Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2019 08:28 - Акцията с офшорките на Цацаров няма да има ефект, ще приключи като сметките на Бисеров
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 304 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ще предизвика само скандали
    image

Тихомир Безлов

 

Тихомир Безлов коментира пред БТВ вчерашното искане на главния прокурор Сотир Цацаров да получи от ДАНС офшорни сметки и информация на имоти на длъжностни лица. По думите на анализатора, акцията на обвинителя няма да има особен ефект и ще приключи безславно.

Той припомни случая със сметките на Христо Бисеров от ДПС и семейството му, които в крайна сметка бяха оправдани от съда. Безлов допълни, че вероятно може да се предизвика скандал сред обществото, но без краен резултат.

"Сотир Цацаров достатъчно добре знае моделът офшорни зони. Това усилие се случва в предизборния контекст и двете политически формации говорят за офшорки на техните опоненти. В седмицата преди изборите има предположение, че ще бъдат извадени някакви материали", прогнозира Безлов. На въпрос дали е възможно толкова бързо да се случи публикуването на проверката от ДАНС Безлов каза, че е възможно "да се извадят сигнали, постъпили в ДАНС, а не факти". "Въпросът е как се проверяват тези сигнали", каза Безлов.

"Има малка група офшорни страни, които не ни отговарят на подобни въпроси - Швейцария, Сингапур и Хонг Конг. Когато искаш подобна информация обаче трябва да бъдат запитвани и да им се пратят данни за извършено престъпление. Това, което ме дразни е, че те не отговорят дори за извършени данъчни престъпления", възмути се Безлов.

Според Безлов "това е ченгеджийска сглобница". Подставените лица трябва да са си развалили отношенията помежду си, за да се получат данни за техни сметки, зад които стоят хора с власт.

Експертът от Центъра за изследване на демокрацията припомни, че в случая с Александър Манолев и къщата му за гости е имало информация, която някой от много вътрешния му кръг я знае и я споделя. "Тя не се знаеше от простосмъртните", припомни Безлов. Експертът припомни за митичният диск, който Германия купи от Швейцария за открити сметки, в който се съдържат имена на високопоставени лица от цяла Европа. "Изглежда нищо не е получено", каза Безлов.
https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/tihomir-bezlov-aktsiyata-s-ofshorkite-na-tsatsarov-nyama-da-ima-efekt-shte-priklyuchi-kato-smetkite-na-biserov



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4124941
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5108
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930