Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2019 10:27 - БСП избягаха от парламента по руска заповед - да не гласуват влизането на Македония в НАТО
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 3847 Коментари: 15 Гласове:
6

Последна промяна: 22.02.2019 01:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Корнелия Нинова е лидер на един опасен необолшевишки мутант, който продължава да злоупотребява със страховете и мечтите на хората   image

Цветан Цанински

21FEB2019  

За руския човек аз съм русофил, но за болшевишките негодници мога да бъда единствено ултра русофоб, казва пред Faktor.bg родолюбецът

Цветан Цанински е председател на Съюза на репресираните в Шумен, преживял е кървавия режим на БКП. Днес е на преклонна възраст, но продължава да бъде политически активен и да вярва, че демокрацията и свободната воля нямат алтернатива. Разговаряме с него за бунта на Нинова срещу парламента, за руските политики рещу България и Балканите, защо  БСП не успя да стане истинска социалдемократичсека формация, за неслучилата се лустрация и декомунизация...

Интервю на Васко Василев

- Г-н Цанински, оправдавате ли решението на БСП да напусне парламента, преференцията вече не стои като проблем, но социалистите отказват да се върнат в пленарната зала. Дали нямат някакъв скрит задкулисен мотив?

- С този отчаян ход – да напуснат парламента, БСП за пореден път доказаха, че са една антидемократична партия. Във всяка нормална и цивилизована страна именно парламентът е мястото, където се защитават политики, тези, отстояват се интересите на избиратели. Всичко друго е партизанщина. Но БСП, които са достоен наследник на БКП, не са научили реално нищо ново, предпочитат нелегалната борба, вместо законно посочения от конституцията парламентарен ред. Поведението им е провокация към парламентаризма, но и своеобразна форма на рекет. Действат непочтено и некоректно, но това е техният стил. Първоначално мислех, че наистина заради промяната в изборното законодателство са предприели тези партизански действия, но след вчерашното заседание в Народното събрание вече съм категоричен, че решението им за бойкот на парламента е поръчано от Кремъл. Те отказаха демонстративно да ратифицират договора за присъединяването на Северна Македония към НАТО.  Така сами се осветиха, че преференциите бяха претекст и алиби, за да не бъдат в сряда в пленарна зала. Изпълняват поръчката на Москва да продължават да дестабилизират Балканите и да ги превръщат в огнище на напрежение. Всички българи трябва да разберат тази истина. Всъщност, цяло чудо щеше да бъде, ако бяха подкрепили членството на съседите в НАТО. Реално БСП продължава мръсната коминтерновска политика на БКП по отношение на Македония. Те носят най-голямата вина за отделянето й от България и предаването и в лапите на титова Югославия. А днес искат македонците да останат навеки в сръбско-руската орбита. 

- Вече сме в предизборна ситуация, БСП внушават, че са готови за властта, кълнат се, че ще спечелят европейските избори и ще предизвикат пресрочен вот за Народно събрание, вие като син на убит от комунистите без съд и присъда вярвате ли им?

- Как да вярвам на измамници, които не положиха дори елементарни усилия да  изглеждат поне като социалдемократи. Партията, която ръководи Корнелия Нинова си е просто един опасен необолшевишки мутант, който продължава да злоупотребява със страховете и мечтите на хората. Комунизмът е утопия, защото противоречи на основния закон на Всевишния - че всяка личност е неповторима и уникална.  Пръстите на ръката равнили са? Но могат да станат по два начина – чрез демагогия, като ги свием до под палеца или чрез насилие, като ги отрежем и изравним по палеца. Следователно една утопична идея може да стане реалност само по пътя на демагогията и насилието. Комунизъм и социализъм, за какъвто проповядват от БСП никога не е имало и няма да има. Страшното е, че днес в БСП са внуците и децата на комунистическата номенклатура, а те се оказват по-задръстени, но и по-нахъсани за власт на всяка цена. За това са и по-опасни, а обществото трябва да е бдително, защото вълкът не е сменил нрава си. Станал е даже по-хищен.

- Защо БСП, която преди 30 години уж тръгна по пътя на промяната, не успя да се превърне в нормална европейска левица, а напротив – сталинизира се?

