Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2019 14:31 - Медиите проспаха как пари от фалиралата КТБ "акостираха" в сметки на Елена Йончева
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 443 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нима нито един "журналист" не видя, че за филмите й са похарчени само 84 000 лв., другото е отишло в джоба й, пита политологът     image

Антон Тодоров

23MAY2019  

Политологът Антон Тодоров припомни скандални факти, свързани с водачът на евролистата на БСП за България - Елена Йончева. 

На страницата си във Фейсбук той публикува документи, от които е видно, че  част от парите на данъкоплатците във фалиралата КТБ са "препрани през офшорката "Далий трейдинг лимитид" и са акостирали в сметките на Йончева като възнаграждение от 12 710 лв., което тя еднолично е определила като единствен управител на фирмата".

Вижте какво написа на интернет страницата си Тодоров:  

"Как нито един "журналист", от тези, които интервюираха през последния месец Елена Йончева (Офшорка Милиончева - автора), не си даде труда да прочете тези публични документи, които поне десет пъти съм публикувал тук и съм показвал в предаването си:

Годишен доклад за дейността на фирмата "Офроуд", в която Йончева е съдружник с офшорка на Белградския крадец (банкерът Цветан Василев - бел.ред.)

Там е написано от ясно по-ясно:
НАД 66 % от парите на вложителите на КТБ, откраднати и препрани през офшорката "Далий трейдинг лимитид", са акостирали в сметките на Йончева като възнаграждение от 12 710 лв. МЕСЕЧНО, което тя САМА СИ Е ГЛАСУВАЛА КАТО ЕДИНСТВЕН УПРАВИТЕЛ НА ФИРМАТА!

Нима нито един "журналист" не видя, че за филмите й са похарчени само 84 000 лв., другото е отишло в джоба й."

image

image

image

image

 

 



Гласувай:
4



1. mihala - Браво,
23.05.2019 14:47
Има дейност, персонал няма...
цитирай
2. vencivaleri1951 - Статията е от манипулатор или от човек много далече от финанси
23.05.2019 20:55
Този който го е копирал не коментирам
Разходите били основно за заплати-разбирай Йончева. И то е нормално, военен кореспондент прави документални военни филми и същите са налице. Това което авторът и ,,папагалът му не искат или не могат да видят, че основният разход тук е техниката. Да тя не е записана, но има амортизационни отчисления . Да сумата е 24хиляди, но тя е процент от основни средства-между 5и10%обикновенно ,тоест техника за десетки хиляди евро, нещо което Елена твърди от самото начало.
Гадното в случая е ,че негодникът автор се заиграва с мизерията на българина, внушавайки му,че Елена неправомерно си е определила огромната заплата от 6хиляди евро. А защо авторът не погледне заплатите и хонорарите на западните военни кореспонденти. Или дори на тези които търкат гащи в кулоарите на ЕП или ООН и да сравни работата работата им с тази на военните репортери.
Разбира се, че Йончева цени труда си. Получила е възнаграждение което е поискала,получила е скъпа техника, която не всеки български журналист има. Налице са и филмите. Какво пране,какви 5лв. Тези пари са толкова мижави за един банкер от рода на Василев, че е смешно за този състав да се говори. Какво,делкали са си заплатата на Йончева, или са купили фалшиви фактури от Илиянци за техниката.
ПС Като патил човек мога да кажа от какво може да се страхува Йончева.
Ако си е определила заплата без общо събрание може сериозно да загази, независимо,че е управител и собственик или съсобственик. Сама да е пак е трябва протокол от общо събрание, макар и да присъства само тя. Търговският закон е категоричен, макар това движение да е безсмислено. На мен този пропуск ми струваше 10000марки за да отърва обвинение в отклоняване на фирмени средства, за лична изгода и обогатяване.Фирмата семейна, с 80%мое участие и въпреки това можех да получа ефективна присъда. Споделям го защото давността е изтекла. Впрочем по същия казус бе съден и осъден Портучанов-Президента на Нефтохимик. Беше си определил заплата без ОС
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4119729
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5102
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930