Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2021 19:48 - НИЕ-629 Събитията април 2006 - 2 част
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 224 Коментари: 0 Гласове:
1



·                     Новата партия - ГЕРБ 
В края на март 2006 г. в Софийския градски съд беше регистрирано гражданско сдружение под името „Граждани за европейско развитие на България“ с председател Душана Здравкова, а заместник-председатели са Цветан Цветанов и Красимир Велчев. Самият Бойко Борисов не е в ръководството на организацията, но е считан за неформален лидер и ГЕРБ е възприемана като негова организация. Официално целта на сдружението е „развиване на гражданското общество във връзка с европейскотo развитие и благоденствие на България“, а предметът на дейност е „създаването на информационен фонд в помощ на гражданите и членовете на сдружението“.
Сега отбележете БЪРЗИНАТА: На 3.04.2006, само 3 дни след учредяването на сдружението ГЕРБ!, “трима пенсионирани полковници от МВР и двама бивши общинари от Монтана, учредили партия ГРОБ – Граждани за Развитие на Обществото в България”, ни съобщава във вестник ”Стандарт” журналистката Първолета Цветкова и уточнява. “Преди да се създаде гражданско общество не можело да се говори за европейско развитие” бил техният мотив.”
(Както казва Чудомир, Първолето: Кога двамата млади се запознаха, кога се харесаха, кога туй-онуй, кога на третия ден след сватбата свари да се роди три кила и половина копелдаш. Аламинут, братче, аламинут и туй то.)

И още. Неподписано от “24 часа”, 8.04.2006: “Депутатът от ОДС Яне Янев (да, да – “земеделецът”) харесал името ГЕРБ и пробвал да го регистрира в съда преди това да направят от сдружението. “Направих експеримент. Целта ми е да покажа на Борисов, че екипът му има още много да се учи в занаята и не трябва толкова да бързат към властта”. Под достойнството ми е да коментирам това”, отсече Бойко Борисов.”
В началото на август 2006г. Преписвам от “Труд” кореспонденция на Емилия Милчева: “Петнайсетина русенци, сред които един свещеник и само един емигрант, учредиха в Русе Асоциация на българските емигрантски семейства (АБЕС) “България”. В крайна сметка инициаторите се отказаха от работното заглавие ГЕРБ+ (Граждани и емигранти за разцвет на България)
На 3 декември 2006 г. гражданската организация ГЕРБ прераства в партия ГЕРБ. По устав членове на ръководните органи на партията не могат да бъдат щатни или нещатни сътрудници на бившата Държавна сигурност и бившето Разузнавателно управление на Българската народна армия. За председател на новоучредената партия е избран Цветан Цветанов, който предварително подава оставка като заместник-кмет на София, тъй като по закон не може да съвместява двете длъжности. Бойко Борисов остава кмет на столицата до редовните парламентарни избори през юли 2009г., когато става и формално председател на партията. Цветан Цветанов остава негов заместник.