- Проблемът е, че решиха чрез измама да заблудят българите, европейците, света. Целта никога не им е била да станат социалдемократи, а зад фасадата БСП да съхранят античовешкия комунизъм. За съжаление така подведоха много хора, подведоха и Партията на европейските социалисти, която ги прие за свой член. Но реално БСП беше нереформирана партия и днес ясно се вижда, че вместо по важни международни теми да са в синхрон с европейските социалисти, те имат тяхна опозиция, която изпълнява кремълски поръчки. Такова е поведението им по отношение на анексията на Крим, за Истанбулската конвенция, та даже не крият, че подкрепят диктатора Мадуро. Социалдемокрацията в България си отиде още  с Димитър Благоев, тя бе унищожена и смазана още през 20-те години на миналия век от болшевика тиранин Георги Димитров. Днес БСП цинично се пише за столетница, но реално трябва да брои живота си след 1924 година. Единственият талант на комунистите е да разделят нацията и да избиват народа в името на чужди интереси. Не мога да се сдържам от гняв като виждам, че демагозите от БСП днес пледират за социална справедливост, а точно те дадоха  тон на бандитския преход и превърнаха свободната пазарна икономика в икономически бандитизъм по руски образец. Окрадоха чрез  различни приватизации, с помощта и на сините капитала на държавата. При тях са милионерите, как тогава да са социална партия. Днес политици от БСП говорят за неравенство, атакуват управляващите от ГЕРБ за това, но то неравенството беше посято още при комунизма и затвърдено в годините на прехода. Днес богата е само комунистическата върхушка и наследниците им, които цинично трансформираха политическата власт в икономическа и финансова. Проблемът е, че голяма част от българите не успяха за 30 години да проумеят подмолната  политика на БКП-БСП, народът залита по някаква носталгия по соца, не харесва пазарните принципи, защото  от капитализма и промяната го отвратиха точно новите комунисти – фалшиви и бездарни капиталисти.

- Корнелия Нинова я представяха като политик, който не е обременен от БКП, но днес е ярък бранител на миналото, прокарващ политика на реживковизация?

-  Нинова има някакъв комплекс към комунизма и заради това непрекъснато гледа да се доказва пред старата номенклатура, пред ДС, пред Москва. Тя все още не е дала публично обяснение, как от номенклатура и приватизатор при СДС, стигна до лидер в БСП. Тя е тип политически хамелеон, прониква навсякъде, с всички става ортак само и само да запази икономическата си власт и влияние. Затова я избраха кукловодите в БСП, освен това ренегатите винаги са по-лесно управляеми.

- Провеждането на лустрация и декомунизация можеха ли да променят българския преход?

- И лустрацията и декомунизацията в наши условия са някакъв вид утопия. Те са добър инструмент за промяна на една система, но тук нямаше как да се случат. Днес си даваме ясната сметка, че основната част от синия елит, който се появи след 10-ти ноември 1989 г., бе инфилтриран и зависим от БКП и ДС. Опозицията след падането на Живков се оказа прогнила. Убеден съм, че сините лидери умишлено никога не са искали да проведат лустрация, да отворят досиетата на ДС. Но Полша и Чехия не избраха този път на мимикрия. Брат ми отдавна живее в Полша и там няма давност за престъпленията на комунизма. А у нас няма нито един осъден от престъпниците и номенклатура на БКП и ДС. Напротив – точно те днес лапат големи пенсии, а жертвите им продължават да мизерстват.

- Наскоро президентът Радев отчете две години от мандата си – успя ли да се наложи като обединител на нацията?

- Отначало харесвах Радев, защото бе човек извън партийната кохорта, уж американски възпитаник... Но днес съм силно разочарован от него. Какъв генерал е, след като се остави да стане маша на Нинова и руски интереси. Може да е ас в небето, но като политик е нула - разединява нацията, противопоставя я, не се държи като президент, а като болшевишки агитатор. Разочарова ме и с безродното си поведение към жертвите на комунизма. Писах му две остри писма на тази тема, но не ми отговори, държи се като комунистически диктатор. Сега ще му пиша ново писмо и ще го призова да си подаде оставката, ако има все още малко генералска и войнска чест.

