Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2018 13:20 - Това не е зле да го споделите на повече места! За да няма илюзии за “путинското процъфтяване”.
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 2173 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 05.09.2018 14:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Задължително трябва да се види - особено от зомбираните путиноиди. Глад, мизерия, алкохолизъм, никаква перспектива, никакво бъдеще. Пенсионери обядват от кофи за боклук, ровят, бият се и разчитат на храната с изтекъл срок на годност, която супермаркетите изхвърлят. ова е само част от путинския Руский Мир... И всичко това не къде да е, а в Моква и големите градове, именно в най-Великата от всички Велики  Империи откакто Свят Светува:)










Гласувай:
6



1. apostapostoloff - Още по- лошо е това, че мръсникът
05.09.2018 14:07
Путин лиши де факто руснаците от пенсии, защото средната продължителност на живота в Русия е 65 години! А Путин увеличи пенсионната възраст на... 65 години. По- голям изрод от този не се е раждал в Русия. Тоя задмина по безчовечност и Ленин, и Сталин!
цитирай
2. getmans1 - МНОГО СЛОЖНА ТЕМА Е ТАЗИ ДЕДО КОЛЕВ, ...
05.09.2018 14:09
МНОГО СЛОЖНА ТЕМА Е ТАЗИ ДЕДО КОЛЕВ, ГРЕДАТА В ОКОТО ...
цитирай
3. sosa - Да ама не
05.09.2018 14:50
Само да те заведа до Перник да видиш некои неща и ще обърнеш палачинката.
цитирай
4. kolevn38 - Перник е на един върлей място от мен и в продължение на поне пет години ми беше район в който работех,
05.09.2018 17:01
sosa написа:
Само да те заведа до Перник да видиш некои неща и ще обърнеш палачинката.

За разлика от теб съм виждал на живо и Северна България и въобще цяла България, само за 2016-2017 съм навъртял 64 000 км из страната. Но за разлика от теб виждам и хубавите неща, които никак не са малко. А за селата без джамове и врати, населени само с цигани зная по-добре от теб, вервай ми. И това не е заслуга на хамериканците а наследство от Червената Пача. Защото обезлюдяването на селата започна в края на 60-те в България, а също и унищожението на селското стопанство - колкото и да се бият сега в гърдите червените тулупи, че бая им Тодор построил десет Българии. Построил дръжки - допотопни мастодонти, прекалено енергоемки, бълващи прескъпа и некачествена продукция... А пък и такива като теб винаги имате алтернатива, след като не ви харесва в България - Евразийската Зоологическа градина и руските помойки ви очакват с нетърпение.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Виж, Колев-грехота е още повече на нашите години да се лъже
05.09.2018 21:18
България никога не е била богата държава, няма и да бъде. През соца, а и преди него
обаче имаше държава-днес няма. Ние се докарахме до там, че Борисов да ни е премиер, Нинова алтернатива. Затрихме всичко каквото можахме-образование, здравоопазване, култура, селско стопанство и най вече хора-те напуснаха страната главно заради липса всякаква перспектива. Всички сме работили по нещо. Имало е период в който към мен е бил и протоколът/на един институт/ Е знаехме процентът , който нямаше да се върнат специализанти или курсисти повишаващи квалификация-около 4 % Горе долу така бе и в другите браншове-най много "бягаха" спортните специалисти-7%. Тези проценти се знаеха и от службите-по точно те ги бяха изчислили. И трябва да знаеш, че голям брой от оставащите на Запад знаеха какво и къде ще работят години напред, знаеха си заплатата, къщата... Коткани бяха от западните работодатели, защото последните знаеха , че получават образовани, умни и дисциплинирани работници и специалисти-нека да си го кажем и другото-не особено претенциозни спрямо работна седмица, условия на труд, заплащане. Казвам го това убедено, защото и на мен са ми предлагали да остана. Трябва да кажа, че съм се двоумел-не много , но не отказах веднага. "Спирката", беше , че ти затръшваха вратата /и това бе глупост/ за винаги. Днес обаче заминаващите затръшват сами вратата и не мислят да се връщат-не говоря за сезонните работници или тези без квалификация.
България през 44та е с близо 80% селско население, с разкъсани на стотици хиляди стопанства. За тези хора нямаше как да останат на село след механизирането на селското стопанство, след продуктивните сортове, след химическите подобрения . В Щатите селското население занимаващо се със селско стопанство е до 15%, в Европа до 25-30. Как да избегнем урбанизацията-това което говориш е манипулиране на хора които не са наясно с нещата. Да , България направи сериозна демографска промяна, но достигна 9 млн-срещу 6 и нещо днес.
Произвеждахме храни способни да задоволят 250% от необходимите калории. Станахме ядрена и космическа държава-и имаме постижения на световно ниво в последното-храните например за Космоса. Само ЗММ произвеждаше Брутен продукт равен на този на прехвалената 39та година. Само личното стопанство в калории произвеждаше съизмеримо количество храни и напитки пак сравнено с 39та. Ако сравним показателите през 85та и 2014 година през паритета на покупателната способност , то през 85 по днешни цени и заплати сме имали към 400млрд лв брутен продукт и около 3000лв работна заплата. Тогава аз имах доход малко над 500лв/с премии/ , днес между 3 и 4 хиляди. Горе долу нещата са същите, но ако трябваше да строя жилище днес, щях да съм в недоимък с доход три пъти и малко надвишаващ средния за страната
цитирай
6. kolevn38 - Венци, не е вярно че лъжа, Венци.
07.09.2018 08:38
Продължаваш да твърдиш неща, които погледнати в определен отрязък от време звучат правдиво. Нямам време в момента надълго и нашироко да изпиша всичко, което искам, но ще кажа едно - след като твърдиш, че от чешмите са текли реки от мед и масло през онези години, защо в края на 1989 година държавата беше фалирала? Защо? Защо беше изплюскан включително и пенсионния фонд? Защо Луканов спря плащанията по външния дълг и защо на пожар взеха от Лондонския клуб милиарди в заем? Защото социалистическата държава, ерго система, беше тотално фалирала - икономически и морално. В празната каца бе останал съвсем малко мед, който другарите от ДС и комсомолците откраднаха, и прекалено много катран.
И още нещо ще кажа - България бе "добре" за има няма 20 години, Венци - от 1962 година до 1982 година. Това е времето на икономическия пик, който социализма успя да сътвори. Разбира се - с цената на огромни усилия и загуби. След това дойде и закономерния полет в бездната. И в края на краищата, от всички твои проценти, от всички твои реки от мед и масло, остана само въздух.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085233
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031