Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2023 11:06 - Воинството Христово от 144 000-кои влизат в него?
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 1850 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Запитана Е.Г.Вайт за сто четиридесет и четири хиляди, отговаря, че е наясно по този въпрос – част от адвентният народ ще бъдат в това число!

Не ми е ясно как весталката е видяла и във видение починалите сред сто четиридесет и четири хиляди! И се питам, може ли хулител да бъде сред дялото на Дух Святи, Когото те хулят?

А по време на Съда небесен и строежа на Личната гвардия Христова не можеше ни един от Адвентните да служи Богу духовно необрязан – кръстен в Дух Святи, езикът небесен да му е на уста, белегът на духовното кръщение. Адвентните ясно казват: ”Духът на Петдесятните не е Дух Святи.“ Как тогава ще бъдат такива, които отричат Духа Святи, в числото на Войнството? Зная ясно, че не може ни един необрязан духом, не минал под кръвта на очистение, да се строи в това число! Нито беззаконник участва в строежа на Личната Христова гвардия.

Гвардията лична на Христа, спяща, начва в строеж от Петдесятница, въпреки че апостолите Христови влизат в служение преди кръвта на Христа. В деня на Петдесятница те приеха духовно обрезание от Дух Святи и числото от сто четиридесет и четири хиляди от този ден се наброява. А колкото за пазене на Закона морален, той се е пазил от всички и от искрено вярващи, които са разбирали целта и смисъла на спасителния план на Бога живаго! Те всички са приемали в себе си обрезанието от Дух Святи и десет заповеди. Те не са ново явление, не! А Законът морален от десет заповеди Божии е бил в основата на служението на Израиля по времето на Христа и съботният ден е бил най-строго пазен!

А от деня на Петдесятница, Христовите последователи християни са приемали и водното кръщение Йоаново, Йорданско, и огненото изпълнение с Дух Святи. Това са две Новозаветни истини, неразривно свързани (”Ако се не родите от вода и дух“ – Йоан З-та гл.) и са въоръжението на Личната гвардия Христова, която трябва да се яви в новозаветното изпълнение и да се въоръжи. Затова влизащите в числото на Личната Христова Гвардия всички имат и двете Истини и строго ги пазят! Тези две Истини – воден завет и духовно кръщение, или Закон и Дух Святи, са печат на победата Христова. Гвардията се запечатва с тройния печат на Троицата Свята.

Аз съм свидетел на Съда велик и чух чрез Гласа на Дух Святи решенията на съдбите на Гвардията Христова, и ги оправдаваше Съдът небесен чрез Правдата Христова, и решенията съдебни се приемаха от живите й представители на Земята.

Живите блюда на Гвардията приемаха съдбите и на борците за народна свобода при освобождението на народа от османско иго.

И за мен не е чудно това, че в Гвардията влизат съсъди не само от вярващите общества и се спасяват, но те и индивидуално се призовават от всички общества!

Защото Вестта носи съединени двете Истини в едно сред това дяло на частично малко духовно възкресение. А освобождението на България е не само от османското подтисничество, иго, но и от учението на лъжепророка Мохамед. Сянката на Мохамед, лъжепророкът новозаветен, който отхвърля Христа, а издига себе си до Бога Отца, е Ваал.

Дялото на Мохамеда е дяло на Сатана и Сатанинският пророк е Мохамед – лъжепророк, който заблуди Исмаиловия род!

Едва в скончание на времето, по време на Съда велик, се строи дялото на живия Бог в чин ”Духовно малко възкресение Даниилово”, което се формира под ръководството на Гласа съдебен на Дух Святи в чин Ангел четвърти”, единен с Гласа, в чин ”Пети Борец”. Ангелът четвърти е Ангел на Завета, който се явява, за да се уредят земните съдби и да се строи Личната гвардия на Вожда Господа Исуса Христа. А сянковите изпълнения ги сочат в Съдии 6-та, 7-ма плави. Живите представители на Войнството застават за спящите, мъртвите от Новия завет, от Петдесятница, за да се запечатат и въоръжат за употребление със съдебните решения, за да озарят планета Земя.

Те са носители на Всемирната църковна съдебна вест запечатваща на Ангела четвърти, единен с Гласа.