-  30 години след падането на комунизма, дочакахте ли справедливост за невинните жертви?

- Не и това е най-голямата ми болка. Баща ми беше царски офицер, изхвърлиха го от армията, а на 3 октомври 1952 година го убиха в следствения арест в София, без съд и присъда. Майка ми от преподавател във френския лицей във Варна я превърнаха в чистачка. С братята ми гледахме как да оцелеем в годините на червения терор. Такава е била съдбата и на хиляди български семейства. След падането на комунизма не сме искали никакъв реванш, а само истината и едно човешко разкаяние. Но комунистите и наследниците им не са способни на човещина, не се разкаяха, а дори днес става все по-агресивни и нагли и са готови отново да тероризират българи в името на кремълските си господари. А сляпото русофилство е най-голямата утопия за народа - те не са истински русофили, а съветофили и путинофили, тоест безродници. За руския човек аз съм русофил, но за болшевишките негодници мога да бъда единствено ултра русофоб. И все пак вярвам и усещам, че въпреки всичките залитания, дълбоко в душата си българинът не вярва на БКП-БСП и няма да им даде властта.




Гласувай:
8



1. batogo - !!!:))) Да се надяваме, че този факт ще събуди заспалите ни сънародници, за да осъзнаят, че:
21.02.2019 10:55
БСП е съветско-путинска партия и няма нищо общо с България и Българският национален интерес. Тя винаги е била и ще си остане сбирщина от бездуховни безродници, поставени след ВСВ на власт от руските поробители на България!
Поздравления за постинга, Колев38!

цитирай
2. 1997 - Не само Македония трябва да бъде опазена от НАТО
21.02.2019 11:10
И България трябва да търси удобен момент да напусне.
цитирай
3. getmans1 - Всички разумни хора като разбраха ...
21.02.2019 11:20
Всички разумни хора като разбраха какъв ще е днвния ред на НС за сряда им стана ясно за какво става въпрос. Още от мига в който стана ясно, че ББ държи да се върне старото положение политически наблюдатели и журналисти задават въпроса но путинофилите се гърчат и от десет кладенеца вода нося само, и само да не признаят истинската цел на бягството си. Сега ще търсят пак някой национален мотив да се завърнат.

Според мен е правилно преференцията за ЕП да е по-висока защото иначе има опасност да пратим там половин дузина Барековци.
цитирай
4. kolevn38 - Ей, смешко, що си не вървите всички смешковци в Смехдържавата!?
21.02.2019 11:56
1997 написа:
И България трябва да търси удобен момент да напусне.

цитирай
5. vladtepes - За ГЕРБ
21.02.2019 13:15
ГЕРБ е партия на милиционери, физкултурници, бивши партийни и комсомолски секретари и т.н. В България има сериозни капиталисти като проф. дтн. Ковачки и изтъкнати икономисти като проф. Ал. Томов, вторият е създал две важни фундаментални икономически теории - теория за ширпотребата и социалдемократически икономически модел.
цитирай
6. 1997 - Ей, плачльо, мнението ми се споделя от много българи
21.02.2019 18:43
kolevn38 написа:
Ей, смешко, що си не вървите всички смешковци в Смехдържавата!?

Не можеш да изскубнеш стремежът към независимост от толкова много българи, които не харесват НАТО. Но може да използват "съветници" и войници от базите.
цитирай
7. kolevn38 - Вие не сте българи бе, смешко, вие сте комунистически бечки, кланящи се на Бог Путин.
21.02.2019 19:14
1997 написа:
kolevn38 написа:
Ей, смешко, що си не вървите всички смешковци в Смехдържавата!?

Не можеш да изскубнеш стремежът към независимост от толкова много българи, които не харесват НАТО. Но може да използват "съветници" и войници от базите.

цитирай
8. 1997 - Плачльо,
21.02.2019 21:36
kolevn38 написа:
Вие не сте българи бе, смешко, вие сте комунистически бечки, кланящи се на Бог Путин.

