Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2019 10:36 - De Profundis: Решетников пак ни вкара зад руските имперски решетки
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 4194 Коментари: 15 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Генералът от КГБ е нагъл, защото знае - руската пета колона в България му е в кърпа вързана, тя отдавна не се гнуси от нищо в полза на Кремъл   image

.Леонид Решетников

02JAN2019   Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

ЧНГ, граждани, но я помислете – колко честита може да е тя, след като на портата ни дебне един едва прогонен зъл демон и през всяка пролука нахлува в къщата ни, за да продължи да твори поразиите си. 
Да, имам предвид Русия. И – не, няма да спра да ви занимавам с нея, докато тя не спре да занимава целия останал свят със собствените си агресивни апетити. И да се държи като възбудена стара и грозна мома. Или като разгонена улична котка, която настоява да я обичат – всички котараци и по много едновременно. 
Чудно ми е как така в Кремъл и неговите околности не знаят, не са чували, не разбират или не вярват, че България от 15 години вече е член на НАТО, а от 11 – на Европейския съюз, тоест, 

не им щем ни руския мед, ни руското жило

 Всеки нормален човек лесно го разбира – страната не е в СССР, откъсна се от гнусната му орбита, върна се към европейските си корени и върви напред, без да се интересува от постсъветското пространство. Има си свои проблеми, така че не се интересува дори от сакралните мъки Русия да стане световен лидер с помощта на традиционното си крепостно мислене и традиционна си икономика, базирана на грабежа. 
Обаче в Кремъл не признават това. Според руското крепостно мислене, България е насила завлечена от американците в НАТО и насила държана там - щото Алиансът на нея се крепи и иначе ще се разпадне. А според руските грабителски представи за икономика, ние, българите, истински хитреци, се натискаме за ЕС, за да изцоцаме максимално количество благини от наивните европейци – но в подходящия момент ще им покажем среден пръст и ще се върнем при майчицата Русия. 
Колкото и тъпо да звучи тази схема, Азиатският департамент през годините си работи по нея и, какво да ви кажа – има успехи. Най-малкото, успява да държи хората тук в постоянно напрежение, страх и колебание, тоест, да мъти водата в България и така да печели грозните си дивиденти.  
Има много доказателства, че схемата продължава да се прилага през вековете, та и досега. Вземете например простичкото новогодишно послание на небезизвестния Леонид Решетников – бивш генерал от КГБ, бивш силен човек и довереник на Кремъл, бивш отговорник за тъпите и остри руски мероприятия в България и на Балканите(виж ТУК, б.р.). Този тип е толкова бивш, че е вече пенсионер, отчасти заради некадърността, си, разбира се - но явно си остава голям бабаит, особено в очите на хора като Корнелия Нинова, Румен Радев, Волен Сидеров. 
Точно за тях и такива като тях, впрочем, е предназначено посланието на Решетников, чиято ориентация е директно указана – към нашите приятели в България и Сърбия. В него бившият човек заявява: „Искам да кажа – скъпи български и сръбски другари, че вашата болка е разбираема. Вашият стремеж е разбираем. Но искам да подчертая – без възродена Русия, няма да има възродена България, няма да има възродена Сърбия, няма да има възродена Грузия и Румъния, няма да има възродени православни страни. Само Русия носи цялата отговорност за нашата православна вяра, за нашата история и за нашето бъдеще. Заедно ние ще победим всички”. 
Кого ще побеждаваме, бе, аланкоолу? Ние, българите, поне по-умните от нас, искаме да победим себе си и да се справим със собствените си проблеми, но по европейски, чрез диалог и сътрудничество, а не като се бием и побеждаваме околните. 
Освен това – откъде накъде „само Русия носи цялата отговорност” за нашата вяра, история и бъдеще? Ние не щем коледната им елха, те ни обясняват, че продължават да отговарят за нас. 
Знаем я ние таз руска отговорност,