Това е всичко, което може да се каже за това, какви хора влизат в числото на сто четиридесет и четири хиляди и откога се запечатват те. Затова се и съмнявам дали адвентисти – хулители и обвинители ще има в това число на сто четиридесет и четири хиляди, във великото дяло съдебно по чин ”Малко Даниилово”, което е строено в настоящето време от живи съсъди – блюда на почетно употребление. И от живите малко ще бъдат удостоените да влязат в това число! Това е дяло последно и е дяло на Дух Святи в Генералния Му чин ”Съдия“! Затова Словото говори ясно, че ако някой съгреши на Бога, ще му се прости, но ако съгреши против Дух Святи, няма да му се прости.

И още: Не всички от групата на остатъка влизат в числото на живата Гвардия на Христа, съдебно строена. Особено се отнася за жените, освен ако е била жената съсъд в мъжки чин и дар по време на строежа на Войнството чрез Съда велик в скончаещите съдби!

Но цялата група е в чина ”Ангел четвърти”, единен с Гласа в ръководство чрез Късните Роси – съдебните решения, Светлината на Ангела, който слиза от Небето със сила и слава голяма (Откр.18:1-4), Озаряващ цялата планета Земя. Те са на особена почит в чинове Свещени, Първосвещени и Пророчески съдебен атрибут!

И още много има да се каже за групата, която стои твърдо като щит на твърда канара!

Да, Ангеле трети Лаодикийски, с две разделени крила! Това е новото за деня. Но гледай и него да не изпуснеш, че не е било станало под твоята стреха, и не ти се е покорило, за да го унищожиш. И помни, че ти си сватбарят без сватбарска дреха, явил се на сватбата, когото изхвърлят навън, където е плач и скърцане със зъби и вечна тъмнина. О, дано се опомниш и се вслушаш в съвета на Верния Свидетел: “Съветвам те да купиш злато, пречистено пред огън, за да се обогатиш и бели дрехи, за да се облечеш, та да се не види срамотата на твоята голота и колурий, за да помажеш очите си, та да виждаш (Откр.З:18). да! За да прогледнеш! И да съзреш по-ясно Ангела, слизащ от Небе в сила и слава голяма (Откр.18:1-4). И се постарай да го разбереш, не хули и не беззаконствай, че сте двамина братя: Юда духовен и Израил.

Юда е съсъд на употребление, ако е в изпълнение на Закона и Здравната реформа! А сред Израил е народът Божий, който се извежда чрез Съда велик по съдби! Но в този народ не влизат непокорните хулители и беззаконници!

Запомни това добре, Лаодикийо!


image



Гласувай:
3



1. dobrodan - Знаех си аз, един облак не може да носи повече праведници,
03.02.2023 16:21
в рая няма място за всички :):):):):).
Какво е това да ти обрежат духа?
Хората си обрязват гениталиите. Човешкият дух в гениталиите ли се намира?
цитирай
2. elizabethborislavova - Според Библията две трети от живелите на земяат ще се спасят
04.02.2023 22:56
Ако е за място - място има. След бунта на небето от там са свалени на земята падналите ангели. Това са една трета от всички живели на небето нетленни същества ангели. Те са последнали твоя началник в бунта му и стремежа му да заеме мястото на Бог Син в троицата. Така че място има.

Относно обрязването в духа - има два вида обрязвания - на краекожието. Ти обрязан ли си? Тук говори за второто обрязвате в духа - на сърцето.
dobrodan написа:
в рая няма място за всички :):):):):).
Какво е това да ти обрежат духа?
Хората си обрязват гениталиите. Човешкият дух в гениталиите ли се намира?

цитирай
3. dobrodan - Има и трети вид - женско обрязване.
06.02.2023 11:18
Не, не съм обрязан, нито в сърцето (защото, както виждаш, съм жив :):):), нито пък ще подаря на господа ти парче кожа, защото си е моя и си я харесвам :). За какво му е на бог отрязано парче опикана кожа, направо съм се изумил с вас?
цитирай
4. elizabethborislavova - Това че си физически жив е до време
08.02.2023 21:50
Има два вида обрязване - в стария завет и твоите приятели, манафите обрязват любимото ти нещо.
А за християните, след Голгота отпада изискването да се обрязват плътски. Знам, че това те наскърбява, но има обрязване на сърцето. Знаеш ли как става?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 644656
Постинги: 912
Коментари: 1022
Гласове: 2559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031