Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2020 10:39 - Путинофили реват над кокалите на иранския Калтенбрунер
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1519 Коментари: 13 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Според путинската доктрина, ако си сторил зло на САЩ вече имаш билет за Рая     image

Ген. Солеймани

07JAN2020  

Васил Данов

Трети ден български путинофили и съветски сталинисти реват като закъсали линейки за Касем Солеймани  – най-зловещият главорез, стратег на ислямския тероризъм, едновременен шеф на иранските Гестапо и SS.
Сюлеймани е реорганизирал почти разбитата армия на сирийския президент Башар Асад, която с руска помощ и с химически оръжия си върна контрола над значителна част от изтребената и разрушена Сирия.
Сюлеймани е ключова фигура в усилването на „Хизбула”, в създаването и подкрепата за какви ли не паравоенни организации на шиитските бандити в Близкия Изток. Смятан е за 

най-способният, най-жестокият и най-ефективният генерал

 на теократичния режим в Иран.

Според американските съюзници (нашите съюзници, на Република България), Сюлеймани е отговорен за смъртта на стотици американски войници в Близкия Изток. Следователно иранският есесовец е легитимна, законна цел по време на поредната си терористична операция в Ирак. Ако имате други аргументи, моля, споделете ги.

Защо в България и в SSSR/РФ реват толкова силно

за ислямския генерал? Кому от нас е направил нещо добро? Не, на никого в Европа не е помогнал. Но е сторил ЗЛО на САЩ. Което според путинистката доктрина вече е билет за рая. За онзи рай, в който се канят да отидат водачите на трите национал-социалистически райха (два от които са забулени с чалми) от оста Москва-Техеран-Анкара. Оста, която само българските левичари и десните съветски путинисти се правят, че не съществува.

image

Ернст Калтенбрунер

Съзирам директна генетична и идейна връзка между отишлия при Аллах Касем Солеймани и обесения в Нюрнберг началник на имперското управление по безопасност Reichssicherheitshauptamt (РСХА), обергрупен-фюрер от SS и един от главните военни престъпници на Третия райх Ернст Калтенбрунер.
Самата SS е смятана за преторианска гвардия на Хитлер. Както „Ал-Кудс” в Иран. SS се разграничава от армията и от другите членове на партията чрез изграждане на специфична йерархия, униформи, знаци и символи. Освен основополагащите възгледи на Националсоциалистическата германска работническа партия (НСДАП) идеологията на SS включва цялостния духовно-политически мироглед на „арийския” воин. 
Калтенбрунер прави бърза кариера в Гестапо, доизгражда и контролира концентрационните лагери, развива внушителна разузнавателна мрежа в Австрия, заедно с Гьобелс, Химлер и Хайдрих взима решението

да бъдат обгазени всички евреи,

които не са в състояние да упражняват тежък физически труд. 
Дори аятолахът Химлер се страхува от него. Висок 194 см, с набраздено от дълбоки белези лице, Калтенбрунер е страшен и с нестабилния си нрав. Участва в разработването на операция „Дълъг скок”, с която Хитлер се опитва да убие Сталин, Чърчил и Рузвелт. 
Калтенбрунер е най-високопоставеният офицер от SS, изправен пред трибунала в Нюрнберг. Признат е за виновен за военни престъпления и престъпления срещу човечността. Обесен е на 16 октомври 1946 г. Тялото му заедно с останките на други девет нацисти е кремирано в Мюнхен и пепелта е разпръсната в приток на река Изар.
Та ако на някого в скъпата ни татковина му е мъчно за иранския Калтенбрунер, би могъл да предложи 52 цели на американските ракети (по възможност частни имоти), за да избави от неизбежното възмездие така любимия си ислямски райх.




Гласувай:
4



1. 1997 - Демократична Америка съди в Нюрнберг
07.01.2020 10:49
Империята убива без съд
Нещо за Международно право, чувал ли си? Демокрация без право е Империя и своевластие
цитирай
2. kolevn38 - Терористите се избиват на място, дори без съд и присъда.
07.01.2020 11:32
1997 написа:
Империята убива без съд
Нещо за Международно право, чувал ли си? Демокрация без право е Империя и своевластие


А атентатът в Сарафово? Да им се помолим повече да не правят така, а?
цитирай
3. 1997 - Твърдиш ли, че САЩ са се ангажирали с убийството на Сюлеймани заради атентата в Сарафово, а не заради иракския петрол?
07.01.2020 12:27
kolevn38 написа:

А атентатът в Сарафово? Да им се помолим повече да не правят така, а?

