Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 29.06.2019 19:25
Грузия
Елемент, вписан през 2013 г. в Представителната листа на нематериално културно наследство на човечеството
© Ministry of Culture and Monument Protection of Georgia, 2012
Традиционното Грузинско производство на вино в глинени съдове, заровени в земята- квеври, се практикува в цяла Грузия, особено в селските райони където се отглеждат изключително разнообразни сортове грозде. „Квеври” е яйцевиден керамични съд, използван за правене, съхранение и стареене на виното. Опитът и знанията за производство на вино по този метод се предават в семействата, между съседи, приятели и роднини, включени в общата дейност по прибиране на гроздето и правене на виното.
Виното играе важна роля в ежедневието на хората, в честванията на светски и религиозни събития. Традицията за производство на вино определя начина на живот на местните общности и представлява неразделна част от тяхната културна идентичност и наследство. Думите вино и лозя често присъстват в грузинските устни предания и песни.
Julia Utiasheva - талант и въображение
Поздрави от слънчева Грузия и страхотния...
ЙОНКО МЕРМЕРСКИ: В САЩ МИГРАНТИ СЕ НАСТА...
Какво я чака България, ако Путин победи ...