Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2020 13:54 - Голата истина без маска и без грим
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1100 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
"Забранената", цензурирана и най-много коментирана снимка на ранен комунистически символ на РСФР (Руска съветска федеративна република), в която бе „баннат“ „фашисткия“ символ. Всъщност тя изобразява заедно символите на две еднакво престъпни и човеконенавистни идеологии - комунизма и националсоциализма. Проблемът е, че само нацизмът и фашизмът са признати за престъпни, но не и комунизмът, въпреки че престъпленията на комунизма против човечеството са несъизмеримо по-големи, сравнени с престъпленията на нацизма и фашизма. Цензорите вероятно са се уплашили, че този символ разкрива общия корен и близко родство на двете престъпни идеологии – нещо, което е документирано отдавна. Но в примитивното посткомунистическо съзнание митичната противоположност на комунизма и нацизма все още не е преодоляна. Всъщност те са радикални тоталитарни леви идеологии за постигане на световно господство чрез насилствено унищожение на всеки несъгласен. Разликата е, че едната е расово, а другата класово нетърпима. Но целите са им общи - създаване на принципно нов роботизиран и дехуманизиран човек, подчинен на всесилната държава.
Въпросът, който поставя този бан е:
Може ли да изкореним човеконенавистните идеи като цензурираме техните символи, или с това постигаме точно обратен ефект? Това беше и въпрос, поставен и в моята монография за действителния смисъл на левичарската (външно либерална!) неомарксистка идеология, наречена „политическа коректност“. Според мене това съвсем не е благовидна идеология за изкореняване на омразата, а много коварна антидемократична идеология, която репресира с "мека сила" и нивелира мислите на хората с цел постигане целите на комунизма, но с други, по-интелигентни от физическата и психическа репресия средства.
Целта е поставена още през 30-те години на ХХ век от Грамши - постигане първо на културна, преди политическата хегемония (завземането на държавата от „пролетариата“). Формално тя се бори за всъщност ново издание на социалистически познатия ни новоезик, борейки се уж с „езика на омразата“.
Всъщност ефектът е точно обратен – вместо ликвидиране на „езика на омразата“ – мултиплициране и то не само на езика, а на самата омраза! Всъщност това е интимната им цел – да унищожат „противоположната“ „буржоазна култура“ като я лишат от нейните духовни топоси, ако те носят съмнение за наличие на „омраза“.
За целта служат и фабрикуваните от неомарксистките идеолози нови политически малцинства – вече не само на класова, но и на расова, национална, етническа, конфесионална, възрастова, сексуална и пр. основа. За тази цел те започнаха идеологическа и лингвистична война с „капитализма“, използвайки като знаме защита на правата на фабрикуваните политически малцинства и противопоставяйки ги едни на други – работещи на безработни, „бели“ на „черни“, християни на мюсюлмани, католици на протестанти и православни, атеисти на вярващи, граждани на селяни, етнически малцинства на националното мнозинство, коренно население на емигранти и бежанци, жени на мъже, хетеросексуални на хомосексуални и пр.
Това е целта им – разпарчатосване на цивилизованото общество и превръщането му във варварско стълпотворение, в което всеки воюва с всеки за „повече права“. Това е комунизъм, само че с обратен знак. Той унищожава „буржоазната“ толерантност, наричайки я „репресивна“, защото не позволявала на бунтуващите се малцинства да унищожат както толерантността, така и толерантните . Наричат едномерен човека на капитализма, а не виждат, че създават не едномерен човек, а дехуманизиран робот.
Затова и тази коварна идеология постигна точно обратното на това, което външно прокламира. Вместо да унищожи „езика на омразата", тя го възроди. И резултатите ги виждаме навсякъде днес. Вместо да изкорени нацизма (но не и комунизма!), тя фактически го насърчи със своята крайност и левичарска ярост.
Тази „политическа коректност“ е неморална и репресивна, защото цензурира фактически не омразата, а истината.
ММомчил Дойчев



Гласувай:
7



1. get - От интервю с Пациента на съветските ...
13.05.2020 20:00
От интервю с Пациента на съветските „психушки”, дисидента Владимир Буковски – обяснил същото?

ГЕЙОВЕ И ФЕМИНИСТКИ ПРЕВЗЕХА ВЛАСТТА. ЗАПОЧНА НОВА ОРУЕЛСКА ЕПОХА
Зад маската на политическата коректност се крие по-злобната версия на марксизма, казва дисидентът – интервю от 26 Септември 2009 г.

