Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2019 18:54 - Ако има някъде на Земята тиранин-кръвопиец, при това завършен глупак, мръсник, отровител и людоед той непременно се оказва приятел и съюзник на Русия
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 3013 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 05.02.2019 19:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Как се пукат путинските мехури по света и у нас

Защо „последняя сволочь“ Мадуро омагьоса Румен Радев?

  image

Защо Мадуро омагьоса Румен Радев?

  Светослав Пинтев 

Прочутият руски журналист Александър Невзоров сподели наскоро колко приятно е да  гледаш как се пукат  путинските съюзници- мехури от рода на вече бившия венецуелски президент  Мадуро,  който е аут, макар и  още да стиска властта.
 Публицистът обясни по неповторим начин преди дни принципите на външната политика на Кремъл. 
„Ако има някъде на Земята, какъвто и да е тиранин-кръвопиец, при това завършен глупак,   мръсник,  отровител и людоед, „последняя сволочь“,   той непременно се оказва приятел и съюзник на Русия. Мадуро принадлежи към категорията на тези приятели като Асад и много други стратегически съюзници“, каза Невзоров на 30 януари 2019 г. в предаването „Время политики“ на Радио „Эхо Москвы“. 
„Последняя сволочь“    звучи така уместно за Мадуро на руски, че предпочетохме да си го оставим на езика на Пушкин.
По силата на каква патологичност Русия си избира за любимци и съюзници

най-уродливите диктатори 

Това пита Невзоров, като дава един блестящ отговор, но сега няма да ви занимавам с това, а с нашия двор.  
Да попитаме и ние същото българския президент. Как си избира любимците ала Мадуро той?
Или всеки тиранин автоматично става мил и драг на нашия държавен глава, щом веднъж е спечелил сърцето на Путин. 
„Считам, че България трябва да се въздържи от подкрепа на предложената европейска позиция за Венецуела", се посочва в официалната позиция на българския президент Румен Радев от вчера. 
А тя е да се признае лидерът на опозицията Хуан Гуайдо за временен държавен глава на страната. Защо?
Защото през 2017 г. Мадуро суспендира

 законно избраното Национално събрание

Защото има официална декларация на законния парламент на страната, с която той е окачествен като узурпатор, а по Конституция  председателят на събранието е длъжен да поеме функциите на временен президент. 
Руският външен министър Сергей Лавров малко по-рано от президента Радев започна да говори как Запада подкопава международното право във Венецуела. Невероятен цинизъм, разбира се,  но това не е изненада. То си е похват на съветската школа, а нашите другари дори не си дават труда да излязат от схемите й.  
 И Рибентроп навремето е държал на международното право, за Молотов да не говорим. Разделянето на Полша за тези двама „дипломати“, по волята и инструкциите на мустакатите им вождове очевидно е

 гавра с международното право 

Представяна от пропагандните машини на Гьобелс и Жданов без никакъв проблем  за борба за мир. Същото, което правят путинистките тролове и днес. 
Интересното е, че нашият президент призовава за диалог във Венецуела, но не държи на диалога  между властите в собствената си страна. Парламентът и тук  вероятно трябва да се разгони, за да се нагласи такъв, какъвто е угоден на Кремъл. А защо не и президентска република, като последното ще е само за украса.
И Румен Радев веднага след Лавров се обяви за върховенство на международното право, без хич да си поплюва. Такова, според дълбокото убеждение на администрацията на Путин, е всяко право на диктаторите за изтребват народите си, да ги тъпчат до смърт, да издевателстват над тях, за ги подчиняват на Кремъл. Чудесно право, но защо го наричат международно, а не 

крепостно право 

Радев сякаш само чакаше знак от Сергей Лавров,  за да  заговори за международното право, на което противостои, колкото и да го увърта. Пак, за да защити чужди интереси, които дори не са на държава, а на една клика около кремълския диктатор, чийто дни също се преброени. Къде изобщо отива международното право без решаващата помощ на нашия герой Румен Радев? Направо на Мачу Пикчу у царевичака отива.
Зад Мадуро твърдо седят Путин, Ердоган, Радев…Чудесна компания.
Мнозина биха казали и за акта на българския президент с ирония:
 