Уважаващата законите страна щеше да напусне Ирак, щом не я искат. Империята не е такава.
цитирай
4. get - До 3. 1997 - За Червеното-чучело ... коментари в руските СМИ ?
07.01.2020 13:25
1997 написа:
kolevn38 написа:

А атентатът в Сарафово? Да им се помолим повече да не правят така, а?

Уважаващата законите страна щеше да напусне Ирак, щом не я искат. Империята не е такава.

Цитат(и):
1.
"Сулеймани приписывается разработка военных планов Ирана и руководство ее специальными операциями в Ираке и Сирии. Он также сотрудничал с российскими силовиками."

"Согласно данным торгов Лондонской межконтинентальной биржи ICE, стоимость фьючерса на нефть марки Brent увеличилась на 2,76% — до 68,09 долларов за баррель, а фьючерсы на нефть марки WTI подорожали на 2,75% до 62,86 долларов за баррель.
Агентство Bloomberg объясняет рост цен на нефть гибелью командующего силами специального назначения «Аль-Кудс» Корпуса стражей исламской революции Ирана генерала Касема Сулеймани."
2.
По словам советника по международным делам руководителя Исламской Республики Иран Али Акбар Велаяти:
"Сулеймани был ключевой фигурой в нашем двустороннем партнерстве с Россией и относился с большим уважением к президенту РФ Владимиру Путину, с которым у него была тесная связь"
"генерала Сулеймани являлся ключевой фигурой в сотрудничестве с Россией. Если бы не мужество, проявленное командующим силами "Аль-Кудс" в самые ответственные моменты, то в Дамаске пришли бы к власти экстремисты-салафиты".
3.
"После начала гражданской войны в Сирии в 2011 году Сулеймани приказал некоторым из иракских ополченцев защищать правительство Асада. Считается, что будучи в Москве в 2015 году, влиятельный генерал убедил Владимира Путина начать наступление на антиправительственные силы в Сирии. Это вмешательство стало одним из важнейших событий в новейшей истории российской политики, так как прежде Россия никогда не участвовала напрямую в военных действиях на территории арабских стран."

Единствено факти без коментари: ДО КАКВО ДОВЕДЕ СМЪРТТА на генерала от ислямската, иранска, "революционна" гвардия?
цитирай
5. 1997 - Безумни и деца стрелят ей така, в случая по "чучело". Натам води мисълта.
07.01.2020 13:42
get написа:
До 3. 1997 - За Червеното-чучело ...

А сега за нравите при краварите
"Шофьор стреля по деца, замеряли го със снежни топки. Американецът успял да рани две от децата"
Прочети още на: https://www.dnes/usa/2020/01/07/shofior-strelia-po-deca-zameriali-go-sys-snejni-topki.435108

Интересен е и коментар № 4
цитирай
6. анонимен - В блога има само нсяколко путински ...
07.01.2020 15:24
В блога има само нсяколко путински кърлежа, ама вдигат мръсотия оттук до Камчатка.
Удряй ги по мръсните тикви.-
цитирай
7. 1997 - нещо лично
07.01.2020 15:53
putinopitek написа:
В блога има само нсяколко путински кърлежа, ама вдигат мръсотия оттук до Камчатка.
Удряй ги по мръсните тикви.-