Съвсем не случайно обърнах вниманието ви на бързината с която Някои реагират остро - казано меко, на заявката за Европейско развитие на България. Всички ИМЕНА на тези Някои – които познавате досега и с които ще се запознавате в следващите години и десетилетия, за съжаление – са на ПРОТИВНИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ. Т.е. всички тези Имена са съветски българи. Използвам за тях общия епитет “съветски”, за да не конкретизирам всеки път комунисти, български социалисти, националисти, евразийци, путинци и т.н. Знаете ли какво означава такова “съвпадение”? Че всички съветски българи виждат в лицето на новата партия ГЕРБ смъртна опасност за себе си – партийно и лично.
Ще си позволя да ви припомня времето на 1992-а година, когато цялото партийно войнство провидя в правителството на СДС същата смъртна опасност за строя си. Тогава от трибуната на Народното събрание премиерът Филип Димитров произнесе десетминутна реч, наречена “Атаката на нашите противници не е срещу нас, а срещу самите промени” (тази реч можете да намерите в НИЕ-1). Изключително вярно! Атаката днес срещу Бойко Борисов е същата. Тя не е срещу него, а СРЕЩУ САМИТЕ ПРОМЕНИ, които предстоят на нова Европейска България. И се провежда от същите физически лица, тук-таме само изтикали напред поотрасналите си наследници, своите роднини, сватовници и отдавнашни слуги. Отворете си очите, о, герои на труда!
Ето ИМЕНАТА на съветските българи от месец април 2006г.:
- Карикатура на Христо Комарницки, в.”Сега”, 18.04. показва бодро крачещия напред Бойко Борисов със знаме на което пише “ГЕРБ”. А след него вървят три псета – червено, жълто и сиво, на жълтото му текат лиги от надежда. Кавалкадата от помияри, според Комарницки, завършва синьото лъвче от емблемата на СДС.
- В същия брой на вестник “Сега” има фейлетон от Васил Сотиров, наречен “Благоденствие до гуша”.
- Неподписано от следващия ден – 19.04.2006: “Веднъж на няколко години в държавата се появява по един спасител, готов да посвети живота си за освобождението на българския народ от непосилните мъки. Големи обществени очаквания, почти религиозно преклонение имаше и към Царя, и към Костов, че дори и към Виденов. (Забелязвате ли, че Филип Димитров го няма в тази редица?!) Но чак пък месия – това не е майтап работа, дори Цветан Цветанов не изрича това от свое име, а го приписва на “обществото”. А Цветан Цветанов е така да се каже вътрешният глас на Бойко Борисов. За да навлезем в тона на темата, можем да се изразим и така: Един е ББ и ЦЦ е неговият пророк.”
- 26.04, в.”Труд”, Валентина Петкова: “Преди още да е станало партия, ГЕРБ нокаутира дори и столетницата, твърдят социолози. До този момент кажеш ли ГЕРБ, разбираш Бойко Борисов. Кои обаче са бойкоборисовците в страната, върху чиито плещи днес се гради национално движение, а утре – партия? Искаме да видим по села и градове лицата на 100-200 честни люде и добри професионалисти, задължително разбиращи от политика. За да не се окаже, че пак са се намърдали соанирани стари муцуни. Онези, които тръгват след днешния победител, водени от надежди за поредния спасител, са длъжни да познават интелектуалния потенциал на ГЕРБ. За да е ясно той за световно първенство ли се готви, или за “Б” група. Властта не е само на жълтите павета. Ако иска да успее, ГЕРБ трябва да покаже ЦК-то си. Един генерал, пък бил той и с най-високия рейтинг, не стига.”
- Изследване на агенцията на Юрий Асланов АФИС публикувано на 3.04.2006 в “Стандарт” (За да се публикуват социологически проучвания, кога ли са правени. Сдружението ГЕРБ към момента на публикацията е на 4 дни. Кога туй-онуй, кога свари да се роди 3 кила копелдаш... Аламинут, брате, аламинут и туй то.)