Каква изненада

 Нима не е ясно, че Радев винаги ще е в услуга на Кремъл?  
Има и елемент на изненада обаче, защото българският президент предприе опасна стъпка, която го демаскира окончателно. 
Кой би казал доскоро, че точно един толкова далечен и толкова безспорен диктатор като Николас Мадуро, който лиши от власт парламента, докара космическа инфлация, потресаваща бедност и мизерия в най-богатата на петрол държава  ще стане причина нашият държавен глава да се противопостави на политиката на  повечето държави от ЕС, не заради преките руски интереси в Украйна или Приднестровието, да кажем. Но пък се оказа, че във Венецуела тези интереси възлизат поне на 17 милиарда долара, дадени от Путин на 

Мустакатия палячо с ордените 

А това явно е наложило всички агенти на влияние да се активизират.
 Италия  трясна вето на общата позиция на Съюза наистина, но правителството на Апенините е  откровено евроскептично и ксенофобско, а Румен Радев до вчера твърдеше, че не е такъв човек, той  твърдо е за ЕС, само да вземе признае окупираните територии за руски.  Някои дори наричат италианското правителство фашистко. Но може ли да се говори за такъв профил на българския президент. Сакън…Той е избран от социалистите. Но те вървят уверено

 по пътя на националсоциалистите

Известни като неонацисти, които се опитват да превземат Европа с помощта на Москва. 
 И у нас тези сили се опитват да вземат властта с натиск, подобен  този на кафявите ризи. Ние пък си имаме паравоенни, служещи на Москва.
„Европа не трябва да става заложник на украинските амбиции“, заяви преди време Радев. А тези амбиции са страшни и нечовешки, не искат пустите му украинци да се оставят на агресора да ги премаже. 
Сега президентът ни вече е готов да се изправи срещу ЕС дори и заради един жалък южноамерикански диктатор, нали е ценен за Кремъл.
Няма начин, дружбата с Путин е като слънцето и въздуха за всеки президент, издигнат от БСП. Особено за Румен Радев, който сякаш се стреми на всякаква цена да покаже васална вярност, независимо  кого трябва да защити – Мадуро, или някой на име Окамуро, Катамуро, Атакуро…. Това за него няма никакво значение.  Важна е 

волята на Повелителя 

И взе да става прекалено очевидно. 
Та и дружбата с Мадуро вече е като слънцето и въздуха за всяко живо същество. Това е положението . 
Приятно е да гледаш как се пука още един путински мехур, дето вика Невзоров по повод на Мадуро.  Е, не се отнася само до венецуелския президент.




Гласувай:
6



1. planinitenabulgaria - Путин изгуби Македония, сега Вецеуела, възможно е да загуби и КНДР.
05.02.2019 20:10
Но пък спечели Италия - най-опростачената държава от ЕС, Унгария работи за него, а в Сърбия нещата много загрубяват. Там има възможност усложненията да станат както в Сирия и Путин да вкара в страната войски. С тях ще спаси от разпад Сърбия, заграбила територии и в спор със всичките си съседи, ще набучи не само в Сърбия, а и в Сръбска Босна ракети с далечина на полета 499 км. 999 м.
Има обаче нещо общо в пропадането на Венецеула, която заложи само на природните богатства и процесите, които вървят в Русия и които са същите - доходи от природни ресурси и никакви възможности да се произведе каквото и да било.
А президентът ни, имаме и други като него - Йончева, която ни злепоставя пред ОЛАФ, Нинова - олигархката популистка, човеко на Путин, Воленчо, дето го глАси за евродепутат, да играе там роля, подобна на нашия президент за страната ни...
цитирай
2. vmir - Уж генерал, пък с манталитет на фатмак.
05.02.2019 20:18
Пази Боже България от такива "генерали"...
цитирай
3. 1997 - Обърнат словоред
06.02.2019 00:16
НЕ
"Ако има някъде на Земята тиранин-кръвопиец, при това завършен глупак, мръсник, отровител и людоед той непременно се оказва приятел и съюзник на Русия"