Ревеш, защото за вас никой не гласува. Скромният българин разбира кое е добро и наближава да извика "НАТО- Вън". Дори тези, дето не са за БСП предпочитат "Атака", но не и подлогите.
цитирай
9. kolevn38 - Живееш в паралелен свят, смешко, още тъпчеш на опашката пред мавзолея на мумията на Ленин.
22.02.2019 01:14
1997 написа:
kolevn38 написа:
Вие не сте българи бе, смешко, вие сте комунистически бечки, кланящи се на Бог Путин.

Ревеш, защото за вас никой не гласува. Скромният българин разбира кое е добро и наближава да извика "НАТО- Вън". Дори тези, дето не са за БСП предпочитат "Атака", но не и подлогите.


Така ще си и отидете - вместо босилек ще държите дръжките от плакатитте "НАТО вън" и "Всяка консерва - бомба в сърцето на американските империалисти"
цитирай
10. apostapostoloff - Още на Десети трябваше да избесим
22.02.2019 09:40
изродите като “1997“, ама така май е по- добре. Ние, хората с прогресивно мислене, сме мнозинство. Ние гласувахме и ще гласуваме за ГЕРБ, които ще спечелят предстоящите избори.

Така изродите като “1997“ ще страдат още повече, ще страдат до края на дните си. Изхвърлихме тази измет на боклука, където ще вие на умряло, докато всичките от тях псовисат.
цитирай
11. vencivaleri1951 - Постоле, да ти напомня,
22.02.2019 10:40
apostapostoloff написа:
изродите като “1997“, ама така май е по- добре. Ние, хората с прогресивно мислене, сме мнозинство. Ние гласувахме и ще гласуваме за ГЕРБ, които ще спечелят предстоящите избори.

Така изродите като “1997“ ще страдат още повече, ще страдат до края на дните си. Изхвърлихме тази измет на боклука, където ще вие на умряло, докато всичките от тях псовисат.


че ти като Петър три пъти се отказа преди първи петли от Борисов след последния вот за президент. Пак да ти напомня, че написа тук в блога, че си гласувал за "войводата"-стар рефлекс , да си винаги с победителя или в случая поне да не си с главния губещ
цитирай
12. vencivaleri1951 - А сега да напомня и на останалите, че
22.02.2019 11:06
България влезе в НАТО след декларация /меморандум/за готовност да влезем в пакта подписана от премиер на БСП/Жан Виденов/ и финализира преговорите с подписите на царя и Първанов. За Европийския съюз най-трудоемката работа/превеждане законодателство и вътрешни нормативи в съответствие с европейските такива/, както и финализиране на преговорите с Европейската комисия бяха извършени от правителство с премиер социалист и президент също такъв-Станишев и отново Първанов. Ще припомня , че Станишев е и настоящ лидер на ПЕС. Представители на БСП са били и са в европейски съдилища, финансови структури. Тоест българските социалисти са интегрирани като никой друг от българските партии в европейските институции. И това е практика не от днес, а историческа.
Това са фактите, а статията е слаба белетристика, не отговаряща по никой начин на фактологията.
Пълна кукувщина е от едно съвпадение да се правят подобни изводи-а защо БСП да не напуснала парламента подкрепяйки "Кървавата луна" същия ден. Пропуска се и още един важен момент-В Македония управлява съдружна партия на БСП в момента и с тази партия Нашите социалисти имат не лоши контакти и те отново не са от днес, нито дори от вчера. Те ще продължават и тогава гогато ГЕРБ ще бъде само спомен, както и СДС е Спомен, както и НДСВ е спомен. Колкото до демократичността , единствено БСП у нас не е лидерска партия и е единственато у нас партия в която се спори, в която се гласува различно. Аз не одобрявам продължителното отсъсдтвие от парламентарната зала и съм един от не малкото които са против. Все пак вишегласието /а не "едновишието"/ е главния признак на демокрацията и парламентаризма. Коя партия е антипод на демокрацията се видя. Парламентарното мнозинство бе безпардонно "смачкано" от лидера който "назначи" това мнозинство и което/мнозинство/ се страхува за депутатските си кресла и на командата " Скачай" -пита само" Колко"
цитирай
13. barin - Здравей, Колев. Това е едно прав...
22.02.2019 11:43
Здравей, Колев. Това е едно правдоподобно обяснение за действията на БСП. Може би има и друго, което ни убягва. Иначе съвпадението на събитията няма да е случайно.
Поздрави!
цитирай
14. vencivaleri1951 - Барин, това е нелепо заключение
22.02.2019 13:13
barin написа:
Здравей, Колев. Това е едно правдоподобно обяснение за действията на БСП. Може би има и друго, което ни убягва. Иначе съвпадението на събитията няма да е случайно.
Поздрави!


