сепаратистите не допускат никого до отломките от самолета, като заплашват с оръжие дори представителите на международни организации.
5. Руските СМИ отначало са позовават на някакъв митичен „испански диспечер”, който уж съобщил, че самолетът е свален от украинската авиация. След няколко часа този „факт” е изтрит и забравен.
6. Пусковата установка „Бук” № 222, изстреляла злополучната ракета, спешно се пребазира на руска територия.
7. От интернет веднага са изчистени хвалебствията на някои сепаратистки командири, че са взели като трофеи от украинските войски и използват ракетни установки „Бук”.
8. В информационния поток е пусната „патица” за някакъв "украински Су-25", който въпреки тактико-техническите си характеристики се бил изкачил до 10 000 м височина и там атакувал сваления „Боинг”. Таванът на Су-25 всъщност е до 7 000 м.
9. Моментално в руските медии излизат „спътникови снимки” на „Боинга” с дължина 5 км и на "украински изтребител" вдясно отзад, въпреки че пораженията на „Боинга” са нанесени вляво отпред. Руската пропаганда пуска и снимки на „лазерна атака” срещу пътническия самолет.
10. Кремълските медийни агитатори с пяна на уста крещят „Нямате доказателства!”, като използват фразеологията и похватите на криминални престъпници, заловени малко след напускане на местопрестъплението.
През 2015 г. Австралия, Белгия, Малайзия, Холандия и Украйна внесоха предложение в Съвета за сигурност да бъде учреден международен съд за гибелта на пътническия малайзийски самолет “Боинг 777″. Руската федерация отказа да се присъедини към инициативата. Защо ли? “Знает кошка чье сало съела”, казва руска пословица. Или “Гузен негонен бяга”.
В доклада на руската авиационна корпорация “Алмаз-Антей”, производител на ракетите “Бук”, голословно се твърди, че ракетата, унищожила самолета, била украинска. Още по-идиотска е тезата на Следствения комитет на Русия (СКР) и на Генералния щаб: украински самолет Су-25 бил поразил боинга. Въпреки категоричните становища на специалисти начело с главния конструктор на компанията “Сухой” Бабак, че таванът на прехващача Су-25 е до 7 000 м, а боингът е летял на 10 000 м.
Но съветските другари не се паникьосват. Спешно е наредено на когото трябва и в руския вариант на “Уикипедия” (“Википедия”) тактико-техническите данни на Су-25 са… фалшифицирани. Само там пише, че “таванът на Су-25 е до 9 000 м”. Демек, ако малко се понапъне, самальотът би могъл да стреля и на височина до 10 000 м. Това и Гьобелс не би го измислил.

Горките руски генерали съвсем забравят, че на 21 юли 2014 г. храбрият началник на Главно оперативно управление в Генералния щаб на Руската армия генерал-лейтенант Андрей Картаполов категорично твърдеше, че зад малайзийския пътнически самолет бил заснет украински щурмовак Су-25, който най-вероятно бил поразил „Боинга”. Генералът се кълнеше, че кадрите били заснети от центъра за видеонаблюдение в Ростов.
Но през юли 2017 г. експертно-журналистическата група Bellingcat  доказа, че руското МО е пуснало в медиите 

фалшифицирани спътникови снимки на катастрофата

 "Анализът показва ясно и недвусмислено, че сателитните снимки не само са с фалшива дата, но и са обработвани дигитално", пишат в доклада си специалистите. Върху реалните изображения са били добавяни зенитно-ракетни комплекси „Бук” (за да минат за украински) и сиво-бели облачета. Почти като истински. 

После руските лъжльовци получиха заповед да пищят в социалните мрежи, че „Украйна трябвало за затвори въздушното си пространство, след като на територията й се водели бойни действия”. Европейски експерти обориха лъжльовците, че при спазване на правилата на ИКАО никоя държава не е длъжна да затваря въздушното си пространство, след като е станала обект на агресия. 
В цялата четиригодишна сага около убийството на 298 човешки същества още веднъж лъсна истинската същност на чекисткия режим, изграден от Вл. Путин и съмишлениците му. Наследниците на Феликс Дзержински, рицарите с „хладен ум, чисти ръце и горещо сърце” не могат иначе. С каквото и да се захванат, накрая винаги стигат до лъжи, убийства на невинни люде, до манипулации и наглост във вселенски мащаби.    
Факор










