Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2018 08:32 - Папата призовава за световна забрана на всички оръжия, но отказва да обезоръжи собствените си подробности за сигурността
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.05.2018 08:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Папата призовава за световна забрана на всички оръжия, но отказва да обезоръжи собствените си подробности за сигурността

05/01/2018 / От JD Heyes

image   https://www.newstarget.com/2018-05-01-pope-calls-for-worldwide-ban-on-all-weapons-but-refuses-to-disarm-his-own-security-detail.html

Много католически вярващи са разклатили сърцевината си от папа, който очевидно е толкова далече на левицата, че оспорва техните вярвания. 

Папата Франсис е критикуван не само от католиците, но и от мнозина в политическото право за неговите възгледи за всичко - от средата до сега - съществуването на оръжия.

Както бе отбелязано от " Инфоуърс" , победителят в tweeted (да, също и папата, също като президент Доналд Дж. Тръмп - имате проблем с това?) Рано в неделя: "Наистина ли искаме мир? Тогава да забраним всички оръжия, за да не се налага да живеем в страх от война.

Дуетът не привличаше много критики, като мнозина посочиха очевидното: ако папата е голям вярващ в разоръжаването, той трябва да "води с пример" и да обезоръжи добре обучените и добре въоръжени подробности за сигурността.

"Отвратително католик, но честният въпрос, ако папата наистина иска това, дали той ще води пример и ще заповяда на Ватикана да постави оръжията си?" 

"Опитвам се толкова трудно да не бъда саркастичен ... Това е добре в един свят, където хората са перфектни в своите намерения и действия", отбеляза друг потребител на Twitter. "Но това не е светът, в който живеем. Пълното забрана на оръжията е да напуснем добрите хора невъоръжени" и да активираме и овладеем незаконните ".

Един потребител дори спомена Библията, за да опровергае мизерното предложение на папата. "Човекът е паднал и изпълнен с грях. Каин ще убие Абел, докато има скали - отбеляза потребителят.

Предишните папи призовават за глобална забрана на ядрените оръжия, но смятат, че Франсис е първият, който изобличава изцяло оръжията. (Свързани: признаване на Йерусалим Франциск шлем Тръмп като израелската столица: ". Аз не мога да си мълчат" )

И, разбира се, това просто не е реалистично - повече от очакваното, че понтифът ще нареди на детайлите по сигурността да "оставят оръжията си" скоро. Има твърде много лоши хора в света, за да стане толкова уязвим (и сме сигурни, че разбира това).

Но повече от гледна точка на оръжията като цяло, всеки, който сериозно вярва, че разоръжаването ще бъде универсално, не мисли в "този" свят. Преди, по време и след библейските времена имаше "войни и слухове за война". Това е природата на човечеството - за съжаление - за борба и поради различни причини (включително различията в религиозните вярвания).

Католическата църква е, разбира се, отговорна за някои от тях. Започвайки около 1095 г. и продължава до 1272 г., има осем номерирани кръстоносни походи с произход от Европа до Светите земи (днешен Близък Изток). През този период от около 177 години християните и католиците се биели, за да възвърнат Светите земи от различни мюсюлмански народи. Първият кръстоносен поход, който продължава до 1102 г., е единственият успешен; Християнски рицари и воини успяха да вземат Ерусалим от мюсюлманските турци. Основната причина, поради която папа Урбан II призова за кръстоносен поход, бе в отговор на искане за помощ от византийския император Алексий Коменус I, защото неговата територия беше нахлуета и разтърсена от мюсюлманските турци. Освен това мюсюлманските турци са започнали да тероризират, убиват,

Разбира се, кръстоносните походи включват оръжията на деня ; ако се бориха днес, християнските сили няма да се борят с полеви изтребители, електронни военни системи, въздушна и противоракетна отбрана, артилерия, флот и сложни кибер-способности - а може би дори ядрени оръжия.

Функцията на папата, разбира се, е да се скъса за мир и посланието му за мир е едновременно добре прието и разбрано. Но има разлика между вида свят, към който се стреми, и вида свят, в който живеем.

И двете видения не се подравняват, за съжаление.

Вижте повече за папата Франсис и други религиозни новини в пророчествата .

JD Heyes е редактор на The National Sentinel и старши писател за Natural News и News Target.

Източниците включват:

TheNationalSentinel.com

Infowars.com




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39924678
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930