Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2019 09:51 - Скъпи български родители, прочетете този текст!
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1144 Коментари: 11 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вместо да учи децата си на самостоятелност, масовият българин ги глези. Вместо търпеливо да ги учи на дисциплина, българинът включва "шамарената фабрика". И вярва на лъжите за Норвегия и Националната стратегия за детето.     

 

image

 

Коментар на Евгений Дайнов:

В България се надигна колективна истерия срещу Националната стратегия за детето. Истерия, граничеща с лудост ("...Ще ни отвлекат децата в Норвегия, където педофилията е задължителна по закон"). На хората, които умеят да разбират това, което четат, явно вече им стана ясно кой и с какви цели организира това обезумяване. В дъното на този театър на абсурда са крайнодесни фундаменталистки групи. Надлежно организирани и финансирани, те искат преследване на всички, които не живеят в рамките на "традиционното християнско семейство", смятат инвитро оплождането за дело на Сатаната, а образованието - за нещо крайно опасно.

Всъщност, този театър на абсурда ни е познат и от истерията покрай Истанбулската конвенция. Целта и в двата случая е все същата: да се внуши, че България има зъл външен враг и това е Европа. И че е време да се огледаме за "истинските" си приятели. Кои ли ще са те? Е, как кои?! Това са братята-славяни, великодушните освободители, православните християни, които отдавна са обявили Европа за шайка дегенерати...

Изобличаването на тези групи и техните цели не решава обаче големия проблем. А той е: как така маргинални организации, разпространяващи откровено налудничави лъжи, получиха толкова чувствителна подкрепа от българското общество?

РЕДАКЦИЯТА ПРЕПОРЪЧВА   Това е може би най-сериозният проблем на днешните деца

Знаете ли кой е може би най-сериозният проблем на днешните деца? Самотата. Бутаме им в ръцете един таблет и се затваряме в другата стая. Тръгваме на гурбет и ги оставяме на баба. Дали това не боли поне колкото шамарите? (18.01.2019)

"Ще ти смачкам тъпата главичка!" Който бие децата си, възпитава роби

Що е то дете и какво правим с него?

Ами ето как: масовият българин (някаква частица от него живее във всеки от нас) освен, че е крайно несигурен в своята полова идентичност, което стана ясно покрай истерията с "джендъра", не е и сигурен какво да прави с децата си. Това е видно отдавна и с просто око.

Вместо търпеливо да учи децата си на самостоятелност, българинът ги глези. Вместо още по-търпеливо да ги учи на дисциплина, българинът включва "шамарената фабрика". Получава се така, че в един момент някакви "добри" майки нашамаросват някакви "лоши" деца.

Както в истерията около "джендър идеологията", така и в паниката покрай Стратегията за детето виждаме нагледно как на повърхността избива незавършеността на българската модернизация. Вече няколко поколения наред българското общество е разкрачено между традицията и модерността. В случая: между патриархалния ред, чиято цел е оцеляване на групата, и правовия ред, чиято цел е щастието на отделния индивид.

В патриархалния ред правилата са онова, което съобщава патриархът. Отклоненията се наказват с легитимно насилие, упражнявано от патриарха или от негово име. На децата се гледа като на "дефектни възрастни" - като на дивачета, чието предназначение е да бъдат вкарани "в правия път", за да станат след време точно като своите родители. Бидейки "дефектни" и "диви", тези същества, ако не бъдат дисциплинирани с всички налични средства, просто никога няма да станат почтени възрастни. Ако не бъдат изградени с шамари и вербално насилие (достатъчно е да бъдат наречени "глупак", "идиот" или "кретен"), те ще станат пияници, разбойници или нехранимайковци.

В правовия ред децата не са възприемани като дефектни, нито като дивачета, подлежащи на опитомяване. Тук те са индивиди, притежаващи пълния комплект от права и свободи от момента на своето раждане. Достъпът им до тези права и свободи е временно ограничен, докато с помощта на образованието и възпитанието те не станат способни да се ползват от тези блага по отговорен начин. Целта на възпитанието не е рендосване на "дефектите" или опитомяване на "дивотията", а - развитието на способностите, заложени в детето.

Какво се случи в България?

Социализмът отмени патриархалния ред, без да го смени - както се прави при един процес на модернизация - с правов ред. На мястото на патриархата БКП постави един кентавър: феодален по същината си матриархат. Партията е Майка, комуто дължиш всичко. Тя обаче е представлявана от героически мъже с желязна воля и челичена решителност, на които трябва да се подражава.

Не е за учудване, че от този тюрлю-гювеч масовият българин излиза с изострена неубеденост в половата си принадлежност, с объркано джендър-поведение (мрази ромите и гейовете, а издига Азис в кумир) и с базисно невежество по отношение на въпроса: що е то дете и какво правим с него?

