Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.04.2020 06:54 - РУСИЯ Е ИЗПРАВЕНА ПРЕД КАТАСТРОФА
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 426 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.04.2020 07:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                           ПАК НАРИТАХА ПУТИН





                                   image

 

Русия е готова да преговаря за нова сделка относно обемите петрол на световния пазар във формат, известен като ОПЕК+. Старата изтича във вторник, а Саудитска Арабия и няколко други страни обявиха, че са готови да залеят пазара с евтин петрол в безпрецедентна битка за запазване на стари и спечелване на нови дялове.

 

Но това беше преди избухването на пандемията и овладяването срива на цените по този начин в момента изглежда безсмислено, тъй като пазарът се движи от съвсем друга логика - шокиращото свиване на търсенето заради почти спрелите икономики. В момента сорт Brent се предлага под $25 за барел, а анализатори казват за агенции като "Ройтерс" и "Блумбърг", че не изключват цени около $10!

 

За Русия това е неприемливо и крайно недостатъчно, тъй като бюджетът е балансиран при цена поне $40 за барел. Работата е там, че 40 % от руския бюджет идват точно от износа на петрол. В Москва зам.-министърът на енергетиката Павел Сорокин каза тази седмица, че страната има все пак някакви валутни буфери и ще се възползва от девалвация на рублата, но при цена от $25 в продължение на 2-3 години ще има сериозни проблеми и недоволство у населението.

 

 

Според Кремъл точно сега е по-важно от всякога да се възстановят отношенията със САЩ. Москва ще предприеме всичко необходимо в тази посока. Но "Уолстрийт джърнъл" твърди, че в ценовата война Вашингтон е по-близо до своя верен съюзник Саудитска Арабия. Още през тази седмица американците могат да се намесят и да постигнат стабилни ниски, но не прекалено ниски цени. Американските петролни компании преговарят вече с колегите си в Близкия изток, за да не съсипе поевтиняването печалбите им.

 

"Ройтерс" твърди, че Доналд Тръмп ще назначи като специален представител на САЩ в Саудитска Арабия по въпросите на енергетиката Виктория Коутс, един от най-дълго задържалите се съветници на президента по въпросите на националната сигурност - в случая, за Близкия изток и Северна Африка.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190709
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575