Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2023 16:54 - Американските ценности и ние
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3607 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 28.01.2023 08:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нскоро публикувах пост "Европейските ценности". Сега ми се стори, че заслужава да публикувам отделно и коментарите.

 krumbelosvet :

Преди много години прочетох мнение на американски учен, че слончетата до 3-годешна възраст са много... АГРЕСИВНИ. Те обикаляли стадото и "нападали" големите, които след тая възраст ги "поставяли на място" като ги отстранявали от себе си.

Не съм забравил това мнение, защото ме изуми. На ученият не му е минало през ум, че слончетата просто си ИГРАЯТ като деца и ОБИЧАТ себеподобните. Както човешките деца ОБИЧАТ, преди в детската градина и другаде да срещнат и други чувства и отношения.
Същият учен считаше, че кучето не обича човека, а хляба му.

И у нас нахлу тоя манталитет.

Тия дни в една компания имаше двегодишно момченце, което хукваше с неочаквана бързина след баща си, когато той тръгваше към коридора. Радвах се на детето, на това лудо тичане след бащата, очевидно от силна обич, защото личицето му грееше. Очарован, споделих с бащата това наблюдение, мислех да го зарадвам, а той отговори какво нещо бил... интересът!!!

Полека ставаме американци.

А обичта между възрастните и децата е дар от природата, НИОБХОДИМ дар наистина, но високо над всяка корист.

Наскоро на село срещнах познато куче. То дотича и взе да ми се радва. Аз грешникът помислих, че го привлича хлябът който носех и бързо му подадох. То обаче взе парчето и го остави настрана, за после, както правят ситите кучета! Наистина беше дошло да ми се порадва, както аз на него съм се радвал.

Спомням си, че преди да ми се роди първото дете, просто не забелязвах децата. То обаче прояви такава силна обич, че нямаше как да не го обикна, както и следващите деца. Веднъж, 3-годишно, то боледуваше под грижите на майка ми и се унасяло от температурата. Прибирам се от работа и майка ми ме посреща потресена на вратата "цял ден те е викала". Това не се забравя.

cefulesteven : 

В момента се върти едно пълнометражно анимационно филмче по кината; на Дисни. Има родители, които са се излъгали да заведат децата си. Във филмчето, което се взимат елементи от класически юношески приключенски произведения, детенцето от семейството - изследователи е със своята "голяма любов" - също момче. Това вече не знам как да го нарека! По-точно знам, но се въздържам.

 krumbelosvet

Драги cefulesteven, станаха често явление подбни сюрпризи.
Лесно е да ги обявим за сатанински. И така да е, но врагът Божи не действа сам, а чрез хора. Кои хора е избрал? Явно ония, които владеят ИНФОРМАЦИЯТА - медии, нет, кино, образование. Кои са те? А кои Е ВЪЗМОЖНО да са? Някои бедняци? Индустриалци? Политици? Или свещенослужители?
Най-концентрирана е властта на ПАРИТЕ, и на света има властелини на парите.  


Тагове:   обич,   Америка,   Ние,   интерес,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. planinitenabulgaria - За такъв постинг никога г/жа Радостиналасса не би Ви пожелала да се "посмее" с Вас.
27.01.2023 21:08
Ще предпочете бать Венцо...
цитирай
2. andorey - Да, този филм и аз го гледах. Казва се ...
28.01.2023 02:25
Да, този филм и аз го гледах. Казва се Чуден свят или нещо подобно. То да беше само това, че момченцето има приятел момченце и всички останали герои и родителите му го приемат нормално.. Ами те почти всичките герои бяха джендъри...
цитирай
3. panazea - Аз вече проверявам какви филми гледа внучката и какви песни пее. На 10 години.
28.01.2023 11:03
В интернет има много шлака.
Приказките са деформирани ,
песните са идеологизирани.
И аз в прав текст й казвам , че това не ми харесва !
Тя много ми вярва и приема съвети, даже и за книги ,които чете и са задължителни има пълни глупости и аз й обяснявам , че тази книга не струва.
Чел ли си Приключенията на Дръндю , за да видиш , какво препоръчват на децата ни? И вече не ги оставам сами да си избират , а аз им пускам световните класически филми и текстове .
И рекламите са направени за тях , за детските невинни души , за да ги хващат в мрежата. На мен не могат да ми повлияят полуголи , пиещи джин и водка , но на децата влияят , защото смятат , че е много модерно. Създават си поколение консуматори , само не знам кой кого иска да консумира. А на телефона си съм сложила ограничение за 12 годишни , за да не ми рекламират порно.
Тони
цитирай
4. krumbelosvet - Тия дни Бъйдън
31.01.2023 03:23
между грижите за Украина, илюминирал с цветовете на дъгата Белия Дом и прогласил не знам какъвси нов федерален закон в защита на еднополовите бракове. Как сте, скъпи родни янколюбци?
А аз видях в тоя акт връзка с... Царичинската Дупка преди 30-ина години. Какво търсеха не се разбра, и яа я циминтираха., Но Ванга беше казала по Въпроса "За какво ви е тая жута (жълта) маймуна, ни мъж, ни жена". Да не е спомен от някогашни извънземни пришълци, които са се върнали и налагат свои правила?
цитирай
5. krumbelosvet - Да,
31.01.2023 22:40
Царичинската дупка
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953733
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031