Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2019 06:39 - Мая Плисецкая "Коммунизм хуже фашизма"
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 2677 Коментари: 7 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Световно известната руска балерина Мая Плисецкая разказва малко известни факти за живота на семейството си. Отгледана е от леля си, защото майка и заедно с едногодишното и братче-кърмаче са пратени в концентрационен лагер (ГУЛАГ) за 10 години.

Нейният баща е разстрелян като "враг на народа" от комунистическата власт в СССР. Нейната майка, заедно с други 6000 жени, е изпратена с конски вагони в лагер в Средна Азия. Всички жени били без съдебни присъди, само с разпореждане за въдворяване "за 10 години, без право на писма". Те изобщо не подозират,че това всъщност означава, че вече са вдовици, чe мъжете им са разстреляни от комунистическите сатрапи.

Мая и майка и запазват фамилията на убития Михаил Плисецки, въпреки всичко, и така запазват неговата памет.












Гласувай:
9



1. vmir - Феновете на болшевизма обожават всичко това, защото знаят, че почтените хора
29.01.2019 08:09
не биха им приписали биография, заради която да бъдат мразени, изпратени в лагер или убити. В блога тези си личат по маниера да набеждават останалите и да им измислят абсурдни биографии.
цитирай
2. kolevn38 - Абсолютно Вмир, много точно и на място казано!
29.01.2019 09:13
vmir написа:
не биха им приписали биография, заради която да бъдат мразени, изпратени в лагер или убити. В блога тези си личат по маниера да набеждават останалите и да им измислят абсурдни биографии.

цитирай
3. getmans1 - Понеже, ще се появи поне един дето ще ...
29.01.2019 09:22
Понеже, ще се появи поне един дето ще рече, че това се дължи на героизма на руския човек ще поставя тези думи на един такъв герой, по-точно героиня;

„Нищенствующие, подневольные артисты — или те, кто выдумывал и писал безнравственные законы? Пока танцоры жарили собачьи бифштексы на гостиничных утюгах, наши вожди — члены и кандидаты в члены Политбюро ЦК КПСС — отлучались из дома лишь с персональной едой. Спец-еда была в оцинкованных ящиках под пломбами (неровен час, отравят верного ленинца, расстроят желудок). Специальная охрана на специальных автомобилях сопровождала вельможу повсюду — вдруг проголодается?..„
цитирай
4. planinitenabulgaria - В живота на един велик артист - Дмитрий Шостакович - се потопих от 2003 до 2006 г,
29.01.2019 10:17
като за такива като него научих факти от живота им, а също и за специализираните в НКВД /после КГБ/ да "работят" с тях. Само ще упомена, че когато все пак я пускаат да отиде в Лондон - да напусне за първи път страната, в която живеят най-щастливите хора на света, с нея и съпругът й, Родион Щедрин заминават да ги пазят да не избягат половината от секретните служби. Мая описва този случай...
цитирай
5. vladtepes - За бащата
29.01.2019 16:30
Бащата на Мая Плисецкая е ръководил държавно предприятие за добив на въглища в Шпицберген, по-късно е бил консул и е извършил сериозни финансови злоупотреби, с които е ощетил държавата. По тогавашните закони за такива действия се е полагал разстрел и това е било съвсем уместно. При Хрушчов бяха реабилитирани неоснователно голям брой комунисти, заслужено осъдени за длъжностни престъпления и това доведе до чувство за безнаказаност и масово крадене.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Мая Плисецкая е феномен и има право на своето мнение, каквото и да е то
29.01.2019 21:58
Аз съм я гледал на живо два пъти-В Лебедово езеро и в Жана Д, Арк. Общо взето балетът не ми е детската любов и обикновено ходя когато трябва да придружа някого.
В двата случая обаче бях щастлив , че бях причастен към тези представления.
Сега по темата:
Какво искаш да внушиш Колев? Да, Плисецкая имаше куп проблеми с администрация, хореографи, ръководители на Большой...В края на краищата си отиваха те, оставаше тя. Това е най титулованият артист на СССР, най печелещият и един от най-великите.
Кой руснак-от пъдар , до генерален секретар не е на това мнение бил.
Да, тя е фиксирана върху биографията си и по точно присъдата на баща и. Това няма как да не се случи с дете с неговата съдба. До днес се водят спорове дали съпругата е причастна към деянията на съпруга си, когато става въпрос за материална облага. Смисълът на този състав според юристите от това време е, че отговаря в известна степен, защото е ползвала благата. Правилно или не , но тогава злоупотребилия но неовластен го съдят като крадец, а овластеният като "враг народа" и съдебният състав е даста по сериозен-по подобие на военния съд. Не знам доколко е правилно, но не виждам защо един офицер трябва да получи по висока присъда, от един директор на предприятие, кмет, министър...Тоест има справедливост според мен в тази теза.
Впрочем малко не по темата, но разследващият прокурор който ще се опита да "закове" Йончева , ще пледира "виновен " главно заради това , че тя е знаела престъпния характер на преведените пари. Тоест знаела е , че Василев е престъпник и въпреки това е направила с него офшорка , и въпреки това се е разпореждала с пари от КТБ.
Този "балет" си е по Вишинско от началото до края.
цитирай
7. kolevn38 - Нищо не искам да внушавам Венци, фактът си е факт.
30.01.2019 09:01
Добре е хората да знаят мнението на великите, способните и свободолюбиви руснаци. Особено полезно това е за тъпите, ограничени и с робска психика български комунисти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4087779
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031