Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2018 10:49 - Можем повторить или защо и как американците размазаха Вагнер - посветено на недругаря Венцивалери
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 3521 Коментари: 12 Гласове:
6

Последна промяна: 28.05.2018 11:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Този мой текст написах и публикувах непосредствено след събитията в Сирия. Тогава, ако помните, недругаря Венцивалери1951 вися тук два дни на първа с обвинението, че съм бил трол и това, което пиша и публикувам не отговаря на истината. Не Венцивалери1951, аз не съм трол и никога няма да бъда. Не съм и комунист и никога няма да бъда, не съм и фашист и никога няма да бъда - аз съм просто човек. Човек, който обича истината и носи глава на раменете си а не чугунена балванка като вас. И всичко което публикувам и пиша е с точен произход и автор или написано лично от мен. А истината е че, ти и такива като теб сте не само тролове, но и морални престъпници. А вашият Вожд Путин е не само морален, но и военен престъпник. Но това вие никога няма да искате да проумеете, нито пък да признаете неоспоримия факт.

Уважаеми съблогъри, текста е само за припомняне на случая, важно тук е видеото, което прави ретроспекция на всичко около унищожавването на вагнеровци. Моля отделете време, изгледайте го и изслушайте внимателно, за да прецените какви мръсници са путинските мърльовци и каква каша забъркаха. А за неуважаемите - прав ви път в Путинският Рай:


"На 7.02 срещу 8.02 се стига до пряк сблъсък на руската частна армия "Вагнер" с американци. Вината за това носи руската страна поради факта, че три пъти американските офицери се свързват с руснаците с цел избягване на подобни инциденти, и три пъти руснаците категорично са отрекли да подготвят каквата и да е атака и да имат там свои хора. Истината е, че в Кремъл не им пука за тия нещастници от Вагнер - жертвали са ги без да и мигне окото, неведнъж съм писал, че човешкият живот в Русия не струва и пукната пара. Преведете си руската статия, която постнах преди тази, за да изясните за себе си какво точно се е случило. А идеята е била проправителствените сили с помощта на руските наемници от "Вагнер" да завладеят районите около Дейр-эз-Зора, където се добива нефт. Защото нито руснаците нито сирийците разполагат със средства за да финансират тази война, нито пък да възстановят разрушеното до този момент. Но кюрдите и американците вече са били там. Тук е мястото да споменем, че става въпрос не за някакви американски балъци, случайно пипнали оръжие и чакащи да се насерат от страх от сбирщайна от зелени човечета, а инструктори и разузнавачи от американската армия, горели не в една битка. Та, руснаците изпращат "Вагнер" - частна армия /неофициално подчинена на ГРУ/, без притеснението, че могат да ги пожертват, а и едва ли са вярвали, че американците ще посмеят да се бият с тях. Това са изроди, определено добре обучени и смели, воювали в Чечня, в Украйна и т.н. Хора, отишли да се бият за пари, някои защото просто им се воюва - авантюристи, обичащи кръвта и мечтаещи да се срещнат лице в лице с "проклетите пиндоси" - жадуващи да им покажат как се воюва истински. Е, показаха им - американците яко ги подпукали с HIMARS /реактивна система подобна на ГРАД, но съоръжена с високоточни ракети/, след което са им пратили четири вертолета и един F 22 Raptor за да ги пази, и са ги довършили с АС 130 - направо са ги направили на кайма, размазали са ги като маче у дирек. Убитите са поне 217 човека, без крака и ръце са останали 150, а ранените са до 600 - останали са неунищожени само един танк и един БРДМ, всички останали бойни машини са направо стопени. Та така, навоюваха се ихтамнетите, подървиха се на хамериканците, поразхуяриха се напред-назад и сега се прибират разфасовани и смлени във вид на груз 200. 
Но коментирайки тези събития непременно трябва още веднъж да споменем как е започнало всичко: Кюрдският офицер, имащ задачата да се свързва с руснаците за да координират и пресичат евентуални стълкновения и да се избягва пряк сблъсък между руснаци и американци, три пъти се е обаждал и е питал готвят ли атака и ако да, то по-добре да не започват нито едните, нито другите. Три пъти руският офицер отрича да подготвят каквото и да е. От своя страна американците офицери са предприели аналогичен опит и отново руските им колеги категорично отрекли да подготвят нападение и три пъти отричат, че там има руски бойци. С една дума руското командване преднамерено е жертвало бойците на "Вагнер", правейки си тънката сметка, че ако успеят да завземат района, това би било отличен резултат за тях, а надървените срещу пиндосите пацреоти* ще имат тема за националистическия си онанизъм. Ако пък американците ги избият - то това ще налее масло в огъня на руският имперски шовинизъм, който тресе в момента цялата руска държава. 
*пацреот - руска дума, комбинирана от думите патриот и пацан, осмиваща крайните рашисти."