В днешната ситуация действат, разбира се, и допълнителни фактори, изострящи наклонността на масовия българин да се отдава на социални паники. Вече 30 години училищното образование е в будна кома. Никой в него няма никаква представа какви хора трябва да има "на изхода" от образователния процес. Преди 100 години е било ясно: да излизат хора, пригодни за администратори, военни и управляващи. Преди 50 години пак е било ясно: да излизат хора, способни на подчинение и на безрезервна преданост на всяко партийно начинание, независимо от неговата глупост. Какви младежи искаме днес, та да построим съответната образователна система? Тъй като никой политик нямаше смелостта да съобщи, че на изхода искаме отговорни и самостоятелни граждани, способни да организират самостоятелно своя живот, докато участват в подобряването на условията на живот за всички - то и училищната система, оставена на самотек, роди същества, които не са чували за трите власти и тяхното разделение, които знаят за "България на три морета", но не знаят кои са моретата...

Децата имат права!

На свой ред рухването на доверието в управляващите, причинено от лакомията, глупостта и високомерието на самите управляващи, даде като резултат нежеланието на да се вярва на каквото и да е съобщение от властта, дори то да е най-очевидно вярното и полезно нещо. Затова масовият българин по-лесно вярва, че принц Чарлз е рептил, че в Холандия християнството е забранено и че в Норвегия содомията се преподава в първи клас, отколкото - че Истанбулската конвенция наистина има за цел да пази жените и децата от насилие.

Днес масовият българин явно не е способен да разбере Националната стратегия за детето, с нейното въвеждане на правовия ред, т.е. на концепцията, че децата не са дивачета, а човечета с права, които държавата трябва да гарантира срещу посегателства.

Нито изобличението на фанатизираните групи, стоящи зад сегашната истерия, нито дори въвеждането на задължително прочитане на Националната стратегия ще пречупи бягството на българското общество от отговорностите на живота в модерността. Това общество се страхува от самото себе си; и иска да избяга от самото себе си. Това е душевно болно общество, както би констатирал (с лекота) Ерих Фром. Иска се лечение - дълъг, устойчив, неотстъпчив процес на елементарно образование на българите и на българските политици.

Иначе не децата на българите, а самите българи ще продължат да се държат като диви животни.
DW

https://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82/a-48778617?fbclid=IwAR1UyqoeeZXeF3Jp-37etwjO-GjSUW7g3FZJKZZpFhdGLJbpCf8IO0P-zxs




Гласувай:
8



1. deleted-4udovi6teto - Много замислящ текст.
19.05.2019 09:58
Не с всичко съм съгласен, но в основата си авторът е прав.
Понякога сме гнусни към децата си, а те заслужават друг живот.
Чу
цитирай
2. kolevn38 - В проблема с истерията около "стратегията за детето" има няколко основни въпроса, които трябва да си зададем.
19.05.2019 10:27
4udovi6teto написа:
Не с всичко съм съгласен, но в основата си авторът е прав.
Понякога сме гнусни към децата си, а те заслужават друг живот.
Чу


Първият - истерията се разпалва целенасочено, знаем от кой, използвайки се страха на хората, че ще им бъдат отнемани децата. Дават се примери със скандинавските страни. Някой да е бил там и лично да се е убедил след каква процедура се отнемат там деца? Или всички, които протестират четат и вярват на хибридните помии от Брадва, Секира, ПиК, Квик,Петел и Коза.сом - което е пълна глупост. Деца се отнемат и в момента - на най-пропадналите човекоподобни, издевателстващи над децата си. Срещу това никой не крещи, но срещу някаква измислена "стратегия за детето" се надига вой до небесата.
Втрият - децата имат права, които трябва да бъдат защитени. Минаха времената, когато се биеше с каиш за щяло и нещяло, но всекидневни шамари и психически тормоз е факт, че има в някои семейства. Това трябва да спре, категорично. Какви деца и какви ладежи ще израстнат след такова малтретиране? Комплексирани роби или насилници. Телесните наказания са минало, въпреки че още се използват. Искам всеки, който бие децата си да пише тук, в блог бг. За по-жестоки извращения дори не говоря.
Третият - целенасочената истерия за измислената опасност за отнемане на децата се подклажда от точно определени сили, чийто главен предавател е някъде в онази страна, в която детската престъпност, наркомания и алкохолизъм е номер едно в Света. Имайте го предвид, когато се сетите за "стратегията за детето", дето не съществува.
цитирай
3. анонимен - Току-що
19.05.2019 11:15
споделих този текст във ФБ и поздравих Дайнов, който отдавна ми е виртуален приятел.
От редките случаи, в които казвам само "браво", без да имам какво да добавя.
цитирай
4. zaw12929 - Днес масовият българин явно не е ...
19.05.2019 11:31
Днес масовият българин явно не е способен да разбере Националната стратегия за детето, с нейното въвеждане на правовия ред, т.е. на концепцията, че децата не са дивачета, а човечета с права, които държавата трябва да гарантира срещу посегателства.
ТИ ЛИ СИ НАЙ УМНИЯ< ДЕТО ПРЕДЛАГАШ ПРАВИЛАТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА С ЦЕННОСТИ- КОИТО МОГАТ ДА СЕ НАРЕКАТ ДИВАЩИНА... ИЗТРИИ СИ ТЪПИТЕ ЛЪЖИ!
цитирай
5. анонимен - Днес масовият българин явно не е ...
19.05.2019 12:06
zaw12929 написа:
Днес масовият българин явно не е способен да разбере Националната стратегия за детето, с нейното въвеждане на правовия ред, т.е. на концепцията, че децата не са дивачета, а човечета с права, които държавата трябва да гарантира срещу посегателства.
ТИ ЛИ СИ НАЙ УМНИЯ< ДЕТО ПРЕДЛАГАШ ПРАВИЛАТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА С ЦЕННОСТИ- КОИТО МОГАТ ДА СЕ НАРЕКАТ ДИВАЩИНА... ИЗТРИИ СИ ТЪПИТЕ ЛЪЖИ!

