Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2018 16:15 - Кремъл опитал да свали правителството на Ципрас, за да попречи на споразумението с Македония
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 766 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това е най-голямата политическа акция за дестабилизиране в Гърция, която бе възпрепятствана и разкрита от американските тайни служби   image

Алексис Ципрас и Владимир Путин

14JUL2018   Мощно лоби на Путин на Атон в сътрудничество с руски агенти, покривани от дипломатически имунитет са създали мрежа за изнудване на гръцки депутати, с крайната цел падане правителството на Ципрас преди гласуване на споразумението за Македония от гръцкия парламент, пишат днес гръцки медии, цитирани от издавания в южната ни съседка вестник "Български новини".

Това е най-голямата политическа акция за дестабилизиране в Гърция, която бе възпрепятствана и разкрита от американските тайни служби. Заповедта към мощното лоби от Москва е била: Дестабилизирайте правителството на Алексис Ципрас, преди да започнат процедурите за присъединяване на Македония към НАТО.

Последвалото развитие провали плановете на Москва, която е инвестирала в дестабилизиране и на македонския премиер Заев, за да контролира политическото развитие в съседната държава. Според добре информиран източник руското лоби на Атон е развило силни връзки с депутати от коалиционната партия „Независими гърци“. Някои от тях са избрани с помощта на това лоби, пишат още медиите в Гърция. Тайните служби са записали срещи, разговори и опити за закупуване на депутати.

Финансовата помощ на Москва за определени манастири на Атон е постъпвала в „черен фонд“, чрез който са финансирани няколко дейности, свързани с руската стратегия за проникване в ключови области на гръцката политическа и икономическа система.

С руското проникване на Атон са били ангажирани през последните години американските служби. Всъщност американският посланик неотдавна посети Света гора, за да добие представа какво точно се случва с манастирите, които са се превърнали в руски бази. В кабинета на премиера Ципрас през последните няколко седмици бяха изпратени тайни информационни листове, съдържащи подробности за финансирането на македонските митинги.

Според тях руското лоби на Атон е покривало почти всички разходи за организирането им. Разбира се, дестабилзацията на правителството е била първата част от плана. Вторият е включвал отстъплението на депутатите и падане на правителството. Добре информиран източник разкри пред изданието Контранюз, че един от депутатите, който се отцепи и стана независим е получил силен натиск за този си ход от лобито в Атон, което изглежда има мощна информационна мрежа, научавайки, че депутатът е уверил всички, че няма да напусне партията си. Необходими са били няколко телефона и частно посещение от игумен и двама сътрудници, за да промени решението си и да обяви независимостта си. Същите методи лобито на Атон е приложило и върху още четирима депутати, пише изданието.

Тази ситуация е принудила гръцкото правителство да предприеме драстични мерки и забрани влизането в Гърция на двамата руски дипломати, които в момента са в Москва, и да депортира двама други, които също са отговорни за ключовата шпионска мрежа заедно с Атонското лоби относно плана за дестабилизация на гръцкото правителство и споразумението със Скопие за името на Македония.
https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/kremal-opital-da-svali-pravitelstvoto-na-tsipras-za-da-poprechi-na-sporazumenieto-s-makedoniya



Гласувай:
4



1. planinitenabulgaria - Спомням си за вица от посещението на Георги Трайков в Иран.
15.07.2018 06:15
От Центъра назначават един агент за балерина, която шахиншахът си харесал и започнал да я изтрясква. Същата балеринаа харесъл и Герги Трайков, изделбнал подходящ момент и я гепнал за катеричката. Но се облещил, а "балерината" проговорила:

Не делй дурое лицо,
немедлено пусти яйцо
и в Центре передй,
я жив здоров,
разведчик Иванов.

Полковник Гундяев не е възможно да не играл в тази игра. И после се досещам какво е станало: Сформирала се е нова полигическа фракция, Неауруспиа, клон на Неадемократиа, финансирана от Путин и с назначенгенсек от полк. Гундяев....
И последно: Шахиншахът на Иран падна, дойде айятолах Хомейни. А разведчикът Иванов е бил преместен да танцува другаде.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4084615
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031