Гласувай:
7



1. kolevn38 - Моля, гледайте особено внимаелно от 26-тата минута на видеото - това е грозното и отвратително лице на войната.
28.05.2018 11:00
То няма нищо общо с руския фетиш към нея и заканите им, че "могут повторить"! Какво ще повторите бе, дрисльовци впиянчени и дрогирани - милионите жертви ли? И срещу кого ще воювате - срещу целият свят!? И кой ще ви бъде съюзник!? Българските червени свине, наедно с Ким Ир Чур...
цитирай
2. getmans1 - Дедо Колев, спомням си, че същият ...
28.05.2018 11:08
Дедо Колев, спомням си, че същият този ни нарече /теб и мен/ с не много лицеприятен епитет. Абе нещо като гробари които броели трупове и на това отгоре сме се кефели.
Сбъркана работа, ей а като ги пратиш там където им е мястото реват като ощипани девици!
цитирай
3. kolevn38 - Специално за случая - коментарите са отворени.
28.05.2018 11:09
Драскайте на воля - кой каквото му е на душата, нека пише. Ще отговарям или късно вечерта или утре, че днес съм анагже.
п.п.Конкретно към червените ми любимци - ще се придържам стриктно към българската поговорка - каквото почукало, такова се обадило. Аре чао засега.
цитирай
4. troina - 6++++++
28.05.2018 20:35
ха така...давай бой по чугунените глави
Червените предатели..само от Война и дрънкане на оръжие разбират
и самогон..
тролска продажна пасмина..
с теб съм, колев
отскоро разбрах Делото ти..
изв,малко късно, шапка ти свалям...
с уважение, Юлия
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - Кой ли ти е сложил минус?
28.05.2018 21:22
Не мога да позная, толкова червени дебили има тук. Целият блогов тъпанариат.
цитирай
6. vencivaleri1951 - И ще обясня защо
29.05.2018 01:43
getmans1 написа:
Дедо Колев, спомням си, че същият този ни нарече /теб и мен/ с не много лицеприятен епитет. Абе нещо като гробари които броели трупове и на това отгоре сме се кефели.
Сбъркана работа, ей а като ги пратиш там където им е мястото реват като ощипани девици!


Ще обясня къде е разликата.
Вие с Колев само душите някакво нещастие да се случи с руснаците и почвате едва ли не да злорадствате. Дали ще е свален или катастрофирал самолет, дали ще са загинали редовни или наемни войници ви е все едно. Дойдохте до там да се радвате , че видите ли ислямисти нападнали и убили някого в сирия. Ами те същите резаха публично глави на западняците, вдигнаха кулите, правят атентати регулярно...