Този ник е по- адекватен. Има ирония, има подтекст. Малко ме смущава, че първият постинг е в Тя и той, но и това е с шарм- все пак това е рубрика за любовта, включително и към Путин.
Честито нов ник и дано си по- умен като putinopitek
цитирай
8. 1997 - Неадекватното престъпване на международното право от страна не Империята не е новина
07.01.2020 16:11
Справедливо е да получат пропорционален отговор.
цитирай
9. planinitenabulgaria - Такива събития разкриват задачите на разните присъстници в глобалните мрежи.
07.01.2020 18:42
Сред изкоментиалите се под постинга има един такъв...
цитирай
10. vencivaleri1951 - Гет, много е спорно
07.01.2020 19:47
кой ще бъде на плюс от убийството на генерала-САЩ или Русия. Сам говориш за тренда на петрола. Тепърва ще се движи още нагоре. Руснаците не бяха във възторг от Иран в Сирия-Путин има сериозни интереси в Израел, а и не иска да дели влияние в Сирия. Путин се "прегръща " и с генерал Борисов, това не значи нищо. Ти си паметлив, а и бърз с пръстетата по клавиатурата. Потърси стари течения на пресата и виж какво пишеха американците за СААДАМ Хюсеин по време на първата криза между САЩ и Иран. Проектът за ядрената политика на Иран е на янките-докато национализираха петрола и дистрибуцията му. После в Кемп Дейвид приятел беше СААДАМ-стана сатрап когато и той национализира петрола. Кадафи поварва в гаранцията на янките и се отказа от ядрената си програма, но днес и него го няма и Либия я няма. Има само петрол и за него е борбата.
Путин също бе приятел, докато не фалира Юкос и на практика го одържави. Веднага стана диктатор и най -черният лидер на планетата , защото освен въглеводороди и каквото още се сетиш има и достатъчня военна мощ да заличи от лицето на Земята всеки агресор срещу му.
Откровено казаноне знам повече от това което съм прочел за иранския генерал-не се наемам както да подкрепя атентата срещу му, така и да го осъдя. Едно е сигурно-Фамилията на Тръмп, Помпео и шефът на Пентагона ще живеят във вечен страх до края на живота си.
От друга страна си спомням почти индентичното ликвидиране на генерал Дудаев от руснаците. Западът реагира далеч на по високи дицибели отколкото руснаците например. Бих казал, че руснаците реагират критично защото Близкия Изток им се поднася на тепсия. Анките освен традиционният си съюзник Саудитите и още един два султанати силно не са желани в района. Едно е сигурно, руснаците ще продадът много оръжие в района. най лошото за нас обаче е , че Европа ще страда

get написа:
1997 написа:
kolevn38 написа:

А атентатът в Сарафово? Да им се помолим повече да не правят така, а?

Уважаващата законите страна щеше да напусне Ирак, щом не я искат. Империята не е такава.

Цитат(и):
1.
"Сулеймани приписывается разработка военных планов Ирана и руководство ее специальными операциями в Ираке и Сирии. Он также сотрудничал с российскими силовиками."
ПП Колев ЧНГ Добре дошъл отново
"Согласно данным торгов Лондонской межконтинентальной биржи ICE, стоимость фьючерса на нефть марки Brent увеличилась на 2,76% — до 68,09 долларов за баррель, а фьючерсы на нефть марки WTI подорожали на 2,75% до 62,86 долларов за баррель.
Агентство Bloomberg объясняет рост цен на нефть гибелью командующего силами специального назначения «Аль-Кудс» Корпуса стражей исламской революции Ирана генерала Касема Сулеймани."
2.
По словам советника по международным делам руководителя Исламской Республики Иран Али Акбар Велаяти:
"Сулеймани был ключевой фигурой в нашем двустороннем партнерстве с Россией и относился с большим уважением к президенту РФ Владимиру Путину, с которым у него была тесная связь"
"генерала Сулеймани являлся ключевой фигурой в сотрудничестве с Россией. Если бы не мужество, проявленное командующим силами "Аль-Кудс" в самые ответственные моменты, то в Дамаске пришли бы к власти экстремисты-салафиты".
3.
"После начала гражданской войны в Сирии в 2011 году Сулеймани приказал некоторым из иракских ополченцев защищать правительство Асада. Считается, что будучи в Москве в 2015 году, влиятельный генерал убедил Владимира Путина начать наступление на антиправительственные силы в Сирии. Это вмешательство стало одним из важнейших событий в новейшей истории российской политики, так как прежде Россия никогда не участвовала напрямую в военных действиях на территории арабских стран."

Единствено факти без коментари: ДО КАКВО ДОВЕДЕ СМЪРТТА на генерала от ислямската, иранска, "революционна" гвардия?
цитирай
11. get - До 10. vencivaleri1951 - Какво е спорно? Че хегемонията е НА ТОЗИ КОЙТО ДЪРЖИ ПЕТРОЛА ЛИ?
08.01.2020 13:04
vencivaleri1951 написа:
Гет, много е спорно кой ще бъде на плюс от убийството на генерала- САЩ или Русия. Сам говориш за тренда на петрола. Тепърва ще се движи още нагоре. Руснаците не бяха във възторг от Иран в Сирия-Путин има сериозни интереси в Израел, а и не иска да дели влияние в Сирия.


ШЕСТЕДСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ БВП НА РУСИЯ се формира от добив и износ на въглеводороди!
Без тях - икономиката на Русия, става сравнима с тази на Унгария?

