Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2021 09:43 - Предателството на Байдън
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1613 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.09.2021 09:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Предателството на Байдън

От  Майкъл Шримптън  - 29 август 2021 г.

image

Последствия от бомбардировки на летище Кабул

Цената за изтеглянето на американските сили вече стана ясна - талибаните ясно поискаха от САЩ данни за онези афганистански държави, които сътрудничиха на силите на НАТО. Администрацията не отрича, че са разговаряли с талибаните. Наясно съм, че една фракция в талибаните отвори канал към Пентагона в началото на миналата седмица. Проблемът при преговорите с терористи е, че трябва да направите отстъпки.

Съзнавайки, че са направили грешка, изглежда, че режимът на Байдън е взел пресметливо решение да изведе американците с помощта на талибаните и да продаде онези, които са помогнали на Запада надолу по реката. Увреждането на репутацията на Америка е сериозно. НАТО беше фатално компрометирано от поражението на мисията си в Афганистан.

Въпреки че режимът продължава да говори за неправомерната сделка на президента Тръмп с талибаните, това, което те не споменават, е, че са премахнали комплекта за самозащита от хеликоптерите на афганистанските военновъздушни сили, заедно с изпълнителите, за да го поддържат. Не помня това да е част от сделката на Тръмп.

Също така е ясно, че режимът е бил наясно, когато са взели решението да се изтеглят, че на афганистанската национална армия не се плаща ! Как при тези обстоятелства щяха да се противопоставят на талибаните? Тези момчета не вземат затворници. За местните хора борбата с тях не представляваше немалък риск.

Както беше предсказано, талибаните вече започнаха отмъщения. Те не са хора, с които можем да правим бизнес, независимо от фракцията. Те няма да зачитат правата на човека, нито ще провеждат избори, дори избори в стил Пенсилвания, където резултатът се определя предварително. Те също не играят крикет.

Сделката напомня за тази, постигната от президента Никсън със северно -виетнамците в Париж. Байдън може би би искал да си спомни какво се е случило с неговия предшественик, който, за разлика от него, беше избран за президент. Скоро ЦРУ се погрижи за него.

Няма смисъл републиканците да заплашват с импийчмънт на Байдън. Те нямат гласовете и импийчмънтът би бил мъртъв при пристигането си. По -добре би било да се концентрират върху завземането на контрола и над двете къщи през 22 -та, след което биха могли да обмислят импийчмънт.

Бомбардировката

Самоубийственият атентат на ISIS-K на летище Кабул беше предвидим. Беше ясно, че някой ще се опита да спре въздушните превози, или фракция на талибаните, ИДИЛ или Ал Кайда. Освен всичко друго хиляди ислямски лудници са освободени от афганистанските затвори - това е дори по -лошо от Калифорния. (Имам предвид разбира се условното освобождаване на убиеца Сирхан Сирхан.)

Байдън никога нямаше да удължи въздушния транспорт, но Великобритания можеше и трябваше. RAF има разумен капацитет за въздушни превози и би могъл да се използва граждански самолет. Решението на Борис Джонсън след бомбардировката да ограничи въздушния транспорт е срамно.

За съжаление САЩ загубиха много добри млади хора. Ще трябва да бъдат зададени сериозни въпроси относно сигурността на периметъра. Атентаторите -самоубийци бяха очевидна заплаха. Отговорът на Байдън беше предсказуемо слаб. Отстраняването на няколко младши командири на ИДИЛ, които или не може да са участвали в планирането на атаката, едва ли беше съизмерим отговор.

Пресконференцията

Изпълнението на Байдън беше толкова лошо, че дори някои членове на кабинета тук мислеха, че той е станал гага. Или те, или служителите незабавно информираха медиите. След това тези доклади бяха взети от Washington Post , който от своя страна се чете от онези членове на режима, които могат да четат.

Съобщава се, че Байдън е раздразнен, но не е нужно. Когнитивният дефицит, забележителен дори по стандартите на демократите, без намерение за обида, е налице за всички. Четенето на инструкциите на кого да се обадите беше безценно! Сега той е фигура на забавление и демократите със сигурност ще докоснат 25 -тата поправка.

Отговорът на Великобритания

imageНевил Чембърлейн

Въпреки че може да се изключи отговор от режима на Байдън, няма нищо, което да попречи на Обединеното кралство да нападне Тери Талибан. Докато Борис Джонсън се придържа към политиката на умиротворение, в стил Невил Чембърлейн, той едва ли ще остане там още дълго. Това може да бъде еквивалентът на 21 -ви век от май 1940 г., когато безполезният премиер Чембърлейн, който случайно беше активист на Абвер, беше заменен от титана Уинстън Чърчил.

Необходимо е пълно стратегическо нулиране. Ще трябва да използваме и двата ни изискани самолетоносача, HMS Queen Elizabeth и HMS Prince of Wales . Сгреших между другото относно последното излитане към Индийския океан - тя се готвеше да напусне пристанището, когато я видях, но само за кратък тренировъчен круиз. Тя се върна в петък сутринта, когато се върнах от Джърси.

