Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2015 22:55 - Държавата погна журналиста Мирослав Иванов с цялата си мощ
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 995 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image Мирослав Иванов. Снимка: от екрана

Журналистът Мирослав Иванов, който публикува неколкократно в блога си “Финансови смислици” разкрития за Делян Пеевски и Корпоративна търговска банка, е сложен на мушката от държавата с цялата й мощ.

Иванов разкри как подуправителят на БНБ Нели Кордовска си е изтеглила парите от КТБ в извънработно време вечерта преди да обяви банката под особен надзор и да прати квестори в нея. В блога си Иванов пусна документи, които разкриват собствеността на „Булгартабак“ и връзка с Делян Пеевски, Ахмед Доган, Бойко Борисов (виж тук), цесиите и капиталите на свързани с Пеевски фирми (виж тук и тук).

Разкри депозитите на Вежди Рашидов в банката, с преференциална лихва и как е извършил цесия с тях (виж тук) и др.
Сега Мирослав Иванов е получил официално известие от НАП, че ще бъде проверяван за 5 години назад. Проверките обхващат за получени и дадени „заемни парични средства“ за срок от 5 години. Получил е въпросник от общо 12 точки. Проверката обхваща и всички лица – физически и юридически, с които Иванов е имал нещо общо. Той има своя еднолична фирма и е бил съдружник в две други фирми, но е прекратил там участието си.

Преди това Иванов беше викан на разпити в прокуратурата и Националната следствена служба, след като започна да пуска изобличаващи публикации в блога си.

„Дотук добре, всеки в тази държава трябва да може да бъде проверяван и да няма чадър над себе си. Аз нямам какво да крия и след проверката ще публикувам на блога си резултатите“, пише Иванов (виж тук).
Но пояснява, че след всички привиквания в прокуратура, следствие и сега НАП, за него вече е ясно, че това не е просто проверка, а тормоз и държавна репресия, които се дължат единствено на публикациите и позицията му. По каква логика, пита той, получавам 5 искания от НАП със съвпадащ срок за отговор?

„Ако има нещо съмнително в доходите ми, ако има сигнали срещу мен и ако НАП са приели тези сигнали за основателни, каква е логиката да проверяват за „разминаване между доходи и притежавано имущество“ и бившата ми съдружничка?“, пише Иванов в блога си, обяснявайки, че тази фирма дори няма имущество и дейността й е „далеч от комерсиалното и е максимално публична поради естеството си“.
Наказателната акция обхваща не само него, но и всички свързани с него.

Ето какво още пише Мирослав Иванов:
„Случайно ли проверките на регистрирани в София дружества са изпратени в Благоевград – вярвам, защото такава е практиката?
Защото съвсем случайно първият опит за натиск към мен - през прокуратурата, дойде седмица след като публикувах схемата на финансирането за приватизацията на „Булгартабак“ и как с пари от Цветан Василев и „Винпром Пещера“ Пеевски, Бойко Борисов, Сашо Сталийски и Ахмед Доган са си поделили собствеността в „Булгартабак“. В компанията на ислямисти, разследвани за трафик на хора и оръжие за „Ислямска държава“.
Сега, седмица след като публикувах как известният като „тъста на Пеевски“ висш магистрат Васил Петров е изтеглил парите си от КТБ дни преди да бутнат банката, съм подхванат от НАП.
Седмица, след като публикувах данни от КТБ как кредит за 300 000 лв., отпуснат на дъщерята на Васил Петров - Зара, жената от която Пеевски има дете, е погасен от майката на Пеевски Ирена Кръстева с пари от спасената с държавни средства Първа инвестиционна банка, съм атакуван брутално от държавната машина.
Аз от проверки не се страхувам, уважаеми. Но скоро ще ви остане само възможността да ми изпратите ХЕИ да се увери дали нямам глисти.“
http://e-vestnik.bg/23009/darzhavata-pogna-zhurnalista-miroslav-ivanov-s-tsyalata-si-mosht/

 



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4088596
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031