“Какво би станало, ако столичният кмет реши да изпълни заканата си и да оглави партия, която да се присъедини към похода на Волен Сидеров срещу правителството (Моля? Социолог, та го дрънни! Бойко Борисов и Волен Сидеров в един кюп поставя...) Отговорът изглежда неясен, тъй като социологията още не е изобретила инструмент за точно измерване на феномени от рода на “нероден Петко”. И все пак? Идеята за извънредни избори сега не е особено популярна От данните, представени графично, личи, че има процес на обща реполитизация и изостряне на политическите нагласи, но не и чак в такава степен, че общественото мнение да подкрепи инициатива за разтурване на парламента и за нови избори. С други думи, походът на Сидеров и колебанията на Борисов ще трябва да извървят по-дълъг път и да изчакат удобен момент, когато мнозинството от хората реши, че на хоризонта изгрява приемлива алтернатива. Чудо от калибъра на “Ето Симеон пристига”, каквото имахме възможност да изконсумираме през 2001г., изглежда неповторимо в дадения момент.”
И още “прозрения” на Асланов от същото бързо проучване:
“Почти две трети от поддръжниците на идеята за партия на Бойко Борисов биха гласували за него, ако той е кандидат за президент. И само една пета от тях биха гласували и за партия, оглавявана от него. Тогава откъде идват другите гласове за тази партия при евентуални предсрочни избори, че да я направят парламентарно представена. Отговорът този път изглежда логичен  - отвсякъде, но най-вече от хората, които, ако нямаше такава партия, биха гласували за “Атака”, или за НДСВ, или пък просто не биха гласували.”
- Едно изследване на агенцията на Мирослава Ян
oва MBMD, от 12 април, публикувано в “Монитор”: “Политическата  формация към която българите имат най-високо доверие е партия на Бойко Борисов – 36%. За сравнение, в БСП доверие имат 30%, а в “Атака” – 18%. Резултатите от изследването показват, че все по-малко българи вярват на традиционните партии. 89,2% е недоверието към ДСБ, 86,8% към ДПС, 87,6% към СДС. Силен ход на ГЕРБ е категоричното разграничение от “Атака”. ГЕРБ направи заявка в три посоки – центъра, дясно и до известна степен по-умерените в ляво (които си дават сметка, че на България ще й бъде изключително трудно без ЕС).”
Обаче, докато “сините водачи”, наричащи сами себе си “единствените демократи в България”, не се сърдят на червения брат Юрий Асланов, те са много засегнато-нервни на доказано по-умерената Моника Янова:
“Успокой се и не тъгувай, Янова. И през май ще можеш да фабрикуваш рейтинги. Бойко умее да плаща” – Мирослав Симеонов във вестника “Седем” на Явор Дачков, 26.04.2006.
- Или Иво Беров пак там: “На генерала правилата му пречат. Пречат му да хваща престъпниците. Пречат му да запълни дупките и да изчисти боклука. Партиите също му пречат. Пречи му и разделението на властите. И съдебната система му пречи. Най-вече му пречи политическата система. Също като на Симеон Сакскобургготски. А тази система се нарича демокрация. Формацията на Б.Борисов не е дясна, а лява. А той самият бърза да мине за десен.”

Тези думи на Беров нямат никаква връзка с онова, което се случва в страната. В тях има само злоба, неистова злоба към по-добрия политик от самия злобар. Което няма НИЩО ОБЩО със системата, наречена Демокрация. Тази огромна злоба не може да бъде затворена в тялото и ума на конкретния злобен индивид. Тя избива навън, изкривявайки устата му, променяйки заоблеността на човешкото му лице, смалявайки тялото му и в крайна сметка го води до убийства от мъст или до самата негова смърт. Всеки психолог ще ви го каже.
Аз добавям няколко факти от бъдещето. Те са свързани не само с лицето Иво Беров, но и с партията на която той днес пише лозунгите. Или както ще им викат след време – опорните точки (Подчертал съм ги в изложението му. Допълнително съм повдигнал в bold думите “тази система се нарича демокрация”. За подсещане какво означава искането “смяна на системата”!). След 15-ина години в България ще бъде направен опит за държавен преврат, чиято цел е да извади страната от демократичния свят и да я върне в лагера на Съветите. Ръководството на този преврат естествено е осъществявано от лявата съветско-българска партия БСП-Корнелия Нинова. В този смисъл това е по-храбро държане, по-достойно защитено кредо, по-честно заявено и отстоявано поведение. Вълчо поведение. Докато в която членува Беров, ще бъде използвана - според мен още по-лошо: сама ще се предлага – да “пълни пушките и да й ги подава”, като надава възторжени викове при всеки сполучлив отстрел на демократични тела. Това е чакалско поведение, хиенско.
- Още едно допълнение, последно. Познатият ни брат Шинов - може да го сбъркате успешно с другия му брат Шиноф, и двамата пишат сатири във вестник “Сега”, иначе са на щат в “Дума” – обяснява “защо се клати софийския трамвай”. Не било заради “изригването на Етна още три века преди Христа”, поради “гама-дифузия на щамчастиците на геоложкия фекоразлом, който минава по улица “Граф Игнатиев”, или поради свръхпроизводството на чугун в Съединените щати и Китай”... “Трамвайо се клати понеже Петров, за да прибере големата комисионна, купи релсите от некакво португалско ООД, ама това не беха релси за трамвай, а релси, дето ги слагат по корнизите на пердетата, та по тех да се движат кукичките. Освен това трамавайо се клати и заради Георгиев, който сключи апортна сделка с едни от СИК ли, ВИС ли, МОК ли, и те окрадоха траверсите! Сложиха ги пред една.”
Отбележете колко ограничени хора стоят на пътя на новата България. Едни и същи опорни точки. Онова, дето съм го подчертал в “сатирата” на Шинов, е писано на 26 април 2006 година. След години, след десетилетия дори, нищо няма да се е променило в чугунените им глави.
Ето затова Партията на Бойко Борисов – и аз се подведох за момент покрай проучванията на Аслановци, ГЕРБ не е партия на Бойко Борисов, а на европейските българи... но да не пророкувам, защото ЗНАЯ резултата. Нали пиша тези неща, 15 години по-късно!