А инак "любовта необяснима" между генерал Сулеймани и президент Путин - следва да я разглеждаме през призмата: вахабити >><< салафити? ... или ако щеш между шиити и сунити?
Тъй като религията е ОСНОВНО ОПРЕДЕЛЯЩ и сериозен фактор - Какъвто е ИСЛЯМА в арабския свят?


цитирай
12. vencivaleri1951 - Гет, без да цитираш си като милиционер без палка и карта ...
08.01.2020 14:21
През 2018 г Унгария отчете към 140 млрд зелени брутен продукт.
Русия има около трилион и половина долара бруто преди
Корелация, а с нея достига над 2,5трилиона. Изказваш се неподготвен, но км,,убедително,,:) Брутният продукт сам по себе си не значи нищо.
Апартаментът ти например във Варна ако е същият , преди 30 години да кажем е струвал 20000 долара по банков курс, то днес струва 250000долара, а ако е в морски курорт в Щатите струва 2 млн. Тоест за едно и също нещо един път прибавяме към БВП 20 хиляди, втори път 200 хиляди, трети случай 2 млн долари.
А стоката една и съща.

Иначе по темата. С движенията си Тръмп ме кара да се питам, дали няма нещо истина е твърденията на опонентите му, че работи за руснаците.
get написа:
vencivaleri1951 написа:
Гет, много е спорно кой ще бъде на плюс от убийството на генерала- САЩ или Русия. Сам говориш за тренда на петрола. Тепърва ще се движи още нагоре. Руснаците не бяха във възторг от Иран в Сирия-Путин има сериозни интереси в Израел, а и не иска да дели влияние в Сирия.


ШЕСТЕДСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ БВП НА РУСИЯ се формира от добив и износ на въглеводороди!
Без тях - икономиката на Русия, става сравнима с тази на Унгария?

А инак "любовта необяснима" между генерал Сулеймани и президент Путин - следва да я разглеждаме през призмата: вахабити >><< салафити? ... или ако щеш между шиити и сунити?
Тъй като религията е ОСНОВНО ОПРЕДЕЛЯЩ и сериозен фактор - Какъвто е ИСЛЯМА в арабския свят?



цитирай
13. get - @ vencivaleri1951 - Гет, без да цитираш си като милиц...
09.01.2020 18:10
vencivaleri1951 написа:
Гет, без да цитираш си като милиционер без палка и карта ...
Изказваш се неподготвен, но км,,убедително,,:) Брутният продукт сам по себе си не значи нищо.


ШЕСТЕДСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ БВП НА РУСИЯ се формира от добив и износ на въглеводороди!
Без тях - икономиката на Русия, става сравнима с тази на Унгария?

А инак "любовта необяснима" между генерал Сулеймани и президент Путин - следва да я разглеждаме през призмата: вахабити >><< салафити? ... или ако щеш между шиити и сунити?
Тъй като религията е ОСНОВНО ОПРЕДЕЛЯЩ и сериозен фактор - Какъвто е ИСЛЯМА в арабския свят?

[/quote]

Ами да погледни тогава ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА НА РУСИЯ - като донякъде си прав че: БВП не дава точна картина за състоянието на една икономика ?
В този случай да се обърнем към СТАТИСТИКАТА(Руска ?) за ЕКСПОРТНАТА ПОЛИТИКА НА СЪЩАТА?
За годините 2016 и 2017 четем - Цитат?
" ... доля топлива и энергетики в РОССИЙСКОМ ЭКСПОРТЕ (Е ? д.м.) ... 62,9 % в 2015 г., 63,2 % в 2017 г."
Четем и това в/у което ти стъпваш, "опровергавайки ме" :))
vencivaleri1951 написа:
Брутният продукт сам по себе си не значи нищо.

... Защото разбирате ли БВП на Русия се формирал и от други производства ... Като забележи те са - Цитат?
"Россия является один из лидеров в оборонной промышленности, атомной отрасли и в целом энергетике, сельском хозяйстве, металлургии, авиа- и вертолётостроении, ракетостроении и космической отрасли, двигателестроении, ИТ-секторе и так далее."

Та ще си позволя ЗАКЛЮЧАВАЙКИ ДА ОБОБЩЯ?
- Просто ЦЕЛИЯТ СВЯТ СЕ НАКЪСВА ДА КУПУВА "конкурентноспособната им продукция" от изброените отрасли - Нали?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4084615
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031