Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2019 10:10 - С ПРАЗДНИКОМ!
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1067 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image image

Първи май 1941 г. в Москва. Червеният площад гъмжи от военни. Правят впечатление гостите от приятелска нацистка Германия. Но защо „военни” и защо от „нацистка Германия”? По времето на комунистическия режим у нас за този Първи май се мълчеше. Мълчеше се така, както Тодор Живков мълчеше за Чернобилската катастрофа. Впрочем, именно на 1 май 1986 г. ни порази радиацията. Вече е известно – това бе престъпно мълчание. Същото е и за Първи май 1941 г. Все едно, че е не е съществувал този Първи май. А го е имало. Защото СССР и Германия са съюзници, „бойни другари” и заедно са се потрудили да подпалят Втората световна война. А Първи май е „празник на труда”. 

На 1 септември 1939 г. Германия напада Полша, а на 17 септември, за да не остане по-назад, същото извършва и Съветският съюз. Двата режима са социалистически – националсоциалистически в Германия и болшевишки в СССР. Договорили са се да започнат война срещу Европа. И да си я разпределят. Речено и сторено. На 23 август 1939 г. за целта подписват договор помежду си („Пакт „Рибентроп–Молотов"). И започват войната с небивал трудово военен ентусиазъм. Изобщо не се притесняват, че цена на тяхното приятелство ще бъде гибелта на десетки милиони хора. Гьонсурати.

Управляващите партии по това време в СССР и Германияв са работническо-социалистически. Адолф Хитлер и Йосиф Сталин са социалисти. Разликата е, че Хитлер е националсоциалист, а Сталин –интернационален такъв. С други думи, Сталин е с една идея по-голям социалист от Хитлер. Но за историята това няма особено значение. Защото и двамата социалисти имат една обща цел. И заедно си я преследват.

Ако се вгледаме в снимките от този празничен първомайски ден на Червения площад в Москва през 1941 г. ще забележим немски офицер, който изпитва истинска радост от празника и дори е изплезил от възторг език. Вижда се и как московчани с любопитство наблюдават немските офицери. Може би защото ги виждат за първи път и и не подозират, че само след 50 дни ще се наложи трагично дълго да ги гледат.

Московчани виждат как немските офицери ги поздравява лично самият маршал Семьон Тимошенко. Това е същият негодник, който на 17 септември 1939 г. командва съветските войски, които нахлуват вероломно в Полша. Забелязвам обаче, че в очите на московчани се чете въпрос: какво става, какво се случва, нали учехме, че тия германци са фашисти? Но снимките са мълчаливи документи. Вижда се на тях как жителите на съветската столица пулят очи, зяпат. Но не сте ли забелязали, че когато народите гледат като паднали от небето, то политиците си правят с тях, каквото си искат. А съветските политици, както и германските по това време, искат само едно: техните народи да вървят след тях като безмълвно стадо и да гинат. И наистина Германия и СССР умориха сума ти свой народ. Поради акъла на своите политици. И още има идиоти, които харесват тези политици.

Колцина са нашенците които знаят, че на 7 април 1933 г. правителството на Хитлер провъзгласява 1 май за "Празник на националния труд" и за официален неработен ден. Нещо повече. Работниците получават цялата си надница за деня. Но колко може да се вярва на нацистите. Естествено, толкова, колкото и на комунистите. Та на 1 май 1933 г., както записва в дневника си Гьобелс, има „голяма дандания”. А на 2 май свободните работнически синдикати престават да съществуват. Разтурени са. Минават под контрола на Партията. „Моделът” е копиран от Съветския съюз. А след това е приложен и в нашата „народна република”. Това е също интересна история.

На Първи май 1941 г. на Червения площад в Москва комунисти и нацисти заедно празнуват. На входа на концентрационния лагер в Освиенцим вече е поставен надписът: „Трудът ще ви направи свободни”! Празнуват, защото в СССР под пълна пара работят концлагерите ГУЛАГ, които има за цел „изолиране на хора чрез обществено полезен труд и приспособяване към условията на трудовото общежитие". Първомайски почин, няма що. Очевидна е „грижата” на комунисти и нацисти за „трудовите хора”!