Както беше обяснено в предишните колони, за да вкараме сухопътни войски в Афганистан, ще трябва да сключим сделка или с индианците, или с този симпатичен човек г -н Pooters в Москва. Ще трябва да поговорим и с момчетата в Душанбе, Таджикистан вероятно е най -надеждният местен съюзник. Емомали Рахмон, президентът на Таджикистан, по всичко е хубав човек. Освен това, за разлика от Джоузеф Байдън, той всъщност беше избран. (Те не използват машини за гласуване в Таджикистан.)

imageСър Уинстън Чърчил

С уважение твърдя, че атаката с две фронтове е пътят. Това означава малко нахлуване в Пакистан, което ни позволява да атакуваме Тери Талибан от юг и да влизаме от север през Таджикистан. Естествено, трябва да поговорим и с узбеците и да привлечем други местни съюзници. RAF би могъл да даде на Тери Талибан добро разпръскване от бази в бившия Пакистан (който ще стане Северна Индия) и Таджикистан.

Не можем просто да помолим индианците, руснаците и таджиките за помощ, без да предлагаме нещо в замяна. Нов британски министър -председател, надявам се този път с мозък, без намерение за Борис, би могъл да предложи на скъпи стари Pooters хубав малък пакет, включително излизане на Обединеното кралство от НАТО, признаване на напълно правилното присъединяване на Русия към Източна Украйна, свободна ръка в задръствания Украйна, извинения и обезщетения за Солсбъри и MH17, и няколко други парчета.

imageМайкъл Шримптън в Джърси, до старите германски укрепления на
западния бряг

Индианците ще могат да превземат Пакистан, като по този начин ще подредят Кашмир и ще бъдат подкрепени от окупирания от Китай Кашмир. Кралица Елизабет и принцът на Уелс , работещи с индийския флот, трябва да могат да подредят пакистанския флот и военновъздушните сили. Индийската армия е добра стара институция, дори ако са променили името на собствените сандъри и миньори на кралица Виктория на нещо глупаво.

imageHMS кралица Елизабет

Можем да наречем войната Трета световна война. Това щеше да е кратка световна война, въпреки че нямаше да свърши до Коледа. Лошите момчета не са надминали толкова далеч, откакто нашият партньор в общността Адолф Хитлер нахлу в Полша.

Две забележителни заминавания

imageЧарли Уотс

През изминалата седмица се случи печалната загуба на най -големия барабанист в света, Чарли Уотс (1941 - 2021), барабанист на най -великата рокендрол група Rolling Stones. Той беше един от малкото Стоунс, който не беше убит с камъни през цялото време и събра малко мъх по пътя.

Никога не сме се срещали, но по всички сведения той беше джентълмен. Той със сигурност беше много добър музикант и много ще му липсва.

Срещнах другата голяма загуба за седмицата, Тед Декстър CBE (1935 - 2021), изключителен играч на крикет, бивш капитан на Англия и един път президент на MCC. За разлика от Борис Джонсън, той вярваше в това да отиде на предния крак.

imageТед Декстър CBE

Мощен водач на топката, той беше един от най -великите атакуващи батсмени, които някога са живели, въпреки че той също притежаваше здрава защита и беше в състояние да играе за отбора, ако поводът го изискваше. Той отбеляза повече писти по време на турнето на MCC през 1962/1963 г. в Австралия, отколкото който и да е капитан на Англия преди или след това. Всъщност той отбеляза повече от хиляда първокласни писти по време на турнето при средно над 40. (Трябва да обясня това при много разумна система , тъй като глупаво изоставен, MCC избра турнето, което играеше като MCC в първокласни и приятелски мачове, но като Англия в тестовете.)

Негово преосвещенство херцог на Норфолк беше мениджърът на това турне и много добър мениджър той също беше, с уважение, наистина има случай да превърнем херцозите на Норфолк в наследствени мениджъри на задгранични турнета. Някои идиотски журналисти се оплакаха, че Негово Височество трябва да отлети обратно в Англия, но като граф маршал на Англия той имаше отговорности, включително годишната репетиция за държавното погребение на сър Уинстън Чърчил - MCC отлично разбра това, когато отправиха поканата.

Тед Декстър беше най -очарователният мъж, притежавал здрави мнения. Освен че беше страхотен играч на крикет, той беше и добър любител на голф и пилот, достатъчно добър, за да лети със собствен самолет до Австралия, за да покрие турнето на Австралия през 1970/1971 г. на Рей Илингворт. (Илингворт беше успешен капитан, но професионалист.) След съобщаването на тъжната новина целият отбор на Англия излезе на терена на втория ден от Третия тест срещу Индия в Хедингли, носещ черни ленти и с право.

Искрено се надявам, че Тед Декстър, който трябваше да бъде посветен в рицари, ще бъде отслужен панихида в Уестминстърското абатство. Един от начините да компенсираме нашия провал като нация да почетем достатъчно този велик човек би бил да създадем баронетност за сина му, така че постиженията на Тед Декстър да бъдат отбелязвани от поколение на поколение.

  •  
image АВТОР НА БИОГРАФИЯТА Майкъл Шримптън   Майкъл Шримптън беше адвокат от повикването си в адвокатската колегия в Лондон през 1983 г., докато не беше изключен през 2019 г. поради измамно получена присъда. Той е специалист по национална сигурност и конституционно право, стратегическо разузнаване и борба с тероризма. Той е бивш адюнкт -професор по разузнавателни изследвания в Американския военен университет.

Прочетете пълната биография на Michael Shrimptons



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742087
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031