·                     Българска крава износи евротеле
Това е заглавие с 3-сантиметрови букви на “едно материалче” от редовната рубрика на в.”Труд” (всяка сряда на 9 стр.), “кой знае защо” наречена “Говори София”. Конкретната дата е 26.04.2006.
 Да поясня защо “се заяждам” с трудоваците-журналисти, въпреки че едва се сдържам да не ги нарека “съветски лайняри”.

- Тази рубрика - “Говори София”, се появи във вестника СЛЕД КАТО Бойко Борисов стана кмет на София, но няма нищо общо като съдържание със софийските проблеми. Описва подигравателно текущи случки от страната. (Ще последват веднага 2 доказателства за тази “особеност”.)
- Главният редактор на в.“Труд”, който наскоро навърши 70 години - спомнихте си, нали – в последните 17 от тях, се казва Тошо Тошев. Когото година 1989-а (последната от славните предишни социалистически 45) заварва като заместник-главен редактор! Негов демократичен първи заместник е Никола Кицевски, а втори демократични заместници - Георги Трайков, Георги Шарабов и Светлана Джамджиева. Във вестника редовни локумджии (“25 години обикновен локум”, ако по-старите му читатели, си спомнят този надпис върху локумените кутии през 1966г.) са Анна Заркова, Валерия Велева, Николай Големанов, Румяна Братованова, Бойко Пангелов, Цветана Кръстева, Момчил Инджов... извинявайте, пропуснати!
Какво можем да очакваме от тези “червени остриета”, и преди, и сега? Да родят евротелета ли? Изключено!
Двете обещани доказателства 12 реда по-горе:
- 26.04.2006: “Българската крава, която роди евротелето, се казва Велика и е от фермата на Исмаил Мутафов от хасковското село Конуш.  Радостното събитие се случва за първи път от 16-17 години насам. Велика е полуклонинг. Яйцеклетката е от високо-млечната крава Уинди от породата “Симентал”, каквато е и кравата от опаковката на шоколада “Милка”, и е осеменена от породистия бик Лео от Бавария. Откакто се разпаднаха фермите на стопанствата у нас през 1990г., българската ветеринарна наука не се занимава с оплождане на крави “ин витро”.”
Материалът не е подписан.
- 4.04.2006, Георги Джилянов: “Вярно е, че свободната пазарна икономика прави свръхчудеса. Скромният и непретенциозен български потребител от известно време е като новоприет съученик на Хари Потър в замъка Хогуортс. Ежедневно потребителите се сблъскват с паранормални обяви, вуду-реклами и какви ли не други необясними надписи. Негово величество потребителят вижда магични и непонятни надписи от рода на: “Българско бельо директно от вносител”, “Яйца собствено производство”, “Ужасно намаление на гащи”, “Поради ремонт бръснеме отзад”, “Цици има по целия плаж – пици само при нас”. Да не говорим за фирми като: “100 на 100” ЕООД, “Дракула” ЕООД, “Живот на края” ЕООД, “Катилска мечта” ООД, “Мистерия” ООД, “Технокурва” ЕООД. Благодарение на тях в България всяка година изчезват няколко хиляди крави.”
Ех... Друго беше, когато говедата бяха толкова много, и все социалистически от породата “сиво сибирско”...
- “Добър ден, България”- редовна рубрика на вестник ”Новинар” на 1-ва стр. (Гл.редактор Мирослав Боршош и подкрепящи го: Силвия Йотова, Жана Николова, Иван Бакалов, Юрий Проданов и Любен Дилов-син) 22.04.2006:
“Три неща, казват мъдреците, можеш да гледаш вечно: звездите, водите на бърза река и как блондинка паркира. Живеем в блондински свят! Доказателства ли искате? След последните закани на американците вече наистина няма значение как точно се казва – Иран или Ирак. Освен това всяка българска къща в която има прав ъгъл, е длъжна да заплаща на “Топлофикация” стойността за топлина 90 градуса. Въпреки, че не е блондинка, Кондолиза Райс продължава да настоява за военна помощ за Грузия. Вероятно я бърка с щата Джорджия.

