Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2018 06:28 - ПУТИН СЕ ВКЛЮЧИ ЛИЧНО В ПРОПАГАДНАТА КАМПАНИЯ НА СВОИТЕ МЕДИЙНИ ГЬОБЕЛСУРАТИ СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1115 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 07.10.2018 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От руските спекулации с българската бедност от няколко години насам отпадна фукнята с кратковременно по-високите заплати и пенсии в Русия спрямо България. Това невиждано през вековете “руско превъзходство” над България удържа “източния фронт” за по-малко от десетилетие. Сега нещата си дойдоха на същото място, където винаги са били: не само де факто (както си беше дори и по време на петролния бум в Путинова Русия за около десетилетие) , но вече и по статистически данни руският жизнен стандарт пак диша пушилката на българския и руските подигравки над българската (относителна в рамките на богатия клуб ЕС) бедност, секнаха в Русия.

 Тази седмица руското самодържие потвърди утвърденото вече впечатление, че разчита на слабите съпротивителни сили на България и я употребява системно като негативен пример. Уж сме малка и незначителна страна, за която руските медии и политици не пропускат да отбележат колко е бедна (макар и всъщност в сравнение с богатите западни държави, но не и с Русия), а се оказваме важен плацдарм за хибридната война на Кремъл.

Това се видя от натрапчивото споменаване на България от страна на Путин, който буквално излъга в цитирано от ТАСС изявление, че България се била отказала от проекта “Южен поток”. Честно казано, щеше да бъде добре да е истина, а не да ставаше дума за протакане и “почесване” по врата, какъвто беше нашият случай. Истината обаче е известна на всеки, който си е направил труда да внимава в руската картинка. А и не се изисква особено внимание, за да стане ясно, че Путин едностранно обяви прекратяването на “Южен поток” в Анкара на 1 декември 2014 г. и избра да допълни наказателната  ( за покрусените корупционери в България ) акция с преименуването на руския проект именно с название, като “Турски поток. В Москва познават отлично болната българска чувствителност, свързана със същите исторически факти ( “ ако ще турско да стане” – и стана, но по руска воля), които кремълската пропагандна така безскрупулно употребява както й изнася в своя полза.

Един от аспектите на злобното подмятане от страна на Путин, който той очевидно не може да осмисли, е че всъщност прави не особено заслужен комплимент на България. Обяви я на практика за дисциплиниран член на същия този европейски съюз, в който разнобоят е основен проблем и целенасочено преследвана цел на руската политика на поощряване на всякакви центробежни тенденции в него.

Да ти се скара Путин, че си прекалено голям европеец, е истински подарък за управлението на Гражданите за европейско развитие на България, които заедно с едни други граждани, пледиращи откровено за европейска деградация на страната, проявиха напоследък склонност да се нагаждат към разрушителните тенденции в рамките на съюза.

Както вече стана дума, тенденцията България да бъде употребявана като боксова круша в стил “бий самара, за да се сеща магарето”, изобщо не е нова. Тя се прояви в примитивизма на пропагандата, произвеждана под формата на документални филми за “европейското иго” в България, финансирани от Руския институт за стратегически изследвания ( РИСИ). Долнопробната сглобка от мнения на български путинофили, представяна като меродавно мнение на целокупния български народ, внушаваше едно: че България пъшка под европейско иго и страда носталгично по чудното си съветско минало.

Досега под телевизионния буламач в “България умира тихо” се подписваше булевардната журналистка от “Комсомолская правда” Дария Асламова, известна със снимките си по бельо в интернет, които сама си разпространява. Или кремълският пудел Юрий Мамонтов, телевизионен пропагандатор, който в “Българската чушка” прави от “изчезването на българската чушка” от пазара ( у нас и в Русия) и заместването й с турска чушка геополитически обобщаващ гювеч, пресолен с лютиви антибългарски коментари на путинофили от български произход, сред които се откроява като най-често цитиран във филма му за чушката Иво Христов, днешният началник на кабинета на президента Румен Радев.

На същото ниво се изяви сега и Путин. Това идва да потвърди, че България е избрана да изпълнява ролята на страдалеца в рамките на руската пропаганда с цел да бъдат сплашвани новите кандидати за сътрудничество със запада. Но на страдалеца така му се пада, щом се дърпа от “вечната дружба” с Русия, както се подразбира.Тенденцията ескалира по време на украинския Майдан,започнал в края на 2013 г. – същата година, през която бе отбелязан най-ниския рейтинг на Путин поради измамата, на която подложи руските граждани при рокадата си на президентския пост с премиера Медведев година по-рано. Пропагадните филмчета с антибългарска и антиевропейска насоченост всъщност служеха за целите на “сдържането” на поривите в Украйна, Молдова и Грузия, пожелали евроинтеграция за ужас на евразийските насилници, от които всеки бяга.