Гласувай:
10



1. milady - Това и Гьобелс не би го измислил...
27.05.2018 14:12
После руските лъжльовци получиха заповед да пищят в социалните мрежи, че „Украйна трябвало за затвори въздушното си пространство, след като на територията й се водели бойни действия”. Европейски експерти обориха лъжльовците, че при спазване на правилата на ИКАО никоя държава не е длъжна да затваря въздушното си пространство, след като е станала обект на агресия.
В цялата четиригодишна сага около убийството на 298 човешки същества още веднъж лъсна истинската същност на чекисткия режим, изграден от Вл. Путин и съмишлениците му. Наследниците на Феликс Дзержински, рицарите с „хладен ум, чисти ръце и горещо сърце” не могат иначе. С каквото и да се захванат, накрая винаги стигат до лъжи, убийства на невинни люде, до манипулации и наглост във вселенски мащаби.
Факор
цитирай
2. planinitenabulgaria - Какво са за Путин 200 холандски младежи и около 30 австралийци?
27.05.2018 15:08
Той изби около 500000 сирийци, за да запази комунистическия режим на Асад и позициите си там, причини разрушения в Сирия за около 500 млрд. долара. Знам колко му пука, припомням си едно съждение на пиянище от кръчмата на Царичина.
Бяха изобличили лъжата на Мая Манолова, че видяла предизборна шашма в печатницата на Костинброд и някои очакваха главния прокурор да се самосезира или тя поне да се извина за лъжата. Коментарът на едно пиянище бе:
- Дреме й куро!
По повод сваления малайзийски самолет, като приложа този ред на мисли, моят коментар за поведеннието на Путин след това престъпление е:
- И на него му дреме толкоз, колкото на Андропов след свалянето на южнокорейския Боинг. Те са от една школа.
Той винаги ще казва, че това не е вярно и ако го притиснат съдебно, ще заподмята ракети...
цитирай
3. andrei - Всички букове в бившата СССР
27.05.2018 15:21
са руски бе глупако!
цитирай
4. kolevn38 - Ей, говно червено, всички знаят, че са БУК са руско производство, проблема е че конкретната установка е на руската армия,
27.05.2018 15:42
andrei написа:
Всички букове в бившата СССР са руски бе глупако!


И много точно е установено откъде е тръгнал БУК-а, къде е стигнал и коя маймуна е издала заповедта и коя я е изпълнила. Освен това поразяващите елементи, открити в някои от телата на загиналите са нова модификация, кято има само в БУК-овете на руската армия, мършо комунистическа.
цитирай
5. starforlife - ~ 3. andrei
27.05.2018 16:40
andrei написа:
Всички букове в бившата СССР са руски бе глупако!

Те всички въобще по света са руски, но едни са педерастите, които отнемат живота на цивилни и лъжат като пълни Пут(ин)ьовци и то от нескопосано по-нескопосано.
Ето още едно видео като допълнение на тези в постинга.
В него руският експерт Вадим Лукашевич прави за смях нескопосаните лъжи от страна на Русия, че не тя е отговорна за смъртта на 298 мъже и жени, някои от които оставили невръстни деца сираци.
https://www.youtube.com/watch?v=-u4BGFoWJMI
цитирай
6. анонимен - Такъв се
27.05.2018 21:42
оказа и едва ли има изненадани.
Колкото до Андрей - никак, ама никак не съм го забравила, в т.ч. и написаните от него клевети срещу мен.
цитирай
7. kolevn38 - Правилно - открай време запазена марка на руските кагебисти е тотално отричане на истината и измисляне на всевъзможни версии,
27.05.2018 23:00
starforlife написа:
andrei написа:
Всички букове в бившата СССР са руски бе глупако!

Те всички въобще по света са руски, но едни са педерастите, които отнемат живота на цивилни и лъжат като пълни Пут(ин)ьовци и то от нескопосано по-нескопосано.
Ето още едно видео като допълнение на тези в постинга.
В него руският експерт Вадим Лукашевич прави за смях нескопосаните лъжи от страна на Русия, че не тя е отговорна за смъртта на 298 мъже и жени, някои от които оставили невръстни деца сираци.
https://www.youtube/watch?v=-u4BGFoWJMI


Връх на наглостта в тази връзка е една от десетината фалшиви версии на руските спецове по дезинформация - че метеори е ударил и свалил Боинга. Отвратителни и долни мръсници... Още по-жалки и отвратителни са българските им поддръжници.
цитирай
8. kolevn38 - Андрей, а и цялата му дружинка, са родени мръсници. Червени мръсници.
27.05.2018 23:13
angpiskova написа:
оказа и едва ли има изненадани.
Колкото до Андрей - никак, ама никак не съм го забравила, в т.ч. и написаните от него клевети срещу мен.


Те са от онази особена порода хомо-совиетикус, които убиваха не само истината, а и милиони невинни хора, несподелящи утопичната им идеология. Това са едни малки Пол-Потчета, Сталинчета, Мао-Дзедунчета, Газдовчета И Мирчо-Спасовчета. Дай им власт и от обикновени цървули ще се превърнат в истински кирзови ботуши - злодеи, каквито дълбоко в душите си наистина са.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085046
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031