Нещастия се случват и на Запад и в Сащ дори. Там застреляните деца в училищата през последните 10 години надвишават жертвите от войните. Падат самолети-най много падат-по простата причина , че имат най-голям парк от авиотехника. Стават пожари, урагани в които гинат хора. Не малко смърт видяхме и в Европа

Хайде намерет ред, дума, запетайка , препинателен знак, където аз да съм доволен, да злорадствам от тези човешки смърти. Вие обаче сте като хиени и надушите ли кръв и мърша почвате своя вой.
цитирай
7. kolevn38 - Венцивалери, категорично не си прав! Ще обясня защо.
29.05.2018 21:05
Аз никога, никога, никога не се радвам и не злорадствам, когато някъде и някому се случи нещастие или беда, нежели смърт - без значение каква националност, вероизповедание или расова принадлежност е. За мен има два вида хора - добри и лоши. Това единственият признак, по който разделям человеческият род. С единствената уговорка, че и лошите хора са добри, но просто не го знаят или са го забравили.
Това, което искаш да вмениш на четящите комента ти е, че аз и Гетманс мразим руснаците и се радваме, когато те страдат или умират. Категорично не, повече от не. Единственото, което искам да покажа и подчертая в подобни случаи, че нещо се е случило и то е по вина на определен кръг конкретни руснаци - за да няма две мнения, имам предвид рашисти, путинисти, хора верни на престъпния путински режим. Защото от путинската пропагандна машина по света и у нас, а и от вашите червени усти и пера, се леят реки и мед за величието и непогрешимостта на въпросната престъпна шайка, за непобедимостта на издишащата и армия, за месианството обзело гореспоменатите идиоти. Идиоти, които развързаха кървава братоубийствена война с гнусни обвинения, които десетилетия наред леят реки от помия посока САЩ, Европа, а и България, като ги обвиняват за всички злини във Вселената. А истината е съвсем елементарна - просто Путин и неговата кагебистка шпана насъскаха и настървиха огромна част от руския народ /особено маргиналите/ срещу целия свят. Превърнаха всички около себе и във врагове и възвеличаха собствената си наглост, глупост и некадърност, обявявайки се едва ли не за месианска нация.
За да те опровергая в твърденията ти, ще вметна, че многократно съм пействал и писал положителни и пълни със съчувствие постове за много руснаци, които твоят любимец Путин изби, затвори, измъчва, трови, хвърля през прозорците, гони от Русия, вкара в колонии или в психиатрии. За мен това са истинските, добри руски хора, които имаха и имат смелостта да се опълчат срещу този престъпен режим. Но теб те не те интересуват....
цитирай
8. kolevn38 - Но теб те не те интересуват....
29.05.2018 21:21
Ти не ги броиш за хора. Ти предпочиташ да жалееш например вагнеровци, сбирщайна от терористи убивали в Украйна, предпочиташ да жалееш тези, които убиват в Сирия, тези които мачкат възможно най-безжалостно руския народ. И величаеш техният вдъхновител, който няма нито един приятел извън Русия - само вие, комунистическите безродници лижете подметките на кирзовите му ботуши.. Твое дело, твоя воля. С теб ще продължим да бъдем на различни брегове и децата ни никога няма да могат да живея нормално заедно. Защото за такива като теб черното е бяло а бялото - черно. Защото вие принадлежите на света великите руски православни арийци с жигосани чукове и сърпове върху челата и ще направите всичко, което те пожелаят от вас. Ако утре техният атаман посочи България с пръст и каже - дръжте фашистка България, то такива като теб, 1997, Андрей, Рустам, ок3223, Кушел, Varq1 и другите малоумници, ще бъдете в първите редици на колячите. А след това гордо ще окичите гърдите си руски ордени и лентички за добре свършената работа - така, както правят руските терористи в Украйна. Ето затова ми се повръща от вас. И не само на мен.
И, много моля, без всякакви заклинания за фашисти, бандеровци, прави сектори, соросоиди и тем подобни измишльотини. Пиша това като русофил /не съветофил/, американофил, германофил, японофил, украинофил, но най-вече като българофил. Аре лека нощ, че съм гроги днес
цитирай
9. kolevn38 - Момент да позная... Ще заложа на андрей - ариергарда на червения дебилиат тъдява:)))
29.05.2018 21:29
slavimirgenchev1953 написа:
Не мога да позная, толкова червени дебили има тук. Целият блогов тъпанариат.

