Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2019 16:23 - Втечнен природен газ за България ВИДЕО
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1643 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 01.06.2019 16:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  България започва да внася природен газ от САЩ
май 31, 2019
  • Свободна Европа
image Танкер за втечнен природен газ 

На гръцкия терминал за регазификация на втечнен газ в Ревитуса е пристигнал първият танкер с 90 млн. куб. метра американски втечнен газ за България. Това съобщи на пресконференция в петък министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от БТА. Тя поясни, че разтоварването ще започне от 1 юни.

Доставчик на суровината е холандската компания „Колмар“, която бе сред участниците в първия организиран от „Булгаргаз“ търг за алтернативни на руския доставчик „Газпром“ доставки на природен газ. Той беше спечелен от гръцката ДЕПА. От „Колмар“ обаче са предложили по-късно на „Булгаргаз“ да купи други количества на по-ниски от на ДЕПА цени и това било прието от газовата компания.

н. куб. метра газ, са произведени от американската компания „Чениър” и са по договор за внос за второто тримесечие на годината. През третото тримесечие фирмата Колмар ще достави приблизително 50 млн. куб. метра втечнен природен газ, произведени от „Бритиш Петролиум”, обясни в петък Петкова.

Тя не уточни каква е цената на газа, който се внася от „Колмар“, но заяви, че тя е по-ниска от тази на „Газпром“. Тя определи вноса на втечнен газ от САЩ, а по-късно и от Великобритания, като сериозна крачка напред към либерализацията на пазара на природен газ в България.

„Следим внимателно динамиката на пазара на природен газ и установихме, че можем да внесем по-евтин газ от руския“, каза Николай Павлов, изпълнителен директор на „Булгаргаз“. „Проведохме открит и прозрачен търг, съобразен с техническите ни възможности за внос. Получихме три оферти, и трите с по-ниска цена от сега купуваните. Чрез тях осигурихме приблизително 144 млн. куб. метра, които сега се нагнетяват в хранилището в Чирен. От новата доставна цена българският потребител ще усети през следващата зима“, каза Павлов.








Гласувай:
9



1. kolevn38 - Изгледайте внимателно клиповете и ще разберете защо Газпром снижиха 20% цената на прирония газ.
01.06.2019 16:32
Така ще си обясните защо е ок за Европа и България да внасят американски втечнен газ, а и не само американски. Това е краят на руският шантаж, свързан с доставките на газ в Европа. Това е едно от обясненията за инициираните от защитниците на руските интереси в България протести, свързани с добива на шистов газ у нас.
цитирай
2. getmans1 - Здравей ДедоКолев, значи тя раб...
01.06.2019 17:05
Здравей ДедоКолев, значи тя работата била вече опечена.
Аз от месец съм 100 процентов и много зает селянин и пропускам някои новинки ... но преди седмица подочух нещо Борисов да се хвали, че Ил. Василев му се обадил и го поздравил. Вечерта разбрах, било във връзка с изграждането на новата връзка с Гърчия... значи работата с пилотните пробни доставки била вече опечена ... сега някои наши „другарчета„ тук в блога ще припикаят ... газ.

АХАХАХАХАХ ... винаги ми е кеф кога майкопродавци ревЪт.
цитирай
3. kolevn38 - Гети, колкото повече доставчици - толкова по-добре за потребителите,
01.06.2019 17:41
когато е само един, резултатът винаги е ясен - високи цени и безобразия. А когато единствен доставчик е путинова Русия, гадостите са винаги на квадрат:)
цитирай
4. krumbelosvet - Аз съм майкопродавец.
01.06.2019 18:47
Но понеже през проклетите 45 години не успях да продам майка си, тя си умря у дома.
Сега имам съседи циганчета в провинцията, чиято майка се продава в Италия. Имам и жена на племенник, която се продаде в Испания, но по-почтено - миячка на съдове. А имаше диплома за работа с проблемни деца... Двама племенници се продадоха в Англия, а жените и децата им са си тука. Сигур са щастливи...
А СЕБЕСТОЙНОСТТА на шистовия газ, особено с танкерния превоз, нагнетяване и "разгнетяване", НЕ МОЖЕ да е по-ниска от газа течащ по тръбопроводите. Продавачът на шиста си прави сметката - малко дъмпинг, пробив на руските доставки, и после цената... като от американските ТЕЦ Марица-изток. Само че тия ТЕЦ-ове аз не ги проддох, щото само майки продавам.
Живи и здрави драги янковлюбени.
цитирай
5. krumbelosvet - Драги колевн38,
01.06.2019 19:06
имате ли случайно карти на шистовите находища в САЩ? Би било интересно.
цитирай
6. kolevn38 - Та вие продадохте цялата държава на Русия и след това на червените капиталисти бе, смешник жалък.
01.06.2019 20:54
krumbelosvet написа:
Но понеже през проклетите 45 години не успях да продам майка си, тя си умря у дома.
Сега имам съседи циганчета в провинцията, чиято майка се продава в Италия. Имам и жена на племенник, която се продаде в Испания, но по-почтено - миячка на съдове. А имаше диплома за работа с проблемни деца... Двама племенници се продадоха в Англия, а жените и децата им са си тука. Сигур са щастливи...
А СЕБЕСТОЙНОСТТА на шихтовия газ, особено с танкерния превоз, нагнетяване и "разгнетяване", НЕ МОЖЕ да е по-ниска от газа течащ по тръбопроводите. Продавачът на шихта си прави сметката - малко дъмпинг, пробив на руските доставки, и после цената... като от американските ТЕЦ Марица-изток. Само че тия ТЕЦ-ове аз не ги проддох, щото само майки продавам.
Живи и здрави драги янковлюбени.

цитирай
7. kolevn38 - Не се притеснявай, хамериката ще загине от добива на шистов газ, няма се наложи Путкин да праща ракетите:)
01.06.2019 20:54
krumbelosvet написа:
имате ли случайно карти на шихтовите находища в САЩ? Би било интересно.

цитирай
8. getmans1 - . . . За сведение на БЕЛОСВЕТЛИЯ С ...
01.06.2019 21:58
... За сведение на БЕЛОСВЕТЛИЯ С ЧЕРБЕНИЯ ЗАДНИК /защото си точно това / ... Матушката ти Русия също разработва шистите ... въпроса е технологията и нейната прецизност ... иначе лошо. ДЕДО КОЛЕВ ПРЕДИ ВРЕМЕ БЕШЕ ПУСНАЛ ПОСТИГ ЗАОТРОВЕНИТЕ РАЙОНИ И ГРАДОВЕ В РУСИЯ.




krumbelosvet написа:
имате ли случайно карти на шихтовите находища в САЩ? Би било интересно.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085334
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031