От руските спекулации с българската бедност от няколко години насам отпадна фукнята с кратковременно по-високите заплати и пенсии в Русия спрямо България. Това невиждано през вековете “руско превъзходство” над България удържа “източния фронт” за по-малко от десетилетие. Сега нещата си дойдоха на същото място, където винаги са били: не само де факто ( както си беше дори и по време на петролния бум в Путинова Русия за около десетилетие) , но вече и по статистически данни руският жизнен стандарт пак диша пушилката на българския и руските подигравки над българската ( относителна в рамките на богатия клуб ЕС) бедност, секнаха в Русия.

Пазаруването на български имоти е проява на руски господарски манталитет, демонстриран с просташка надменност от мафиотския кмет на Москва Юрий Лужков в многобройните му интервюта в българските телевизии през първата половина на това хилядолетие. Схемата с кредитирането и поощряването на руснаци да придобиват недвижимо имущество у нас, особено по крайбрежието на Черно море, е част от руската държавна политика за изкуствено създаване на руско малцинство в България Сред него обаче са се притаили и руски инвеститори в собственото си европейско бъдеще след краха на путинизма. Предстои да ги чуем какво мислят едва след като приключи епохата на путинизма. На този етап няма нито един желаещ руски заселник в България да си признае неодобрението на руския режим. На никой не му се яде новичок.

 

Гръмко употребяваната в споменатите по-горе руски пропагадни филми надменна оценка за българите като бедни и продажни неблагодарници не е импровизация на медийните слуги на Кремъл. Тя е устойчива във във времето. И е възходяща. Вече самият Путин влиза в ролята на гьобелсуратите си Асламова и Мамонтов.

Чак му да стане драго на човек от това височайше внимание. Особено ако нашите власти се престрашат да реагират и да защитят европейската част от заглавието на собствената си управляваща партия. 
Иво Инджев
https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-putin-lichno-atakuva-evropeyska-balgaria/

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://kafeneto.wordpress.com/2018/10/05/българия-изкупителна-жертва-за-прова/



Тагове:   Иво Инджев,


Гласувай:
6



1. radostinalassa - Това е копи пейс
07.10.2018 08:55
Източниците ти са порочни. Купувай сега газ от Турция по техни цени. Предател. Дай им и вода без пари. Двоен предател.
цитирай
2. kolevn38 - Пише се "копи-пейсТ", ма овца проста:)))
07.10.2018 10:11
radostinalassa написа:
Това е копи пейс Източниците ти са порочни. Купувай сега газ от Турция по техни цени. Предател. Дай им и вода без пари. Двоен предател.


Лелко-червеноизпърделко, блог.бг не ти е пенционерски клуб на БйеСиПйету, нито подразделение на "Отрядите на Путкин". Отиди да говнориш глупостите за предатели на деменциите в своите среди:)
цитирай
3. 1997 - Ако нервите ти не издържат, не е лошо да вземеш мерки
07.10.2018 11:21
kolevn38 написа:

Лелко-червеноизпърделко, блог.бг не ти е пенционерски клуб на БйеСиПйету, нито подразделение на "Отрядите на Путкин". Отиди да говнориш глупостите за предатели на деменциите в своите среди:)

Това не е долнопробна кръчма.
цитирай
4. radostinalassa - Той се кани да ме издири и да ме съди за антисеметезъм. Защото янките са пуснали две ...
07.10.2018 11:33
атомни бомби над Япония. Аз не съм толкова древна и нямам нищо общо с това. Не ме обвинявайте заради тези психопати. аз убивам само паяци и някакъв нов вид насекоми - те са като малки хлебарки, но с крила. Това не е забранено от кодекса.
И де да бях пенсионерка, щях да ти пиша денонощно. Ест. докато не сложиш модерация.
цитирай
5. radostinalassa - Вече имам имунитет срещу ругаещия бабуин
07.10.2018 11:35
И то е придобит без ваксина. След многобройните хули на защитения от модераторите индивид Коко.
цитирай
6. kolevn38 - Твоят имунитет срещу това, което те заобикаля, е липсата на сиво вещество в черепухата:)
07.10.2018 13:26
radostinalassa написа:
Вече имам имунитет срещу ругаещия бабуин. И то е придобит без ваксина. След многобройните хули на защитения от модераторите индивид Коко.


Дори не можеш да се ориентираш в посоките - кое е горе, кое долу, кое е ляво, кое дясно, кое е добро и кое - зло. А искаш да ни просвещаваш и учиш на ум и разум.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085826
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031