“Изправи се, България!” Пардон, пардон. Така ще се казва през 2020. Сега е  “Усмихни се, България!”
- Емил Хърсев, доктор по икономика, и преди, и сега, и в европейска България утре, днес пише така (в.”Сега”, 13.03.2006): “Вместо винетките ще залепим радиочип върху предното стъкло на колата. Тогава няма да има нужда полицаите да припкат след всеки нарушител и да му пишат акт. Те спокойно ще си лежат в храстите, а свирне ли радарът, радиосигналът от чипа само ще се пренасочва към банката, а глобата в същия миг ще потъва в хазната. Авточиповете ще се свържат и с чиповете в новите паспорти. А най-добре ще е веднага след раждането на всеки от нас да монтират по един фискален чип в главата, където държавата чрез радиосигнали да пише и чете нужната персонална и данъчна информация. Това е прогресът! Още откога каза Негово величество за чиповете в главата, трябваше само да се напънем и овреме да разберем, преди новите брюкселски главнокомандващи да ни натъпчат прогреса насила в чутурите.”

Други екшън новини
- Две ученички в 7 клас са заловени да проституират чрез обяви в Интернет е съобщил шефът на РЗБОП в Перник. 14-годишните момичета примамвали клиентите със свои снимки и съобщения в мрежата, че търсят развлечения. Сайтът изисквал снимки на отделни части от тялото. За да се докарат по-апетитни, те пуснали в мрежата снимки на пищния бюст на лелята на едното момиче.
- Трима тийнейджъри от Пловдив на 14, 17 и 18 години откраднали портфейла на местен бизнесмен в бар “Селект”. Вътре имало 85 лева и документи. После поискали от него 300 лева откуп, за да му върнат документите. Той обаче, понеже бил хитър батко, се обадил на полицията и малките рекетьори били спипани на място.
- Дисциплинарната комисия на УЕФА санкционира собственика на ФК “Левски” Тодор Батков с 5000 швейцарски франка и забрана да присъства на 2 мача от състезанията на УЕФА. Афектиран от червения картон на французина Седрик Бардон, Тодор Батков нарече съдията Майкъл Райли "британски хомосексуалист, който е опорочил мача".
- В интервю за испанския вестник “La Prensa” Христо Стоичков казва: “През цялата си кариера не си спомням да съм контузил когото и да било. Понякога те предизвикват и ти ги настъпваш, но не трябва да обръщате внимание на тези неща. По-лошо е да наплюеш играч от другия отбор. Веднъж го направих и съжалявам. Когато след това гледах записа, умрях от срам. Не трябваше да го правя. Да настъпиш рефер е по-различно. Тогава мачът е изнервен и просто се случва.”

Интервюто на “нашия Стоичков” е за испански вестник, а не за български. Сещате ли се защо? – Защото Стоичков е много прост и нагъл човек. Мисли си, че испанците не четат български вестници, а българите – испански, и така не знаят за неговите псувни и посягания към играчи и на рефери, без значение къде, на всеки мач, който губи. Но какъв да е друг при положение, че Тодор Батков го видяхте – за пореден път – какъв “собственик” на български футболен отбор е. При това не на “Септемврийска слава” от Злокучене да речеш, а на ФК “Левски”!
- 12.04.2006, в “Труд” (значи е сериозно) четем: “Васил Божков реши да свали маската. Най-богатият българин, който много рядко се появява под светлините на прожекторите, покани на среща в офиса си в София 7 спортни журналисти. (Какво ли може да се случило, че чак Божков да излезе от сянката? Батков току що е наказан от УЕФА, но и току що Бойко Борисов е създал сдружението ГЕРБ?!) 7-те журналисти са Красимир Минев  - bTV, Томислав Русев – радио “Гонг”, Сашо Диков – Канал 3, Сашо Йовков – БНТ, Крум Савов – Нова ТВ, Георги Банов – в.”24 часа” и Владимир Памуков от “Труд”. Към тях Божков се е обърнал с думите: Не поканих медии, а вас – конкретни журналисти, защото реално формирате общественото мнение. Много неща се пишат. А сега просто искам да си разговаряме. И по какъвто начин желаете, ще можете да използвате записа.”