Това ли са "аргументите" ви? Всъщност, защо ли ви питам - разумен диалог без обиди с такива като вас не е възможен.
цитирай
6. kolevn38 - Аре у лево, Цветанке - това не ти е като да пееш песньовки в прослава на Путин.
19.05.2019 12:29
zaw12929 написа:
Днес масовият българин явно не е способен да разбере Националната стратегия за детето, с нейното въвеждане на правовия ред, т.е. на концепцията, че децата не са дивачета, а човечета с права, които държавата трябва да гарантира срещу посегателства.
ТИ ЛИ СИ НАЙ УМНИЯ< ДЕТО ПРЕДЛАГАШ ПРАВИЛАТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА С ЦЕННОСТИ- КОИТО МОГАТ ДА СЕ НАРЕКАТ ДИВАЩИНА... ИЗТРИИ СИ ТЪПИТЕ ЛЪЖИ!

цитирай
7. анонимен - Ето
19.05.2019 15:38
един дълъг и много аргументиран материал на руски срещу всичките лъжи за отнемането на деца от родителите им в Норвегия:

http://antimif/archives/140?fbclid=IwAR2Kz5O92fQ3rrWAHfjNDg7M-AapiyODcHBUXh0xaTMibbvrxXAvd24D5Sc
цитирай
8. vencivaleri1951 - Въпросът с възпитанието и още повече с образованието
19.05.2019 16:11
Толкова сложен, че не може да се изчерпи с конвенция и коментари и статии към нея.
Никой не може да е сигурен кое е по щадящо , думите или шамара. Едните внуци предпочитат майка им да ги опердаши, вместо баща им да им говори. Той пък още се озърта за социалните, когато дъщеря ми ,, подпали моторетката,,
Мисля, че истината е по средата. Няма универсална рецепта. То кучета от едно котило, гледани по един и същи начин са толкова различни, че човек ли? А и зависи според мен от географските ширини и етнос. Северна Европа е еталон за жизнено блгополучие, но от друга страна ,гордите и храбри,, викинги са доста деликатни като душевност. Меланхолията е в пряка зависимост от слънцестоенето. Тоест. Един шамар на Север е много по рисков за суциидно действие или такова като на Брайвик, отколкото шамар в слънчева Гърция. Примерно натупват някое холандче тинейджър и то цял ден преживява станалото в стаята си гледайки дъжда навън. Натрупаното гърчеше пък отива на плаж и все още ядосано, унизено среща скучаеща скандинавка край водата. Различно е нали?
цитирай
9. анонимен - Аз лично не
19.05.2019 22:13
познавам нормален човек, който обича да бъде малтретиран физически. Дори не от гледната точка на физическите увреждания, колкото заради унижението, което преживява след побоя.
Всичко друго са празни приказки. Никога не ми е минавало през ум да си бия детето, дори когато ме е ядосвала много.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Ти не си имала момчета.
20.05.2019 00:04
angpiskova написа:
познавам нормален човек, който обича да бъде малтретиран физически. Дори не от гледната точка на физическите увреждания, колкото заради унижението, което преживява след побоя.
Всичко друго са празни приказки. Никога не ми е минавало през ум да си бия детето, дори когато ме е ядосвала много.

Аз също не съм посягал, а е и нямало за какво на дъщеря ми. Не ми е минавало на ум да посегна на която и да е дама. Преди три години обаче един от внуците направи направо хистерия в колата и каза на майка си Д Г Д. Беше на гости в наши роднини в Ниш и не искаше да се прибира. Дъщеря ми е бързо река, но в случая онемя. Аз едва сдържах смеха си/много добре знаех какъв изказ ще придобие след две седмици със сърби/, но се сдържах свалих го от колата и час близо ходи след нас. От личен опит ти казвам, че едно момче въобще не обръща внимание на потупванията на баба и мама, има респект от баща си обикновено и там внимава. Боят обикновено яде на улицата,а улиците на Запад са били винаги далеч по опасни от нашите
цитирай
11. planinitenabulgaria - Брависимо за поместването на статията на Евгени Дайнов в блога Ви!
20.05.2019 09:05
Ще я копирам и в моя блог.
Интересно защо в мислите на г/жа ЦАВ12929 и на г/жа Радостиналаса има абсолютно съвпадение, като да мисли един и същи човек? Дали няма и още такива?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085222
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031