Вярно е точно толкова, колкото твърдението, че Радев уж е застанал зад шведския самолет, понеже бил по слаб от Ф16 и по този начин щял да бъде по малко конкурентен на руските.... Тоест руснаците видите ли натискали защото...
Безумно е за човек , който се опитва да мисли малко от малко...Какво е една ескадрила повече или по малко срещу руснаците, а в случая ставаше въпрос за равностоен самолет. И не самолетът /американски или шведски/ бе репликата на президента, а опорочения търг-в края на краищата не янките ще гласуват или не за нас в еврозоната, за Шенген....
Излизането на БСП от парламента не бе заради накърнени нейни интереси, а поради прескачане на законноста . БСП няма да има толкова представители в ЦИК, колкото имаше до сега, премахването на преференцията играеше в полза на ръководството на БСП, наличието на "мъртви души" в избирателните списъци вреди по скоро на малките партии, защото няколко хиляди например фалшиви гласове ги изхвърлят от реалната политика. Тоест социалистите не са ощетени кой знае колко от тези три пункта, но законността и дправедливостта страдаха. Както виждаме ГЕРБ дадоха заден. БСП трябва според мен да настоява и за правото на обжалване и за квалифицирано мнозинство в комисиите. За списъците и машинното гласуване е късно и само ще компроментират вота. Хайде обясни , кое от искането на БСП не е коректно и законосъобразно?
За излизането от парламента.
Това "движение" е световна парламентарна практика и е едно от малкото ефективни приьоми на опозицията. Хайде да си припомним СДС колко дни бяха извън парламента, а за ГЕРБ да не говорим-те в опозиция стояха повечето време извън парламента.
цитирай
15. kolevn38 - Венци, отново лавираш и словоизливаш, за да оправдаеш видимото от всички с просто око
22.02.2019 15:16
vencivaleri1951 написа:
България влезе в НАТО след декларация /меморандум/за готовност да влезем в пакта подписана от премиер на БСП/Жан Виденов/ и финализира преговорите с подписите на царя и Първанов. За Европийския съюз най-трудоемката работа/превеждане законодателство и вътрешни нормативи в съответствие с европейските такива/, както и финализиране на преговорите с Европейската комисия бяха извършени от правителство с премиер социалист и президент също такъв-Станишев и отново Първанов. Ще припомня , че Станишев е и настоящ лидер на ПЕС. Представители на БСП са били и са в европейски съдилища, финансови структури. Тоест българските социалисти са интегрирани като никой друг от българските партии в европейските институции. И това е практика не от днес, а историческа.


Само глупаците не вдяват, че истинската причина БСП да се правят на интегрирани в ЕС и неговите институции, включително в НАТО, е за да се задържат на власт. Ако биха гласували против всички тези решения, то сега щяха отдавна да са история и никоя партия или фактор в ЕС не би им обърнал внимание. Всички знаем, че причината да излязат и да не гласуват сега в парламента са техните избиратели, които са вкаменени противници на ЕС и НАТО и биха се отвърнали от БСП след подобно гласуване. Другата основна причина са техните господари в Кремъл, които не на шега биха се ядосали. С една дума, ако гласуват за НАТО ще загубят избирателите си, сътоветно властта, и ако не Жан Виденов и Първанов навремето не бяха подкрепили влизането на България в НАТО, и Сергей Станишев и Първанов в ЕС, то отново щяха да са в трета глуха. И Станишев едва ли щеше да се разхожда из европейския парламент. Тоест, БСП е една мимикрилала комунистическа партия в "социалистическа" - 99% от избирателите са чисти комунисти и 1% жадуващи да обикалят Брюксел и Страсбург. С една дума - пълни двуличници. Едните със Сталин и Путин в сърцето и торба с чесън лук, другите със Сталин и Путин в сърцето, но с червен хайвер и Дон Периньон на масата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4132826
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5111
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930