(…)
Кога се появи ПОЛИТИЧЕСКАТА КОРЕКТНОСТ?
Като международно явление това се случи в началото на 90-те години. Като движение тя съществуваше и преди.
Моята първа среща с това явление беше, докато работех в Станфордския университет през 1983-84 година.
Прибирах се в лабораторията си, а отсреща по стълбите слизаха две момичета. Отворих вратата и я задържах да минат, както бих направил пред всеки – мъж, жена, стар или млад. Те ме погледнаха с презрение и ми казаха: „МЪЖКО ШОВИНИСТИЧНО ПРАСЕ“. Учудих се много и не разбрах за какво става въпрос. Влезнах в лабораторията, разказах на хората там, а те започнаха да се смеят: „Това са хора от близкия университет „Бъркли“ – ми казаха.
Там се раждат всички ЛЯВОРАДИКАЛНИ ИДЕИ И ДВИЖЕНИЯ.
От „Бъркли“ тръгна философията на студентската революция от 60-те години. Сега има някакво ново движение на феминистките, които смятат, че ние, мъжете, ги потискаме, като се държим с тях като с жени“.
После разбрах, че според КОНЦЕПЦИЯТА НА ФЕМИНИСТКИТЕ, жената е СОЦИАЛНА КОНСТРУКЦИЯ. Те са убедени, че ако всички мъже се държат с жените като с мъже, жените също няма да са жени, а мъже. Тоест, нашето поведение към тях ги прави жени. (…)
И колкото и да е странно, в този водещ университет на САЩ в края на 20-и век беше извършен следният експеримент (не знам кой им е позволил): взимали бебета от нулева възраст и ги отглеждали и възпитавали по еднакъв начин, независимо от пола им. Същата храна, игри, дрехи. Този опит, разбира се, не довел до позитивни резултати. На момченцата нищо не им паднало, а на момиченцата нищо не им пораснало. Както момчетата ги привличало оръжието, а момичетата – куклите, така си и останало.
Но това не спря тези жени, а напротив – още повече ги увлече да си мислят, че нашето поведение към тях като към жени, този стереотип, ги прави такива, каквито са, а именно – жертви на всичко мъжко.
Тази концепция, възникнала в недрата на университета в Бъркли, потресаващо бързо се разпространи по цял свят. Приятелите ми от Станфордската лаборатория можеха и да се смеят през 1984 година, но буквално след 10 години тази безумна концепция, която няма никакво основание, стана доминираща в цял свят. Във всички университети бяха открити отдели за ДЖЕНДЪР изследвания. (…)
Според мен междуполовите отношения съществуват от милиони години и нищо ново не се случва там, но тези псевдонауки се разплодиха ужасно много и започнаха да изследват нашите мъжки грехове - ние не гледаме както трябва жените, не се държим добре с тях и т.н.
И нещата започнаха да наподобяват Оруел – не трябва да ги наричаме „мис“ и „мисис“, защото с това определяме съпружеския им статус. Появи се невероятното за английския език „miz“. Не трябвало да се казва „history” (история), защото това било „his story” (негова история). Новите езиковеди започнаха да се чудят как да нарекат жените, защото в думата „woman” (жена) се съдържа думата „man” (мъж). Измислиха някакви нови думи и ако не ги наричаш така, те обявяват за мъжка шовинистична свиня. Стигна се до абсурдното пренаписване на Библията, в която Бог е жена.(…)”

цитирай
2. planinitenabulgaria - Много смислеа статия.
14.05.2020 22:06
Като да е писана да обясни действията на натовския геерал и наш президент, за делата му, та дори и за днешата простащина, пак според мен идваща от презединтсвото. Колкото по-напредва процесът на опростачването а хората, толкоз повече опродтачните ще вярват а тази идеология.
Дано авторът напише и статия за най- голямата лъжа на света - за причините и последствията от ВСВ. В тази област се лъже не по-малко.
цитирай
3. get - До 2. planinitenabulgaria - Силно уважаеми от мен доктор Иванов, а и вие г-н Колев, дължа допълвайки да отбележа следното?!
15.05.2020 09:58
planinitenabulgaria написа:
Като да е писана да обясни действията на натовския геерал и наш президент, за делата му, та дори и за днешата простащина, пак според мен идваща от презединтсвото. Колкото по-напредва процесът на опростачването а хората, толкоз повече опродтачните ще вярват а тази идеология.
Дано авторът напише и статия за най- голямата лъжа на света - за причините и последствията от ВСВ. В тази област се лъже не по-малко.


- Ако ви се случи на Вас или Автора на по-горният пост, да се посетите Цариград(още и Истанбул) да отидете на площад "Тексим".
На същият има издигнат един ПАМЕТНИК В ЧЕСТ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ И РУСИЯ?!
- Знаете ли по какъв повод и с какво са искали да ознаменуват, чрез ТОЗИ ПАМЕТНИК - благодарните турци?!

Също така ТОЗИ ПАМЕТНИК - ИМА ПРЯКО ОТНОШЕНИЕ ... и към приложената илюстрация СВАСТИКА-РСФСР? ... носена и като наръкавен знак ... от ЧЕРВЕНАТА КОННИЦА, съставена предимно от башкири-интербригадисти участвали в ...?... знаете ли през кои години?! В ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ТУРЦИЯ от МЕЖДУНАРОДНИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ - ОКУПИРАЛИ СЪЩАТА ?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085011
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031