Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2018 10:16 - КОГАТО КАРЛ МАРКС БЕ „РУСОФОБ” И „ФАШИСТ”
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1154 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Понякога във Фейсбук наричат „русофоби” и „фашисти” тези, които пишат истини за Русия. Сблъсквал съм се с този факт. Но добре е да се знае и още един факт. А той е, че на този ден, точно преди 153 години, КАРЛ МАРКС – „Папата” на комунистите по цял свят, е написал писмо до своя другар ФРИДРИХ ЕНГЕЛС. И в него четем следното абсолютно „русофобско” и „фашистко” твърдение:

"Русия е име узурпирано от московците. Те не са славяни и въобще непринадлежат към индо-германската раса. Те са натрапници, които трябва да бъдат прогонени на изток от Днепър и по-далече.”

Маркс, както винаги е „обективен”, за разлика от „субективните” материалисти и идеалисти. Комунистите избягваха да цитират тази му мисъл. А днес, когато някой напише нещо подобно във Фейсбук, те го наричат „русофоб” и „фашист”. Може и да е „фашист”, но след „фашиста” Маркс.

Написаното от Маркс естествено впечатлява Фридрих Енгелс. „Романтична душа” е той, но решава сам да провери как стоят нещата. И лесно стига до следния извод: "Европа има само една алтернатива: или да се подчини на варварското иго на славяните, или окончателно да разруши центъра на тази враждебна сила - Русия...". Но, за да бъде парадоксът пълен, днес в Русия има град носещ името на Енгелс, при това административен център на Енгелски район в Саратовска област. До 1931 г. е известен като Покровск. 
Впрочем Карл Маркс има издадена книжица със заглавие „Секретната дипломация на XVIII век” (Лондон, 1899 г.), в която надълго и нашироко обяснява що за орда са били московците. В нея четем: „Московия (Русия) е плащала данъци на кримския хан, неин суверен и правоприемник на Златната орда чак до 1700 година. Московският цар е посрещал кримския посланик извън границите на града, качвал го на коня си, а той пешком, водейки коня за юздата го отвеждал в Кремъл, поставял го на трона, а самият той коленичел пред него.” 
Да се чуди човек откъде Карл Маркс ги знае тия руски „тайни”. Факт е обаче, че тази Марксова книжица бе от забранените за четене в „ония години”.

Колко далечна е тази 1865 година, когато Маркс съветва да се прогонят руските „натрапници” на изток от Днепър? Но същевременно, колко актуална е задачата поставена от него на нашите украински приятели? Да, те наистина трябва да прогонят руските нашественици „и по-далече”. Затова и когато аз, а и много мои приятели във „Фейсбук” искаме същото, вече знаем, че чукаме на „отворена врата”. При това я е отворил не кой и да е, нали?
А.Йорданов

image



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4113204
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5100
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930