АМИ
"Ако има някъде на Земята приятел и съюзник на Русия, то блюдолизците от медиите ще го нарекат тиранин-кръвопиец, при това завършен глупак, мръсник, отровител и людоед"
цитирай
4. barin - Добро утро, Колев. Мисля, че в света ...
06.02.2019 06:36
Добро утро, Колев. Мисля, че в света отновом става разпределение на териториите, но политически и икономически. Противопоставяне между Русия и САЩ винаги има и когото подкрепи единия- другия е винаги против. Голямо значение има пропагандата, където САЩ печелят. Те успяват да убедят света кой е прав и по новините това се казва.
Поздрави!
цитирай
5. kolevn38 - Това не е вярно. Асад, Мадуро, Ким Чен Ун - все приятели на Путин. И тримата са боклуци.
06.02.2019 08:51
1997 написа:
НЕ
"Ако има някъде на Земята тиранин-кръвопиец, при това завършен глупак, мръсник, отровител и людоед той непременно се оказва приятел и съюзник на Русия"

АМИ
"Ако има някъде на Земята приятел и съюзник на Русия, то блюдолизците от медиите ще го нарекат тиранин-кръвопиец, при това завършен глупак, мръсник, отровител и людоед"

цитирай
6. vladtepes - За тираните
06.02.2019 10:08
Саудитска Арабия се управлява от теократичен режим и изнася тероризъм, но не се счита за държава на тирани.
цитирай
7. apostapostoloff - Не ни върви с президенти и туй то!
06.02.2019 11:41
Първият се обяви за марксист и поведе битка с... комунизма! Казано другояче, Хитлер се бореше с фашизма.
Сдобихме се дори с доносник на ДС за президент!

А този, този очевидно е руски агент на присъствие, който успя да измами милионите български тъпанари и да се добере до президентския пост.
цитирай
8. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
06.02.2019 11:42
А що се отнася до президента Радев, той е служител на Москва, не на България...
цитирай
9. vencivaleri1951 - Негодник, но наш негодник
06.02.2019 15:38
По този начин Делано Рузвелт характеризира Сомоса. По късно същият израз ще бъде използван от Рейгън за Нуриега. Между двата израза ще бъде подкрепен и главореза Пиночет. А когато говорим за предпочитанията на САЩ в света нека да уточним някои неща. Освен Венецуела , заплаха за националната сигурност е и Иран. Да ама Иран беше пръв приятел на САЩ в лицето на Пахлави. Проектът за ядрена централа /и възможност за съпътстваща направа на бомба е американски. Ако отворим теченията на пресата тогава ще видим как янките защитават по същия начен Иран, както днес Русия. Свалиха Пахлави, национализираха енергоносителите и станаха веднага заплаха. Следващият ход на янките бе да въоръжат Саадам и да го обяват в Кемп Дейвид за приятел на САЩ. Той бе поласкан, изкла комунистите, нападна Иран, но взе , че национализира и той евергоносителите, което веднага го направи тиран и опасност за Щатите-обесиха го. Кадафи бе подкрепен в преврата му, но стана враг когато и той прибра нефта и газа-и него убиха. Асаад стана опасност когато не пусна тръбата от Катар -опитаха се да го премахнат, но гризнаха по известни причини дръвцето. Мадуро е опасност, но опасност по стечение на обстоятелствата. Опасният бе харизматичният му предшественик Чавес, който не би бил опасност ако не бе национализирал нефта и мините. Тоест общият знаменател на всички тези тирани е , че иззеха от ръцете на янките националните си богатства. Путин впрочем и той стана тиран когато ликвидира Юкос и подплаши вървящият след Юкос Лук-Ойл. Само един закон внесен в Думата ако беше гласуван то тези два структороопределящи гиганта щяха да бъдат американски. е дядя Вова им мина път и бе станизиран.

цитирай
10. batogo - !!!:))) Всеки самозванец, който чрез насилие превръща държавата и народа в своя феодална собственост, не заслужава да управлява!
06.02.2019 17:18
А който защитава такива бездарни диктатори е чиста проба продажен лицемер, Венцивалери1951! Пиночет изгони крадливите комунисти и направи държавата си просперираща защото знаеше, че просперираща, социална държава се прави само при свободна инициатива, пазарна икономика и ясни, действащи закони.Това лошо ли е?!?! И как мислиш, без предприемчивостта и продуктивността на частния капитал, на знаещите и можещите, да правиш социална политика?!?! Смешник:)))
Когато вие, червените бездарници, лъжехте хората за светлото бъдеще, Западът доказа, че социална политика се прави с пари, а не с въшки и розови обещания. Западът винаги е бил и ще бъде много по-социален от вас - социалГлистите. Защото вие сте една пасмина крадливи, лъжливи генетични въшкари, които искат да се преструват на социални корифеи, докато крадат залъка на хората.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086242
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031