Целият разговор се върти около проблемите на собственика на ЦСКА Божков със сръбския треньор Йешич. “Който ми съсипа 3-годишен труд”, казва Васил Божков, но неизвестно защо заглавието на вестник “Труд” е “Доган е и олигарх, и политик”. А може би обяснението е в заключителната “бел.ред: 90-минутният разговор е със съкращения”.
Или може би обяснението е във факта, че след две седмици, на 26 април, Васил Божков ще бъде извикан на разпит в софийското следствие. Този път цитирам в.”Сега”, а не “Труд”: “Само няколко дни преди да изтече срокът в който България трябва да покаже пред ЕК напредък в борбата с престъпността на разпит изненадващо бе привикан президентът на “Нове Холдинг” и собственик на ЦСКА Васил Божков. Там той беше разпитван около половин час като свидетел по изтупано от праха дело за побой пред негово чейнджбюро, станал през 1997 година. Делото е било спряно и сега е възобновено. По него работел редови следовател, но се наблюдавало  от Върховната касационна прокуратура. Божков се появи  в следствието с двама адвокати, единият от които бе бившият зам.вътрешен министър от правителството на Иван Костов Явор Хайтов. ... През последните години много политици се опитаха да се разграничат рязко от Божков, въпреки, че в миналия парламент той имаше “своя парламентарна група”. В своите статии за неработещата съдебна система у нас европейските медии споменаваха няколкократно ”бизнесмен с известен прякор, чието състояние е натрупано от застрахователния и хазартния бизнес”. В края на 2005г. в документ, разпространен в Европарламента, се твърдеше, че в Брюксел е предаден списък на престъпни босове, начело на който е същият бизнесмен.”
Е, и аз да припомня някои неща от бъдещето, свързани с днес.
- Явор Хайтов ще стане депутат (2014-2017) от БДЦ – Българския Демократичен център. Дотогава ще бъде замесен в скандали, свързани с имотни измами за милиони евро и дори в убийства на грузински терористи у нас. След депутатстването си Явор Хайтов ще продължи да се намесва в събитията у нас, напр. с финансирането на групата на Мая Манолова от “Изправи се, България! Мутри, вън!” с парите на Васил Божков по време на протестите от 2020г., но за това по-нататък.
- Когато държавата в лицето на ГЕРБ стане по-силна от мафиота Божков и той бъде принуден да избяга в Дубай, за да се скрие от българското правосъдие (началото на 2020), ще започне разпарчетисване на богатството на Божков. Някои части няма как да могат да се изнесат навън от страната – напр. акциите на ФК “Левски”, които той притежава, и тогава той ще се опита да ги джироса на премиера Бойко Борисов. Без да го пита, без той да има каквото и да било отношение към тях, просто така - нагло и безочливо.

И знаете ли кой ще бъде приносителят, упълномощен от Васил Божков да дискредитира Бойко Борисов чрез крадените акции на “Левски”? – Сашо Диков. И знаете ли, че когато Сашо Диков няма да успее да подведе така баламски Боко Тиквата, ще занесе акциите на Наско Сираков, друг един спортен мафиот от дълги години. И той ще ги приеме – няма как. Наско Сираков няма да посмее да поиска от Васил Божков истински пари срещу хартийките, гръмко наречени “акции”, и футболен клуб “Левски” ще фалира – 2021г. За това – нататък, скъпи левскари.

Само да ви подгрея малко за бъдещото описание. Вашият собственик на клуба Васил Божков е казал на прословутата среща със “спортните журналисти” (2006) следното: “Аз съм от ЦСКА. Как да съм левскар? По кой начин мога да бъда левскар? Да вървя срещу себе си ли?”
(Тези думи са съвсем точен цитат. Можете и днес да ги намерите във в.”Труд” от 13.04.2006г. на стр.12-а.)




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 461982
Постинги: 633
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031