Спор няма обаче, че комунистите излязоха безспорни победители в трудовото съревнование с нацистите. Те успяха да превърнат цели държави в концлагери, да изградят т.нар. „социалистически лагер”. В този „лагер” на Първи май трудещите се бяха изкарвани като овце под строй, за да приветстват своите партийни и държавни ръководители. А „ръководната роля на Партията” бе записана още в чл. 1 на конституцията на НРБ. Що се отнася до „ръководителите” тогава, те умираха от кеф да гледат как „трудещите се” мъкнат огромни техни портрети на манифестацията, че дори и плакати с техните „ръководни” мисли. Погледът им галеше туниките на физкултурничките, ръката им се вдигаше в приветствен жест.

Първи май 1941 г. в Москва. Трагедията е факт. Те са заедно. И се поздравяват: „С праздником!”
Александър Йорданов




Гласувай:
8



1. kolevn38 - "На Първи май 1941 г. на Чер...
01.05.2019 10:13
"На Първи май 1941 г. на Червения площад в Москва комунисти и нацисти заедно празнуват. На входа на концентрационния лагер в Освиенцим вече е поставен надписът: „Трудът ще ви направи свободни”! Празнуват, защото в СССР под пълна пара работят концлагерите ГУЛАГ, които има за цел „изолиране на хора чрез обществено полезен труд и приспособяване към условията на трудовото общежитие". Първомайски почин, няма що. Очевидна е „грижата” на комунисти и нацисти за „трудовите хора”!"
цитирай
2. eva666 - многоо добър е този материал..
01.05.2019 10:31
благодаря ти,колев..
точноо това имам предвид и аз..
"зад кулисите"..юдео-масонски илюминатски тайни задруги са ЗАЕДНО
за КОМУНИЗМА, и против..ЧОВЕЧЕСТВОТО.
многоо добър анализ...
цитирай
3. deleted-4udovi6teto - Да, така е било.
01.05.2019 10:39
И едва ли някой ще го отрече.
Архивите не говорят, те крещят!
Чу
цитирай
4. germantiger - ...
01.05.2019 11:24
ал йорданов като всяка недочела свиня не знае истината за войната или просто я крие

истината е, че вина за войната носят западните т.нар. тогава демокрации - повечето колониални тирани по света

това скоро ще се черте в поредица в моя блог - само конкретика и то съвсем официално издадена в книги по света, просто българина е невеж като прасето ал
цитирай
5. germantiger - +
01.05.2019 11:25
АЛ ПРАСЕТО ЯВНО ПРОПУСКА И ДРУГ ФАКТ

НЕГОВИТЕ ЗАПАДНИ СВИНЕ СЕ СЪЮЗИХА С ЧЕРВЕНИЯ ЗВЯР ОТ ИЗТОК

ИМЕННО НЕГОВИТЕ ЗАПАДНИ СВИНЕ НОСЯТ И ВИНА ЗА ПОЛОВИН РУСКА ЕВРОПА 45 ГОДИНИ НАРЕД
цитирай
6. milady - Тигре, споко, ние нямаме
01.05.2019 14:38
против..немският народ ,и пословичната му Любов към- Фатерланд..
това са факти..от Историята/ те са работили заедно..със Сталин..
темата е окултна, ноо, сигурно си чувал..Хитлер е виден Окултист
и Ротшилдова издънка...
Сталин, също е криптоеРвеин..и, това не са конспират. теории
аа, многоо як..екшън, и сложна задкулисна Игра..
кака ти, Джулс, кога ще пием..бира..

цитирай
7. germantiger - +
02.05.2019 13:58
не става дума за някакъв народ бил той германски илки друг

руските другари и американските другари заедно с английските си сътрудничат и преди онази война

същите англичани, американци и руснаци до днес си играят заедно антиевропейската игра във всякакви части на света и само привидно понякога са врагове, а много пъти заедно всъщност

в няколко постинга за онази война ше публикувам поне 2 автора и техните книги и то официални книги, съвсем легални и изпълнени с конкретика точно за това
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4129788
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5110
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930