 сърбали сме доста горчиви лъжици

 от нея и в голяма степен тя е виновна за трудното състояние, в което се намира народът ни дори сега, 30 години след промените. Прилепчива е тая руска отговорност, не я щем, но те ни я натрапват. 
И на кого я натрапват? На България и Румъния, две държави, пълноправни членове на НАТО и ЕС. На Грузия, която дава мило и драго да се беше родила някъде в Африка, вместо толкова близо до Русия. Е, и на Сърбия, разбира се, която по комунистическо време избяга от Москва, за да създаде уж по-свободна форма на диктатура, но сега пак е основен руски сателит на Балканите.
Да не забравяме, същата тази Сърбия уж иска да стане член на ЕС, но е въоръжена до зъби от същата тази Русия, която открито работи за разпада на ЕС. И аз поне никога няма да забравя как сръбският президент Вучич неотдавна се насълзи от гледката на подарените руски МИГ-ове. 
Ами да, с новите оръжия Сърбия е вече непобедима сред малките и бедни балкански държави. И аз очаквам още през новата 2019-та тя да започне да си плаща сметката за безплатното руско оръжие – например като спретне една хубава локална война с Косово. Това би била поредната истинска сръбска отплата за бащинската руска отговорност и грижа през вековете. 
Но да се върнем на Решетников и руските решетки, зад които той и българскиту му слуги явно искат пак да ни върнат. Поне това се разбира от новогодишното му послание.  
Много интересно ми беше да чуя онази лаконична част за болката – и съответно за стремежа, дето неговите български другари изпитват. Очевидно става дума за болката от раздялата с Москва и стремежа им да поправят тази грешка. Но така стигаме и до утехата – че ще дойде ден…..Денят, в който Русия ще е възродена, възродени ще са и руските пиленца по места…..
Но какво възраждане има предвид Леонид Решетников, той обяснява малко преди това. Но не мислете, граждани, че става дума за някакъв си скучен Ренесанс, в който насред Русия ще започнат да се раждат някакви големи гении, които ще преоткрият човешката свобода, ще родят нови идеи и ще измислят нови неща, ще правят голямо изкуство и ще създадат общество на благоденствието.  
Ами, това си е презряното либерално Възраждане, западняците да си го живеят, то не е подходящо за нас. Ние, руснаците, ще се възродим само чрез три прости неща, които са цялата наша идеология, твърди Решетников:

 Вяра, Цар и Отечество

 Да, винаги съм знаел, че този човек е тъп като галош, но не си представях дълбините, до които може да стигне. Първо, Възраждане чрез служене - подобна велика мисъл може да се роди само в главата на типичен руски мужик. И второ – как през 21 век търсиш или окуражаваш външните си сътрудници, като публично им обясняваш, че ще служат не на собствените си Вяра, Цар и Отечество, а на руските такива. 
Е, да, може да е въпрос не само на тъпота, но и на наглост, което всъщност означава – морална тъпота. 
Но защо пък да не е нагъл Решетников? Той прекрасно знае - руската пета колона в България му е в кърпа вързана, тя отдавна не се гнуси от нищо в полза на Русия. До преди време тези типове поне леко опитваха да се прикрият, но вече съвсем се разпасаха и изобщо не се срамуват, че открито предават националните интереси. Няма кой да ги хване. Няма кой да ги осъди. Няма кой да ги презре дори както заслужават – докрай. И затуй бившият Решетников все още е голям бабаит в България. 