цитирай
10. kolevn38 - Благодаря за което :)
29.05.2018 21:48
troina написа:
ха така...давай бой по чугунените глави
Червените предатели..само от Война и дрънкане на оръжие разбират
и самогон..
тролска продажна пасмина..
с теб съм, колев
отскоро разбрах Делото ти..
изв,малко късно, шапка ти свалям...
с уважение, Юлия


Всъщност, бедата е там, че те бъркат например Пушкин с Путин, Лермонтов с Ленин, Солженицин със Сталин, Георгий Данелия с Берия, Даниил Хармс с Хрушчов, Пастернак с Брежнев, Булгаков с Шариков, Полиграф Полиграфович, Владимир Висоцкий с Олег Газманов...
цитирай
11. kolevn38 - Гети, ние с теб, както и всички нормални и готини съблогъри много добре знаем кои са любителите на мъртвешките фетиши:)
29.05.2018 21:53
getmans1 написа:
Дедо Колев, спомням си, че същият този ни нарече /теб и мен/ с не много лицеприятен епитет. Абе нещо като гробари които броели трупове и на това отгоре сме се кефели.
Сбъркана работа, ей а като ги пратиш там където им е мястото реват като ощипани девици!


Няма да ги посочвам - само ще и погледна:))))
цитирай
12. vencivaleri1951 - Колев, аз нямам никаква идеологическа близост с Путин и КО
30.05.2018 08:50
kolevn38 написа:
getmans1 написа:
Дедо Колев, спомням си, че същият този ни нарече /теб и мен/ с не много лицеприятен епитет. Абе нещо като гробари които броели трупове и на това отгоре сме се кефели.
Сбъркана работа, ей а като ги пратиш там където им е мястото реват като ощипани девици!



Няма да ги посочвам - само ще и погледна:))))


Имам комунистически убеждения/осъзнати , след доста литература, и най вече практиката след промените/ и няма как да съм очарован от факта , че президентът на РФ маргинализира КПР-при това с елегантен популизъм. Той е много консервативен политик, но умело се заигра с електората на компартията и го подчини.
За Русия обаче той направи много и то е очевидно . Аз често пътувам там и мога да направя разлика от това което беше при Елцин и днес. Знам как мизерстваха приятелите ми и как живеят днес-работят общо взето същото като и преди-е с известно кариерно израстване. Путин е демонизиран , като всеки силен съветски лидер или руски цар. Тази игра е от векове. Не знам какво трагично нещо те свързва с Русия, но извинявай-патология е. Писа се тук и за катастрофата на ансамбъла, за бояришника...Когато вагнер -войската е пострадала през март, пострадаха в Нигерия и не малък брой американски войници-нападнати и избити от ислямистите. Да ме видя да напиша ред по случая. Нищо не се написа и в нашите медии. ЧВК не е патент на Русия-тя се пробва за първи път там, а е видно ако следиш този род новините , че възникнаха сериозни противоречия в самата Русия. Проектът в Думата за тях бе отхвърлен, въпреки че протекция имаха от Кремъл. В тези подразделения в цял свят не влизат филантропи и изкуствоведи и както днес работят за Сирия, утре могат да се бият за саудитите например. Влизат в нефтените полета на Сирия заради частни интереси, както и американците в Нигерия. Така , че аз към Путин сантименти нямамам-имам обаче противоречие в мен

Обичам Русия наистина и е добре че има този лидер, но ако погледнеш внимателно демонстрациите преди време-знамената бяха повечето червени. Комунистите на Любимов правеха фона например на самотния иначе Каспаров. От войните се печели страшно-ако имаше загуба, нямаше да се водят. Путин се научи да прави пари от войната за разлика от СССР. Продава все повече оръжие, вдигна се цената на енергоносителите
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4084374
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031