Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2019 14:28 - Мигрантската криза е оръжие срещу обединена Европа, което трябва да бъде неутрализирано
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.05.2019 14:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Потоците с бежанци се контролират от определени политически центрове, враждебни на цивилизацията
Мигрантската вълна е заплаха за националната ни сигурност и единството на Европа. Живи хора с реални драматични съдби са насочвани към територията на ЕС.
Нека не се заблуждаваме: мигрантската криза не е спонтанно възникнал процес. Прокуждането и насочването на огромни маси хора към точно фиксирана географска цел е 

враждебен акт с ясно определени цели

 Противниците на европейската цивилизация имат последователна стратегия, за да сринат дома и свободния ни живот.
Неконвенционалната война срещу ЕС се води с хибридни стратегии и оръжия повече от пет години. Тази война включва подготвена и масирана пропаганда на евроскептицизъм, на идеологията на „новия“ консерватизъм, разработена от Кремъл, който поощрява и финансира някои крайно десни партии и прави всичко по силите си да разпалва огнищата на етнорелигиозния национализъм в Европа. 
Най-жестоките оръжия срещу целостта и съществуването на ЕС са тероризмът и мигрантската заплаха. 
Мигрантската вълна е замислена като оръжие срещу ЕС с цел да атакува и руши всички негови структури, но най-вече да подложи на риск социалните и системите за сигурност на държавите членки.
Неконтролируемият приток на мигранти закономерно предизвиква силни страхове сред европейските граждани. Популистите, националистите и т.н. „нови консерватори“ ловко манипулират с тези страхове. Така тяхната пропаганда капитализира основателния страх у хората и го трансформира в 

гласове за техните проруски формации

 В навечерието на европейските избори трябва ясно да разберем, че ако тези партии вземат превес, ще превърнат ЕС в политическо джудже, раздирано от противоречия и неспособно да се изправи срещу инвазията от Русия, Китай и Турция.
Популистите и крайната десница нито могат, нито имат план да решат мигрантската криза. Те искат само да се възползват от нея, а когато спечелят властта, ще останат безсилни пред проблемите. Популизмът не е техника за управление, а е само начин за вземане на властта. 
Повече от всякога съм убеден, че на България и на Европа са нужни хладнокръвен, аналитичен поглед и добра стратегия, за да се справим с тази мощна и качествено нов вид заплаха.

Притежавам неопровержима информация, че мигрантските потоци се контролират от определени политически центрове, враждебни на ЕС. Лагерите, в които са настанявани кандидатите за бежанци, са под техен контрол и съществува добре смазана система за насочването на мигрантите към определени дестинации. Кукловодите определят какви групи да се формират и накъде да се отправят. Мигрантите преминават през различни държавни територии, но не се движат хаотично. Мигрантските потоци са 

предизвикателство за всяка национална власт

 Те стресират обществата и поставят на изпитание както междусъседските отношения, така и цялостната спойка между държавите в ЕС. 
Никак не е случайно, че първите конфликтни разделения между европейските страни настъпиха по линия на мигрантската политика. С което бе постигната една от основните цели на хибридната война: европейските държави да се препират, вместо да се изправят като сплотена сила срещу чуждото нашествие.
Убеден съм, че само единен и силен политически съюз, разполагащ с обща система за сигурност и отбрана може да защити държавата и континента ни. 
Сигурен съм, че успешният инструмент за ЕС е да преговаря като единен субект, с общи действия и решения. Европа ще бъде силна и непобедима само ако е обединена. 

Поотделно сме слаби, уязвими и лесно ще станем жертва на чужди посегателства. Противниците ни го знаят и не бездействат.
Въпросът е как ние, европейците, да осъзнаем силата и да защитим съюза, живота и ценностите си.

Николай Ненчев



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4119152
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5101
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930