Гласувай:
12



1. planinitenabulgaria - Написано с разбиране на ситуацията в която ни изпадна споменатата Троица -
06.01.2019 18:42
Нинова- Радев - Сидров. Не са само те....
Брависимо за публикуването на тази статия!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Коментирам за втори път, опровергавам опасенията на автора на статията за Косово.
06.01.2019 21:20
Там нещата са приключени, Косово ще стане отделна държава, макар и непризната от всички. Ще последва присъединяване - деюре или дефакто - към Албания. Не може плащането на сметката от Вучич към Путин да се извърши по този начин, защото това ще е краят не само на него, но и на Путин. В Косово вече има бази на американците - държи ли му на някой да снеме от мечка ремичка. Колкото и Путин да наеректирва Вучич да нагнетява напрежението по този казус плашейки с разрешение за Путин да набучи ракети в Сръбска Босна, нищо от това няма да се случи. Сценариите са два:
Или ориентиране на Сърбия към ЕС, което е 90% невероятно или капсулиране на Сърбия от страна на вичките й съсед Затова саге са тези протести в Сърбия, на които за пръв път в сръбската нова история има лозунги, "Не на мафията!"
Балканистите и любителите балканисти са наясно с тези неща...
Решетников с право слага към братските страни Сърбия ведно с България, защото тук той има мощни инструменти: Раден, Нинова, Сидеров, мога да изброя още много от кърмчиите на страната...
Той обече е бита карта, както и поръчитела на "посланието" му към опростачената част на хората от сраните, към които то е отправено. Сред средно важните в случая от които завииси развоят хна световната политика слагам ЕС, а най-важните са САЩ. Слабостта на президента им в момента е причина да се колебават в позиициите
си държавниците на много страни, зависещи в някакав степен от САЩ, с изключениие на тези, към които те винаги са били твърди - Тайван, Южна Корея и Израел, като последните две са щати на Америка, още не присъединени. А Израел - неговото влияние над политиката на САЩ е голямо, давам пример със санкциите срещу Иран.
За Косово - този казус може да се ползва от страните примати за сговняне на обстановката на Балканите, нищо повече. От това ще загуби само Сърбия. Защото има ли тя страна-съсед приятел, след като от всички е отхапала територии или е избила хиляди косовари, босненци и др.
цитирай
3. vmir - Опростачените са винаги готови за свирки на простаци като горния. Цитирам:
06.01.2019 23:29
radostinalassa написа:

разбира се, че живея тук - аз ще се грижа за това никога да не вдигнете глава, да не станете държава и лично ще ви го набивам при всеки удобен случай, аз за товяа съм тук и държа да съм


А това обяснява ексцесиите от миналото, обяснява и зловредията при настоящата търпимост към наглите простаци и опростачените им фенки.
цитирай
4. radostinalassa - vmir - Опростачените са винаги готови за свирки на простаци като горния. Цитирам:
07.01.2019 20:53
разбира се, че живея тук - аз ще се ...
разбира се, че живея тук - аз ще се грижа за това никога да не вдигнете глава, да не станете държава и лично ще ви го набивам при всеки удобен случай, аз за товяа съм тук и държа да съм
Изпратено: 31.12.2018 10:50 От: germantiger
Това ми е изпратено от ГТ и сто пъти го казах досега. А ти за какво си готов за янките? Какви номера знаеш? Лицемер и лъжец.
цитирай
5. radostinalassa - Германското лайно ще си признае ли...
07.01.2019 20:55
Или да го правя на сапун?
цитирай
6. radostinalassa - тОВА Е ОТГОВОРА НА хЕРМАНТИГЪР
07.01.2019 22:26
през хуя ми е за решетнивко, а коко не го познавам, освен че пише че е от варна

мен ако ме чуеш по телефона или вдиш с никакъв коко или боко няма да ме сбъркаш повече
Изпратено: 22:03 От: germantiger
цитирай
7. kolevn38 - Ей, патко с патките, какви ги снасяш тук!? Аре чупка да обикаляш плоската Земя от долната страна, овца проста.
08.01.2019 00:31
radostinalassa написа:
през хуя ми е за решетнивко, а коко не го познавам, освен че пише че е от варна

мен ако ме чуеш по телефона или вдиш с никакъв коко или боко няма да ме сбъркаш повече
Изпратено: 22:03 От: germantiger

цитирай
8. get - До 4. radostinalassa - За да цитираме този твой епистоларен БИСЕР - явно има нещо при теб ... ?
08.01.2019 13:37
radostinalassa написа:
разбира се, че живея тук - аз ще се ...
разбира се, че живея тук - аз ще се грижа за това никога да не вдигнете глава, да не станете държава и лично ще ви го набивам при всеки удобен случай, аз за товяа съм тук и държа да съм
Изпратено: 31.12.2018 10:50 От: germantiger
Това ми е изпратено от ГТ и сто пъти го казах досега. А ти за какво си готов за янките? Какви номера знаеш? Лицемер и лъжец.


... което да ни кара, да приемаме, че това е и ТВОЕ КРЕДО!

- Защото ти само по рождение и гражданство си българка - а по насоченост на приказки и с поведение демонстрираш - да си ПОТУРНАЧКА/ПОМАКИНЯ/ПОРУСКИНЯ !

Ти си "македонско-славянско", тоест ПОМАШКО и с антибългарска същност, ЧУДО ... досущ като "дядото" Благоев - за което мълчиш в блога на Щапаров?!

Ако си БЪЛГАРКА а не ПОМАКИНЯ-ПОРУСКИНЯ, щеше да знаеш историята и да си си обяснила защо - Захари Стоянов казва:
1.
“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия."
2.
„Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

Ако дадеш адекватен отговор на това казано от Захарий Стоянов - си българка!
Ако, не - си ПОМАКИНЯ! Тоест си човек, с индиктринирано от чужда и враждебна пропаганда съзнание?
цитирай
9. radostinalassa - Гетчо, ти пък кой си и къде се месиш
08.01.2019 14:56
Точно ти ми приписа думите на ГТ. И нямаш акъл да проумееш , че не са мои. Много съжалявам за мозъчето ти. Но чужди бълвочи никой не може да ми приписва, колкото и да е нагъл и прост. Върви по дяволите, ментуме.
цитирай
10. radostinalassa - Дръгнете си пияните части и ...
08.01.2019 15:02
не ме замедвайте в интригите си. Направете си клуб на пияните умници. Ние сме далеч от такива потатори.
цитирай
11. radostinalassa - И финално - както казва ГТ...
08.01.2019 15:58
коко или боко да мълчи и да си пие. Патката сигурно е у тях.
цитирай
12. get - 9. 10. 11. radostinalassa - Кво те питам - къв отговор получавам? Случайно да правиш разлика между ... ?
08.01.2019 16:31
radostinalassa написа:
И финално - както казва ГТ... коко или боко да мълчи и да си пие. Патката сигурно е у тях.


... между манталитет и минет?
цитирай
13. apostapostoloff - Има една такава древноримска поговорка:
08.01.2019 16:53
“Когато нещо не ти е ясно, тръгни подир парите.“

Та така, “богатите“ руснаци масово разпродават имотите си в България на безценица. Можете да си купите обзаведен тристаен апартамент на морето от тях само за 50 бона. И защо е така?...

Защото тези въшкари съвсем обедняха. Еб@хме им мамата със санкциите!

БВП на “великата“ Русия е вече много по- малък от БВП на малката Холандия.

Изобщо, Русия днес е само един книжен тигър, едно дребно и незначително отровно джудже.

Това джудже няма излишни пари за да хрантути пета колона в България. Не виждате ли, че червените тролове се умълчаха?!

Къде е оня дегенерат Кухелят? Къде е баба Венка Червенка? Къде са фричо, деденцето и пр.? Траят си, защото вече никой не им плаща. Получиха, гадовете, кукиш от Москва. Да им е сладко!
цитирай
14. radostinalassa - От плюшеното тигърче
09.01.2019 14:00
какво при коко, кой е този коко колев ли, къде в кой линк или постинк

и да ти спомена

преди време ти ме молеше да спра

преди време ти предложих да се чуем лично по телефон

сега сети ли се кой е дрислата страхлива

и още нещо - тази година ще имаш смърт в семейството - не се будалкам - помни ме
Изпратено: 09:57 От: germantiger
цитирай
15. get - До 14. radostinО - заарска помакиньО, сега на Венета Р. ли ще се правиш - с Искрено и Лично - за враждите между теб и ... ?
10.01.2019 12:08
radostinalassa написа:
какво при коко, кой е този коко колев ли, къде в кой линк или постинк

и да ти спомена

преди време ти ме молеше да спра

От: germantiger


Диър GooseKe radostinО - Защо не рачиш да отговориш, на ВЪПРОСА ОТ КОМЕНТАРА МИ №8 - опровергавайки по този начин - набеждаването ти (от мен:))) че си ПОМАКИНЯ?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4084385
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031